Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Drobnokvětky - růže dle typu

Drobnokvětky - růže dle typu 30. zář 2011 17:15 #269363

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Dida napsal:
Lidičky, nemáte někdo Levander Dream? Mám ji novou a mnoho o ní nevím? Má krásné květy a prý by měla i vonět?. Já sehnala v zahradnictví dost zoufalou rostlinku, ale pevně věřím, že se vzpamatuje a příští rok bude krásná:) :up :up
Tak prosím pište, co o ní víte? Mějte se fajn a užívejte krásného podzimu:) :) :) Dída
Delší dobu ji má Eva L.krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...tstart=40&Itemid=112
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...=414&Itemid=112#6959
www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=3753&tab=10&l=2.3753&nr=-23697
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...940&Itemid=112#11065
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...92&Itemid=112#240415
2011-0844_2011-09-30.jpg

Mám ji krátce od jara, teď má další kvítek v pořadí 3. a nejslabší kvetení, takže stíhá kvést s přestávkami stále. EvaL. píše v jednom příspěvku, že má u ní ČS, se zítra půjdu podívat, keříky mám 2, jeden je hodně slabý, druhý je pěkný, kvetou oba. Zatím je to málo o ni, více budeme obě vědět příští roky :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Dany, lenpel, Viola, Martin, Dida

Drobnokvětky - růže dle typu 30. zář 2011 18:25 #269374

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evi, dík za připomenutí mojí L. Dream. Mám ji moc ráda, přestože v polovině léta už bývá nemocná. Ale obvykle se znovu vzchopí a vytrvale kvete. Keřík naroste do výšky asi 70cm, je rozložitý, v zimě nijak podstatně neomrzá. Květy jsou půvabné, voňavé.

LavenderDream1.JPG
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, evai, Martin, Evka, Skokanka, Miška a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Drobnokvětky - růže dle typu 04. říj 2011 14:53 #269580

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Evi, děkuji za popis Levander Dream. mám se zřejmě na co těšit:P :P :P Nemocí jsi zřejmě myslela černou skvrnitost na listech nebo něco jiného?! Možná by pomohlo preventivně ji postříkat nějakými speciálními prostředky ještě než to má?! Nevím, ale vyzkouším a moc jsem na ni zvědavá, jak se jí bude u mě líbit?! Měj se krásně Dída
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Drobnokvětky - růže dle typu 04. říj 2011 19:27 #269590

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Nevim, jestli jsem tu na spravne adrese - objevila jsem nabídku růže The Fairy orange a The Fairy Yellow. Je o nich psano, ze jsou půdopokryvné, nemáte o nich nějaké info? Nikde jsem nic neobjevila - tedy alespoň na český stránkách - jazykový analfabet :(

Drobnokvětky - růže dle typu 05. říj 2011 05:19 #269605

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dida napsal:
Evi, děkuji za popis Levander Dream. mám se zřejmě na co těšit:P :P :P Nemocí jsi zřejmě myslela černou skvrnitost na listech nebo něco jiného?! Možná by pomohlo preventivně ji postříkat nějakými speciálními prostředky ještě než to má?! Nevím, ale vyzkouším a moc jsem na ni zvědavá, jak se jí bude u mě líbit?! Měj se krásně Dída

Dido, myslela jsem opravdu černou skvrnitost. Postřiky určitě pomohou, ale ne úplně. L.D. patří k těm citlivějším růžím. Přesto kvete celé léto.

Drobnokvětky - růže dle typu 05. říj 2011 05:39 #269606

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P7240245.JPG

Tchoriku- T.F. Yellow jsem koupila na doprodeji - někde je tu fotka . je ale ještě malinká , tak ti k ní nic nepovím . jestli ji vůbec přezimuji . na jaře jsem ji přesadila , ale moc neroste. asi je na špatném místě, na obrázku vypadá dobře
Poslední úprava: 05. říj 2011 09:45 od Kaja.

Drobnokvětky - růže dle typu 05. říj 2011 09:43 #269610

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
Kajo, diky. Ja ji mam objednanou, zkusim obe dve - orange i yellow :)
Poslední úprava: 05. říj 2011 14:23 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Skokanka

Drobnokvětky - růže dle typu 02. dub 2012 15:07 #277507

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Pořídila jsem si Bleu Magentu. Chci ji dát k oblouku místo mnou zatracené Sympatie. Lenko (s kačenkou) i vy ostatní, jak jste s ní spokojení? Udělá aspoň 2,5 m, abych neměla holý oblouk? Jak přezimuje? Co ČS, padlí? Dík moc.

Drobnokvětky - růže dle typu 22. čen 2012 07:07 #280670

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Někdo se někde ( :) ) ptal na diskusi o drobnokvětých růžích. Tak povytahuji.

Skalničko, Bleu Magenta nemám, nemohu poreferovat.

Ale zaplesám (situ) nad Francine Austin. Podzimní Skaličany. Lupení je krásné, podlouhlé, tmavé, moschata, dekorativní.
Stíněna liliemi, přesto je krásná a snaží se. Zatím první kvítek, ale ta krása a něha. Jak vidno, kvítků bude něurékom. :silly:
Velikost kvítku - asi jako nehet u palce menší ruky. :P
afrancineaustin2162012.jpg

A Rosa multiflora ´Nana´, drobné kvítky i keříky, neustále strká nově větvičky s dalšími a dalšími poupátky.
Bez detailnějšího pohledu zatím docela zanikne v záplavě bílé šanty a zvonečků Silene maritima. Je krásná.
Na HMF je v Rosa multiflora ´Nana´ (resp. Rosa polyantha Nana) trochu binčus, tak raději odkaz na Schultheis.
www.rosenhof-schultheis.de/Suche/artikel...multiflora_nana.html

Příloha arosamultifloranana2162012.jpg nebyla nalezena.

Roztomilá (Urban, 1987) je pro mne jednou z letošních nej nej růží. Prostě láska.
(světle zelené lupení v dolním pravém rohu není její (no name), za Roztomilou je pak Geranium sanguineum ´Album´
a vykukuje i kousek jedné z dvou - druhá je o kousek jinde - Anna Maria de Montravel)

Příloha aroztomil2162012.jpg nebyla nalezena.

Poslední úprava: 22. čen 2012 22:12 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, chrast, skalnička, Evka

Drobnokvětky - růže dle typu 22. čen 2012 14:30 #280711

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Sibelius a Zsillinski Istvan, kombinace náhodná, ale moc se mi líbí

2012.06.22-016.jpg

A můj nový miláček, Gyorova Villa Poton (kvítek asi 4cm, takže celkem velký, jen to nejsou palice, ale tak 3 kvítky v soukvětí - ale třeba se pochlapí), barva je o fous temnější do vínova, stárne do modra

2012.06.22-019.jpg
Poslední úprava: 22. čen 2012 14:32 od amazonka01.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., skalnička, helena, Evka, Kika
Moderátoři: Eva L., Květa