Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže 1

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 10:03 #20433

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Tak jsem nepofotila, došly baterky... :angry: :angry: Přikládám jednu z lonska, letos mám nafoceno jenom zblízka. Najaře myslím jsem ji řezala až u země,ale bude mít tak 1,7m. Fotka je už minulostí, záhony jsou překopané...
DSCN4692.JPG

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 10:14 #20436

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Amazonko, to je škoda, seženeš možná na jaře jinde. Já myslím, že nedomrlost jeho keře předčí jeho nádherné trvanlivé voňavé květy a doufám, že tím, že je spojím do skupiny umocním jejich krásu a keřů si nikdo nevšimne :-) :-) :-). Uvidíme. Já pořád doufám, že za pár let se Albrechti zvetí a porostou hezky.

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 10:39 #20441

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nj, třeba napřesrok :)
Vohlodky moc nevadí, já stejně růže sesazuju dohromady s jinými ;) (vadí chorobné, nebo extra líné v kvetení)

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 10:54 #20442

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Emilko, děkuji. Rokoko je moc hezké. A ta tvoje zahrada, to je ráj. Dej ještě nějaké fotky, sííím. :laugh:

Dany, na jaře dám vědět, co a jak.

Amazonko a nevíš, proč Pelcovi nemnožili? Jestli proto, že jich mají dostatek (není zájem) nebo proto, že je to chcípáček?
Je docela škoda, že Pelcovi mají fotky přímo od Tantaua, jsou podle mě nehezké, umělé a i barevně celkem mimo.

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 11:14 #20444

• amazonka01
  • Administrator
Nespecifikovali, jen napsali, že ho letos nemnožili. No a ty fotky jsou fakt šílené :( barvy nepřirozené, fotky upravované :(
Fascinuje mě, že třeba fotka Rokoka, nebo Elfe je snad jen jedna (maximálně dvě), dokonce i v katalogu Tantau je to samé - Rokoko před zámkem (s klonovanými květy) a Elfe ovíjející sochu.

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 11:29 #20445

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jo, trefilas to přesně. Rokoko u zámku a hlavně Elfe kolem sochy je už tak trochu folklor.
Možná si tyhle podmínky upravují sami šlechtitelé. Viz. poznámka - fotky poskytl a jsou
zvěřejněny s laskavým svolením fy...
Mě Rokoko u zámku nezaujalo ani trochu, ale někdo jste ji tu dával nebo se zmiňoval,
tak jsem vyzkoušel, no a jsem velice příjemně překvapen.

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 12:13 #20448

• amazonka01
  • Administrator
Hihi, Rokoko jsem kupovala jako růžovou, první květ mě děsně zklamal. Jednak byl žlutý a do růžového záhonu se fakt nehodil a jednak byl takový nijaký, měnivý. A já měla období čistých barev. Teď bych všechny "čisté" barvy poslala dál a udělala záhon z "Rokok"(a podobných mnohoodstínových růží ;)), vkus se (aspoň mně) hrozně mění.

Elfe se mi zase na fotce líbí (i s tou pannou), v reálu nijak zvlášť :)

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 12:23 #20449

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak se zapojím do debaty- Nostalgii opravdu dost trvá než se zventí . dva roky byla jen tak 30. cm u země , tři , čtyři květy. letos vyhnala výhony. narok uvidím - jinak by musela taky jít jinam. a Albrecht - žádný chudáček. na to , že je od letošního jara má teď navíc ještě poupata -Albrecht- omluvte nové výkopy. vypadá to jak na hřbitově před pohřbem.

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 13:56 #20461

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak dám Rokoko- Albrecht nejde
P9180187.JPG

Re:Tantau, Nostalgické růže 21. říj 2010 17:32 #20473

• jana
Musím se smát taky,můj vkus teď je totiž čistě trenýrková červená,moc se mi líbí Piano,a ještě kordesova Out of Rosenheim,ale ta sem nepatří.V souvislosti s tím hodně řeším,jestli si je mám objednat teď a platit poštovné nebo počkat do jara,na markety.Co myslíte?
Moderátoři: Eva L., Květa