Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 25. zář 2011 06:02 #268970

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Objevila jsem Harknesovku Breathtaking. Máte ji někdo? Na HMF je popsaná jako čajovka, ale já si myslela, že je to nějaká angličanka. Takové žluté miskovité květy typu Golden C, nebo GT. Ale hlavně, pozorovala jsem ji v jedné zahrádce, kde ji paní čerstvě vysadila a já chodím kolem denně na psí vycházku. Ten jeden květ co měla kvetl týden!!!
Poslední úprava: 25. zář 2011 06:03 od Vlaďka.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 25. zář 2011 09:11 #269006

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
JitkaU2 napsal:
jj, ale někdy mám strach, aby zas za rok vůbec něco dovezli...když vidím, kolik toho končí ve slevě, aby se na to nevykašlali.. - někdy si tam už připadám trochu trapně :-) pořád tam oblézám, prodavačky si mne pamatují....mám na zádech batoh, venku kolo a domů odjíždím s jednou kytkou trčící z batohu a druhou houpající se na řidítkách ve žluté B. taštičce...
:laugh: JO, letos nedovezli Kordese a loni ve slevách jsem jich několik ukořistila-Jasmínu, Cinderellu a ještě jednu popínavku.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 26. zář 2011 09:24 #269051

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, díky, sice není za co, ale i tak, že. :laugh:

Vlaďko, měl jsem Breathtaking rok. Taky jsem čekal nějakou zajímavější verzi, ale je to opravdu čistá čajovka, aspoň u mě byla.
Květy dlouho vydrží - když neprší - to pak jsou do takové té špinavě bílé (nebo světlounce žluté?) s růžovýma tečkama.
Ostatně jako plno žlutých růží, časem blednou... Nové výhony a lupení má hodně červené, zajímavá kombinace.
Myslím, že mi dech opravdu nevyrazila, ani moc nevoněla, ale je hodně kvalitní, co se bujnosti, růstu, postupného kvetení a zdraví týká.
Teď nevím, jestli jsem ji sázel loni na podzim nebo na jaře, takže s mrazuodolností neporeferuju.
Fotky už jsem dával, v zimě bych mohl na přání prohrabat archiv. :)
Poslední úprava: 26. zář 2011 09:25 od HonzaPM.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 26. zář 2011 09:47 #269052

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Honzo, dík za reference. Řekni mi, co ty nemáš ;) :woohoo: :up Rozmyslím se, mají ji u nás.Já právě klasickou čajovku nechci, tahle mi tak nepřipadala.
Poslední úprava: 26. zář 2011 10:11 od Vlaďka.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 26. zář 2011 11:12 #269055

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Hodně toho nemám, Vlaďko, hodně.
Ona je Breathtaking spíš taková floribundní čajovka, tj. květ čajovky více, než vždy jeden na dlouhém výhonku.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 09. říj 2011 07:14 #269926

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Prosím dámy, které vlastní Jacqueline du Pre momentální fotečku keříku. Hlavně tedy EvuL :)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 09. říj 2011 15:58 #269958

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Emilka napsal:
Prosím dámy, které vlastní Jacqueline du Pre momentální fotečku keříku. Hlavně tedy EvuL :)

Ahoj Emilko, Jacquelinu už nemám, protože (přestože jinak krásná) byla jako magnet pro brouky smraďochy. Nikdy dřív jsem je na zahradě neměla, ale od té doby, co poprvé rozkvetla Jacquelina, hodovali na ní tak usilovně, že jsem neměla jediný květ neožraný. :angry: Ze strachu aby se mi nerozlezli i na ostatní růže, jsem ji vysídlila. Ujala se jí Květa a zdá se, že úspěšně. Však se může vyjádřit :P Bohatě mně ji nahradila Astronomia - stejně krásná a bez smraďochů. Teď znovu bohatě kvete - dávám ji do meillandovek.
Následující uživatel poděkoval: helena

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 09. říj 2011 18:57 #270002

• Emilka
  • Platinum Boarder
Hehe, tak já to uplně popletla, myslela jsem, že se jí zbavovala Květa.. Tím tedy prosím Květu o nějakou aktuální fotečku. Smradoši moje 4 letošní květy nenašli. :P
Evi díky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 10. říj 2011 00:01 #270021

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
hehehe, Emilko, ráda bych přispěchala s fotečkou, aktuální. Kdyby...
Ráda bych vůbec věděla, kde, jak, jestli moje/Evina JdPre vůbec žije.
Skončila uprostřed té samovzešlé verbení loučky :dry: .
Verbena už dokvétá ( čas na sběr semen ! ), ale ještě je v plném květu na bočních výhonech. Mně je ji líto vytrhat. Až zmrzne nebo budu nucena ( přijdou růže ). Stačí to ?
Neupamatovávám si, zda jsem zde reprodukovala, že jsem o JdPre četla, že hůř - špatně roste ( v Belgii ).

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 10. říj 2011 05:25 #270032

• Emilka
  • Platinum Boarder
Květo, dík. Tak to jsem v klidu, ta moje neroste vůbec. To co zjara obrazilo ( asi 10cm) se ani nehnulo a to bych řekla, že měla oproti jiným vlhčeji...
Zkusím přesadit, nebo poletí. Nepřerostla ani geradium sang. :P
Moderátoři: Eva L., Květa