EviL, těším se až hulthemie uvidím naživo.
ad Let's Celebrate - Hanko, myslím, žes nákupem udělala dobře. Che, epidemjka, maličká.
Mám Let's Celebrate druhým rokem, sázená je na podzim 2012. U mne se těm Fryerovým růžím dá se říct daří, tak jsem si nahamounila po Moody Blue ještě 3 další.
Už loni jsem ji dost chválila. Jsou to ale dojmy na novicku. Nízká ( cca 50 cm ), kulaťoučký keřík, hustý. Květy cca 5 cm průměr. Nepřetrhla se ( ani letos to zatím ne nějakou obsypanost keře květy nevypadá ), ale kvetla ve vícero vlnách( 3 až 4 ). Vždycky si vyhodila nějaký kvetní výhon, ten si spokojeně odkvetl, vytrčila další.
Mám za to, že snáší slunce ( mám ji na plném ), nepálí se. Ale ruku do ohně nedám, budu pozorovat.
Ještě jeden postřeh ( opět jen z loňska ) - to stripování je něžné. Zajímavé je, že by člověk odhadoval po zkušenostech s jinými, že bude výraznější na podzim ( s nízkými nočními teplotami ), ale opak je pravdou. Na podzim byl květ jednobarevný.
Páč z Bau a spol. bývají květy šislé, přikládám rozvitý ( dnešní ) květ.
a takhle vypadá keříček ( všem nevím, jestli odhadnete, co je ještě ona a co už nikoliv.

)
( pokud jste se koukali na fotky u jiných pěstitelů, zdá se, že je to růže mna podob. U každého vypadá jinak

)