Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Drobnokvětky - růže dle typu

Drobnokvětky - růže dle typu 22. zář 2016 15:07 #313111

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Geno, taky Mis..snow miluju, dala 3 vlny s kráz´tkými pauzami, ještě stále jsou na ní větve s nachystanými poupaty. Jsem ráda, že jsem jí nakonec vybrala místo blízko terasy , chodím furt okolo, hodně si jí užiju. Jen tedynepočítej s tím, že udrží pěkný konpaktní keřík 60cm :unsure: :laugh: .
Mám jí druhým rokem, má cca 1x1m ( a to tu mám sucho) a umí i vyšší výhony. U Květy se drží někde kolem +-1,5m, takže drobek to rozhodně nebude.na to
Nepíšu to proto, abych ti zkazila radost, ale proto že kdyby kvůli tomu musela být přesazena, bude na to teď napodzim ta nejvhodnější doba ;) .

Drobnokvětky - růže dle typu 22. zář 2016 20:56 #313126

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jani děkuju, já vím. Četla jsem to tu, už když jsem vybírala růže pro ten záhon. Myslím, že se tam vejde i tak. Teda doufám :laugh:
Jo a všimla sis za Mid. té astry? Je to Pink Star, cos mi doporučovala. Krásná astra i kombinace, děkuji.
Poslední úprava: 22. zář 2016 20:57 od Genovesa.

Drobnokvětky - růže dle typu 22. zář 2016 21:09 #313127

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Promiň, nevšimla, všimla jsem si dochanu. Ona na té fotce vypadá i o dost světlejší než je skutečně.

Ale je krásná viď ;) , moje oblíbenkyně B) , chválím, kudy chodím. Zdravá, vydrží snad úplně všecko a je tak akorát velká. Zrovna u ní dělám květnový "choping" a moc jí to svědčí ;) .

Drobnokvětky - růže dle typu 22. zář 2016 21:23 #313128

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jani to se neomlouvej, já jen, že jsem z ní nadšená. Nevím, ale řekla bych, že ta moje o moc tmavší není ani ve skutečnosti, ale fotila jsem v poledne na slunci, možná proto vypadá bledší. Mám ji od jara, narostla obdivuhodně na novou sazenici. Jen teda doufám, že mi ji Midsummersnow nepohřbí. Max ji budu muset vydolovat a posunout.
Ten dochan mám moc ráda, ale popravdě nevím, jestli ho nemám vykopat. Je za ním Pastella vlevo, vpravo Midsummersnow. Se bojím, jak se rozroste, že bude vadit růžím. Nějak moc se mu tam daří, no. :ohmy:
DSC08582.jpg
Poslední úprava: 22. zář 2016 21:25 od Genovesa.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, alenak, Marta

Drobnokvětky - růže dle typu 23. zář 2016 08:41 #313140

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Přesovám se do trvalek ;)

Drobnokvětky - růže dle typu 23. zář 2016 20:29 #313147

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Moje chcíplinka červená Fairy se pěkně chytla a zazelenala a kvete a kvete. Jedna větvička se vrací zpět k barvě matky, má tam i další světlá poupátka.

IMG_0933.jpg

IMG_0935.jpg
Poslední úprava: 23. zář 2016 20:30 od bradhal. Důvod: stejné foto
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Lukáš, Marta, alcearosa, rok.zaruka

Drobnokvětky - růže dle typu 18. srp 2017 13:00 #320414

• Ninkwen
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 126
Pěkný den, jdu k Vám na radu...

Sháním růži s takovými vlastnostmi, že možná ani není...

Co bych chtěla: půdopokryvná růže či polyantka na spíše slunečné stanovistě (v létě přistíněno z rána a k večeru, stín celodenně v zimě), nepřetržité kvetení, a lépe méně trnů kvůli dětem.

Aktuálně mám na tomto místě Fairy a Swany, S Fairy to ještě jde, ale Swany je strašně moc trnitá, prodrat se skrze ni k dalším kytkám, či zastřihávat je děs.

Takže další požadavek je, aby byly růže méně trnité (alespon jako fairy, ale raději méně)

A poslední požadavek - úplně super by bylo, kdyby byla samočistící - prostě chodit je stříhat teď s dítětem nějak nestíhám:(
Jelikož nepoužíváme chemii, tak mi jde o nějakou zdravou a odolnou odrůdu.

Preferuji růžové a plnější květy.

Můj horký favorit zde byla Larrisa, než jsem začala uvažovat o méně trnitých a samočistících růžích.

Jinak tyhle dlouhokvetoucí růže, začínají vždy kvést tak pozdě? Než vykvetou, tak James Galway a John Claire za nimi jsou už v posledním tažení (tedy pokud pak nevykvetou na podzim podruhé).

Pro představu posílám foto...

Navíc bych se ani nezlobila, kdyby byly růže nižší než ty stávající, ale to už je detail...

Drobnokvětky - růže dle typu 18. srp 2017 16:59 #320415

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Jak jsem to tvoje přání přečetla, hned mi napadla Samaria / Györy/...je to něco mezi pokryvnou a keřovou....výška u mě tak 40 cm, kompaktní keřík, zdravá a téměř furtkvetoucí, docela dobře čistí. Mívá jí p. Šíp, ale teď koukám je už vyprodaná / uváděných 30cm je trochu zavádějící :laugh: /

DSC09234_2017-08-18.jpg

DSC09201.jpg

DSC04766.jpg

DSC05136_2017-08-18.jpg

DSC07409.jpg
Poslední úprava: 18. srp 2017 17:01 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, Jikra, Ninkwen, Marta, babkaela

Drobnokvětky - růže dle typu 01. říj 2017 10:50 #320648

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Heavenly pink
DSC_1045.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Lukáš, Jikra, Marta, babkaela, alcearosa, bradhal

Drobnokvětky - růže dle typu 24. čen 2018 07:37 #323110

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Mám ráda drobnokvětky, myslím si, že jsou ideálním doplňkem těch velkokvětých.
Quendery nám představila rozkošné rúžičky z produkce p.Györyho. Asi se na ně zaměřím. Zatím nemám ani jednu.

Od jiných šlechtitelů jich mám poměrně dost. Tak jen několik z nich :

Sweet Cover
SweetCover.jpg

Cupido
Cupido_2018-06-24.jpg

Knirps
Knirps.jpg

Lavender Dream
LavenderDream.jpg

Little white Pet
LittleWhitePet.jpg

Pretty Girl
PrettyGirl.jpg

Sommerwind
Sommerwind.jpg

Maxi Vita
MaxiVita2.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, Jikra, Adam88, babkaela, rok.zaruka, Viki, Dita
Moderátoři: Eva L., Květa