Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 04. čen 2014 16:39 #289490

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vlaďko, přijímám. Jdu se červenat a během toho červenání
to zkusím vynahradit těm stávajícím přežifším.
Bude jeden Kristalonek stačit, prosím pěkně? :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 04. čen 2014 22:47 #289500

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Nooo,nebo Hycol... ;)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 05. čen 2014 17:23 #289529

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Iveta napsal:
Květo, už rozumím tvému brblání, Jacquelinu mám 3. rokem, místní mrazy přežila bez úhony, ale je u domu vedle terasy a zídky, takže chráněná. Brouci - malí černí bezúhonní?

che, opravdu snad platí - když nějakou člověk veřejně zhaní, holka se zamyslí a chová se jinak.
kdybych měla JdPre chvíli, ale viděla jsem ji kvést už dostkrát. Opravdu jsem jí loni říkala růže pro důchodce či mateřskou. Ráno nakvetla, večer květy odcházely.
Teď mi vykvétá, květy třetím dnem, drží. Bože,bože...
( vše ostatní ale platí )

Iveto, ne - tihle www.krasneruze.cz/index.php/forum/5-zahr...e-kvety?limitstart=0
Následující uživatel poděkoval: jana H

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 05. čen 2014 20:15 #289544

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Fuj, to jsou potvory, nikdy jsem je na růžích neviděla a doufám, ze nějaký čas ještě neuVidim.
Květo, dnes jsem si na Tbe vzpomněla, když jsem obirala Jacquelinu - fakt, ze všech mých růži (cca 30) čistí nejhůř. Jeste ze jsem na té materske :laugh:
Ale nepozorovala jsem tak nízkou trvanlivost květu, určitě u me vydrží víc než den. Líbí se mi i její rozvinovani květu, mám pro ni slabost, přivedla me k polopl a prázdným ruzim. TA tvoje ML Drevon je kouzelná.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 08. čen 2014 18:58 #289593

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Vykvetl další Hulthemia hybrid - Eyes for You, sázený letos na jaře. Vyšlechtil ho P. J. James (GB).
Škoda jen, že v těch současných vedrech květy nevydrží. Během dvou dnů opadají.

EyesforYou.jpg

EyesforYou1.jpg

A ještě jednou Peace and Love (Ch. Warner, GB). Květy jsou vybarvenější, než ten úplně první.

PeaceandLove2.jpg

Omlouvám se, že používám toto vlákno, myslím, že pánové James a Warner se s Harknessem a Fryerem snesou.
Následující uživatel poděkoval: Martin, jana H, Iveta

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 08. čen 2014 19:51 #289597

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Přesto, že jsem se ZAŘEKLA, ŽE LETOS NEKOUPÍM NOVOU RŮŽI, po dnešku je všechno jinak....
Muž potřeboval do jezírka koupit vzduchování a tak jsme zajeli do B. a tam měly ve slevách pár růží. Naštěstí všechny růže měly květy. A tak mám Fryerovu LET´S CELEBRATE. Jsem na ni zvědavá.
A teď ještě pro ni najít místo, Hanka
Poslední úprava: 09. čen 2014 09:39 od hana.johana.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 08. čen 2014 20:15 #289598

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Hanko,taky jsem zařeknutá :cheer: na Let´s Celebrate jsem se dívala v Baumaxu,moc se mi líbila,takový pevný košatý keřík,květy trochu žíhané.Ještě že nebyla ve slevě :laugh:

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 08. čen 2014 21:13 #289600

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
EviL, těším se až hulthemie uvidím naživo.
:up

ad Let's Celebrate - Hanko, myslím, žes nákupem udělala dobře. Che, epidemjka, maličká.

Mám Let's Celebrate druhým rokem, sázená je na podzim 2012. U mne se těm Fryerovým růžím dá se říct daří, tak jsem si nahamounila po Moody Blue ještě 3 další.

Už loni jsem ji dost chválila. Jsou to ale dojmy na novicku. Nízká ( cca 50 cm ), kulaťoučký keřík, hustý. Květy cca 5 cm průměr. Nepřetrhla se ( ani letos to zatím ne nějakou obsypanost keře květy nevypadá ), ale kvetla ve vícero vlnách( 3 až 4 ). Vždycky si vyhodila nějaký kvetní výhon, ten si spokojeně odkvetl, vytrčila další.
Mám za to, že snáší slunce ( mám ji na plném ), nepálí se. Ale ruku do ohně nedám, budu pozorovat.

Ještě jeden postřeh ( opět jen z loňska ) - to stripování je něžné. Zajímavé je, že by člověk odhadoval po zkušenostech s jinými, že bude výraznější na podzim ( s nízkými nočními teplotami ), ale opak je pravdou. Na podzim byl květ jednobarevný.

Páč z Bau a spol. bývají květy šislé, přikládám rozvitý ( dnešní ) květ.

P1170132.jpg

a takhle vypadá keříček ( všem nevím, jestli odhadnete, co je ještě ona a co už nikoliv. :ohmy: )

P1170117.jpg

( pokud jste se koukali na fotky u jiných pěstitelů, zdá se, že je to růže mna podob. U každého vypadá jinak :) )
Následující uživatel poděkoval: Martin, mišpule, Iveta

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 08. čen 2014 21:29 #289602

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:laugh: :laugh: :laugh: taky jsem byla zařeknutá, že nebudu nic kupovat a už mám Letś Celebrate od minulého týdne v záhoně...byla tak lákavá, i bez slevy. Prostě epidemie, jak říká Květa.
Růže je to velmi proměnlivá, až jsem v první chvíli pomýšlela na záměnu, al e je v pořádku. Z obchodu byla velmi vyšisovaná, nová poupata už tmavnou.
2014260.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, Martin, mišpule, Evka, Iveta

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 09. čen 2014 09:13 #289612

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Tak to jsem ráda, že jsem udělala dobře (si) a růži koupila. Se znám, že bych si potom při vašich ódách ´rvala vlasy´ a nadávala si, jaká jsem to ale blbka, že jsem ji tehdy nekoupila. A už se na ni těším, jak ta barva bude vypadat u mě. Takovou stříkotinu ještě nemám (ikdyž jsem už uvažovala, že si pořídím jednu takovou historickou).
A navíc je to moje první Fryerova růže. Jo, jo, epidemie. Ale chodit sem nepřestanu........ Hanka
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa