Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 10. čec 2020 12:03 #327401

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tak Jitka má už oficiálně dvě odrůdy k prodeji - ve školce u p. Jona.

´Tetička´
plantae-lukavec.cz/product/teticka/

´Domenica´
plantae-lukavec.cz/product/domenica/

Tetičku oželím, ale kdyby Domenica připomínala tantauovku MariaTheresia,
tak si ji asi nutně musím koupit. Naštěstí už nemám místo. :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, alenak

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 10. čec 2020 12:50 #327402

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jitko ,moc gratuluju :kiss: :up

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 12. čec 2020 09:57 #327407

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
taky blahopřeju.

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 03. srp 2020 15:04 #327549

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Srdečně Vás zdravím :-) po delší době jsem nakoukla...no gratulovat, myslím si, zatím není k čemu. Sice stále pokusničím s růžovými semenáčky, křížím a pozoruji, je to můj opravdu velký koníček, spíš kůň :-), ale výsledky se klubou velmi pomalu. Je to opravdu mravenčí práce, člověk by rád viděl hned v každém semenáčku spolehlivou a krásnou růži, jenže... kritérií je moc. Často uváděných 8 - 10 let, než se nová růže uvede na trh, je celkem oprávněných. A tomu, že z cca 10.000 semenáčků se vyklube jen 10 dobrých a jen jedna TOP, začínám věřit. Na tomto místě chci opravdu moc a moc poděkovat dvěma majitelům růžových školek, panu M.Šípovi z Blatné a panu M. Jonovi z Lukavce u Hořic. Právě oni mi pomohli učinit další nezbytný krok - tedy semenáčky naočkovat. Bez nich bych byla ztracená a neposunula bych se nikam. Ono je totiž skutečně velký rozdíl mezi růží na svých kořenech a růží očkovanou na podnoži na poli. V obou směrech. Tak jsme se před časem nadchli růží nazvanou "Tetička". Jenže jsme ji právě nenechali "uzrát". Uspěchali. Nepozorovali dostatečně dlouho. Letos jsme se rozhodli ji po zralé úvaze a mnohačených pozorováních na poli definitivně odstranit z e-shopu a dál už nemnožit. Je nespolehlivá. Trpí ČS. Ve vedrech se květy po okrajích pálí. Co na tom, že květ voní, je plný, barva pěkná a na začátku sezóny velmi vitálně roste, má šedomodré listy. Laťka je příliš vysoko...
IMG_7356.jpg

IMG_7742.jpg

IMG_7752.jpg

IMG_8627.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, babkaela

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 03. srp 2020 15:12 #327550

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Několik dalších růžových semenáčků je naočkováno z loňska a letos přibyly další. Nezbývá mi, než s pokorou čekat, sledovat a doufat. Nevím, zda Vás to zajímá, posílám pár fotek - ovšem s tím, že toto jsou fotky většinou počátečních květů (ty zasazené v kelímkách od jogurtů většinou :-) ). Něž růže dospěje, ještě se mění - barvou, počtem okvětních lístků, vůní...
P.S. koukám, že je to všelijak divně otočené, nějak mi mobil a počítač spolu nekomunikují...ale prostě je to jen tak, pro radost...nic vážného :-) mějte se hezky a růžím zdar!!!!
IMG_9176.jpg

IMG_9231.jpg

IMG_9494.jpg

IMG_9711.jpg

IMG_9709.jpg

IMG_9418.jpg

IMG_9535.jpg

IMG_9242.jpg
Poslední úprava: 03. srp 2020 15:18 od JitkaU2.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Ajka, alenak, babkaela

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 03. srp 2020 18:39 #327551

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Jitko díky za velmi zajímavý příspěvek. Máš můj velký obdiv. Je to jistě mravenčí práce, ale pak ta radost... Moc ti držím palce. :)

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 04. srp 2020 08:57 #327554

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jitko, skládám ti poklonu a moc prosím, abys nás seznamovala se svými výsledky častěji. Téma šlechtění růží je na KR ojedinělé a přímo šlechtitele jsme tu ještě neměli. Pokud ti to čas dovolí, budeme vděčni (doufám, že mluvím za všechny uživatele KR) za tvoje příspěvky. Díky. :)
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, alenak, babkaela

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 04. srp 2020 09:49 #327556

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Jitko, psala jsem už včera, ale nějak se příspěvek vytratil ... můj hlubokosklon před tvojí nesmírnou trpělivostí a vytrvalostí. Díky za příspěvěk a těším se na další.
"Tetička" i s jejími nedostatky by se mi třeba velice líbila .. každý rok se růže chovají zcela nepředvídatelně, asi bych ji tak úplně nezatracovala (mám jich opravdu jen hrstku a nemám potřebu se zbavovat těch, které zrovna neprosperují dle mých představ - Schneewitchen poslední roky trpí na ČS víc než hodně, po prvním floru zůstávají holé klacky, ale je to tak nějak srdcovka a pryč nepůjde, zrovna tak Dorothy Perkins s její maxi náchylností na padlí - jí to nevadí, vykvete si záplavou květů stejně).
Mooc se mi líbí na 2. f druhá zprava - jednoduchá, zajímavá barva ... i když místa pomálu, pořídila bych si ji.
Ještě jednou díky, přimlouvám se za častější reference, report, seznámení .......

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 06. srp 2020 17:03 #327570

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC01013.jpg

DSC01014.jpg

DSC01015.jpg
tak tady jedna krasavice od Jitky - Domenica
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Kaja, quendery, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa

Ulbrichtová - růže dle šlechtitelů 22. srp 2020 20:02 #327614

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC02351.jpg

Sv. Anežka - nádherně voní
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátoři: Eva L., Květa