Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Plot z růží

Re:plot z růží 02. dub 2010 12:12 #4854

• kaja
Dreslo ahoj - pořád uvažuji o té bílé růži. že by to byla fakt ta Coctade? ale ta moje má vyšší květ. tak fakt nevím.ten červený proužëk se po rozvinutí už ztrácí. ale někdy je zespod trochu nažloutlá.

Re:plot z růží 03. dub 2010 20:30 #4903

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Kajo, na mých fotkách je roční mládě. Zkusím letos nafotit.

Re:plot z růží 03. dub 2010 20:46 #4905

• kaja
ahoj- byla jsem s tou růží i na ZAHRADĚ - tam mi poslali obr. různých bílých . vypadá to na tu tvou Coctade. no já mudrlant jsem dnes v PENNY -to si představ- koupila zase tři bezejmenné popínavé. firma Nohel
... a jenom velkokvětá popínavá - a barva-no uvidím. kořeny krásné ,stonky sice ve vosku, ale krásně napučené.za 69.90kč - no nekup to!!měly by být od 2-3 m. K.

Re:plot z růží 16. dub 2010 19:23 #5382

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Také řeším co vysadit k plotu. Nakonec jsem se čistě intuitivně rozhodla pro růže keřové, nikoli popínavé. New Dawn je bezvadná, odolná a stále kvete, ale je mic vysoká, tu bych k plotu nedoporučovala. Ale bylo by hezké jí z toho plotu svést třeba do keře, aby se rozrostla do výšky.Přikládám foto New Dawn ( je krácená) a pod ním jsou ty růže zakoupené jako "Romantika". Jiný název u nich opravdu nebyl, ale jsem s nimy nadmíru spokojena. Oboje jsou odolné proti padlí. New Dawn i ty "Romantiky"
r____e_3.jpg

Re:plot z růží 16. dub 2010 19:50 #5385

• kaja
ahoj - velmi hezky upraveno.asi budu muset taky nasadit více levandule.vypadá to mnohem líp. Kája

Re:plot z růží 16. dub 2010 20:07 #5387

• Maggi
kaja wrote:
ahoj - velmi hezky upraveno.asi budu muset taky nasadit více levandule.vypadá to mnohem líp. Kája

Naprostý souhlas, levandule není nikdy dost!!!!!! A tem nejhustší keřík na rohu je šanta. Jsou tam tři rostliny vedle sebe a vřele doporučuji!

Re:plot z růží 16. dub 2010 20:11 #5388

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Maggi, pěkné:) , mám taky jednu Romantiku, jak zde Dresla kdesi psala, prodávají pod tím názvem Austinky. Je vidět, že je máš všechny mladé, počítej s tím, že je budeš hodně muset usměrňovat , aby Vás s tou ND z té krásné terásky nevystěhovaly:laugh:

Re:plot z růží 16. dub 2010 20:12 #5389

• Maggi
Maggi wrote:
kaja wrote:

Naprostý souhlas, levandule není nikdy dost!!!!!! A tem nejhustší keřík na rohu je šanta. Jsou tam tři rostliny vedle sebe a vřele doporučuji!
foto_209_d__da_079.jpg

Re:plot z růží 17. dub 2010 21:13 #5415

• iwa
  • Junior Boarder
Maggi, máš to opravdu moc pěkné, růže zkombinované s modrou levandulí nemají chybu...Já jsem nakonec na doporučení Káji a Dresly taky začala hledat mezi keřovými a vybrala jsem nějaké vyšší angličanky. Už jsou v zemi, moc se těším, jen doufám, že mi moc nepřerostou "přes hlavu"...

Re:Plot z růží 18. dub 2010 13:01 #5437

• Maggi
Hezkou neděli přeji....jdu také sázet k plotu ty keřovky. Jinak tam mám již asi 8 let jednu, dle máho angličanku, ale opravdu nevím, jak se jmenuje. Koupila jsem jí asi v Hornbachu a ceduli ztratila. Až vykvete, pošlu obrázky a poprosím o spolupráci s názvem zdejší odborníky. Jo, k té výšce. Ona opravdu vyrostla výš než jsem čekala, tak jí jednoduše ohýbám a co nejde tak ustříhnu. Přiložená fotka je výřez jen ilustrační, že to té růži nevadí. Až rozkvete, vyfotím jí j plné kráse.
r____e_v____ez.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa