Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 06. zář 2015 11:54 #300405

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jani, nepozměnil. Ale protože Harknessky byly kdysi třeba v 10 diskusích, tak jsem je před léty sloučil do jedné, této.
Jednu debatu měla Wellbeing, druhou L´Aimant, další Princess of Wales atd.

Pečlivě jsem ovšem každičký jeden příspěvek přejmenoval tak, jak to mělo být, jednotně.
Takových diskusí je tu spousty a asi o nich ani nevíte. Bylo to mnoho nocí práce.

Jen Wellbeing aneb Blaženka řádí (kdysi založila ZuzanaCh) tu pořáde nějako blbne a vyskakuje zpětně.
Nevím proč.

Ono je toho chaosu více. Např. nedávno jsem při pročítání starých diskusí narazil na téma
Mulčování, tak jsem ho s chutí četl a najednou koukám, že Quendery si tu smazala všech svých 202 příspěvků.
Já, jako protisvévůliAdmin, ty příspěvky vidím (ale pouze když čtu danou diskusi, kde byly - viz. to Mulčování např.).
Vy ostatní ty příspěvky - asi - nevidíte. Nepřihlášený uživatel je nevidí stoprocentně.
No a ani nechci domýšlet, jaký bordel takovéhle plošné vymazání všech příspěvků může způsobit (zpětně).
Např. pokud někdo založí diskusi a pak si smaže své příspěvky, tak to jako zmizí celá ta diskuse?
Nebo diskuse zůstane a zmizí "jen" zakládající příspěvěk? No radši ani nechci domyslet...
A hlavně nechápu, proč tady ta možnost vůbec je.

Tj. na diskuse a jejich vzhled a fungování má vliv mnohem víc faktorů, než si asi klasický uživatel KR připouští.
Tj. proč vyskakuje zrovna Blaženka Wellbeingová zpět, to opravdu netuším - musí to být šotek.

Nicméně je velká pravda to, co píše Jana V. - že by bylo skvělé, kdyby každý, kdo píše příspěvek,
koukal na to, jaký nadpis semutam vecpal, jaký nadpis setam rodí, nebo na jaký příspěvek odpovídá...
(zprostředku diskuse, na poslední příspěvek...)

Páč - má-li diskuse např. 20 stránek a já jsem kdysi zpětně všech 20 stránek, příspěvěk po příspěvku!
přejmenovával tak, aby vše spolu ladilo a hrálo, tak přece jen setam může objevit, třeba na páté, desáté, patnácté... stránce jeden jediný příspěvek, který může mít jiný nadpis (mohl tam dodatečně vlítnout z výše uvedených či jiných důvodů), a na který když někdo - zrovna jako na potvoru - odpoví, tak se tím přejmenuje
i jeho nadpis, tj. nadpis posledního příspěvku.
A pak stačí, aby každý odpovídal na poslední příspěvek a už to jede.

Nicméně si myslím, že toto není Blaženčin případ, protože to jsem přejmenovával už min. 3x.
To je právě nějaký ten šotek mezi nebem a zemí (a proto píšu o těch Věřiných - Quenderyných příspěvcích).
Netvrdím, že to je proto anebo pro něco jiného, ale těch vlivů a změn a možností je prostě moc.

Jinak já, jakožto preciz, jsem přejmenovával opravdu každý jeden příspěvek a kontroloval to několikrát po sobě.
Takže tam musel být v některých tématech vliv jiný.

Teď už příspěvky neměním. Jednak už taková ta snaha zlepšit KR ve mě dávno není (vono je i dost hotovo).
Druhak KR usínají, takže těch příspěvků už tolik není.
Navíc v novější verzi KR je vidět, kdo příspěvěk upravoval, takže ani nehodlám číst, jak všechno měnil HonzaPM
(no ještěže to tu nebylo předtím, páč to by se mé trapně červené jméno (červenou teda fakt nemám rád) skvělo
pod každým přejmenovaným nadpisem, přesunutým tématem, otočenou fotkou... No to by bylo dost neestetické, myslím.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Iveta

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 07. zář 2015 07:44 #300432

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3702
Ahoj, včera jsem se chtěla podívat, zda bych tu nenašla nějaké informace o jedné Harknessově růži a přečetla jsem si Honzův příspěvek. Obratem jsem mu jako adminovi napsala SZ, ale pak mi napadlo, že bude lepší Vám to sem dát také. Já osobně jsem žádné svoje příspěvky nesmazala. Za prvé by mi ani nenapadlo, že by to takhle zpětně šlo a za druhé nevím, proč bych to dělala. To, že sem už nechodím do diskusí, není přece důvod k nějakému mazání. Pokud tedy moje příspěvky zmizely, má to asi jinou příčinu. Věrka :whistle:

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 07. zář 2015 08:54 #300439

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
To, že je přítomný nějaký šotek, který i přes veškerou snahu o přejmenování přesunutého příspvěku z jiné diskuse, působí tyhle brikule je jedním z důvodů proč nic nikam nepřesunuju.

Q., nic o tom nevím.
( Chtěla jsem se tě poptat na letošní kvetení Durance. Byly problémy ? )

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 07. zář 2015 08:59 #300442

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
A už je to přejměnované opět. Tak jsem to zas opravila a budu doufat, že další odpověď bude na TENTO příspěvek, nikoliv na Květin nebo Quenderin :whistle:
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 07. zář 2015 09:03 #300443

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Odpovídám na TENTO příspěvek, tak schválně. :lol:
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 07. zář 2015 09:30 #300445

• Květa
  • Moderator
odpovídám tentox na Honzův příspěvek.
co to udělá.
hele, já tu diskusi zavřu, zamknu a otevřu novou.

tak...
Poslední úprava: 07. zář 2015 09:38 od Květa.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 00:20 #300723

• Květa
  • Moderator
Jedna z růží, na kterou jsem v tomto ( vlastně i po předchozích letech, když rekapituluji ) našňupnutá je
Wild Rover britského šlechtitele Dicksona.

Má být vysoká, líbila se mi barva.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43492

no..
po tříletém pěstování převažuje nenadšení.

Sice celkem dobře roste ( cca 130 cm ), vzpřímená, nepotřebovala podporu, ale... květy v těch nadtřicítkách, které v letošním létě byly tak časté, se již kolem poledního seškvařily na uhel.
Navíc, násada nebyla nijak hojná, do max. týdne bylo hotovo, odkvetlo. Od té doby nic, seděla.
Teď, po deštích, sice začala obrážet, ale květní poupata zatím nemá.

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 00:26 #300724

• Květa
  • Moderator
Konversace o Let´s Celebrate

hana.johana napsal:
Let´s Celebrate, růže z loňska, začátek sezony bezva, na nováčka kvetla fakt krásně, potom se však zabrzdila jak v kvetení tak v růstu, od července se jí vůbec nic nechce. Chtěla jsem si ji vyfotit, bohužel jsem to při prvním kvetení nestihla a teď, jak jsem psala, nikde nic. Hanka
Květa napsal:
Hanko, jsem zvědavá jaké dojmy z ní budeš mít příští rok.

Mám ji vysazenou třetím rokem, z Fryerových růží ji mám nejraději. Vděčnice.
Je měňavá, v chladu ( nebo jak se jí chce :laugh: ) mívá jemně melírované květy.
Letos má za sebou již tři bohaté vlny.

DSC04538.jpg

je to ta růže za šalvějí, jinou letošní fotku nemám.

Pravdou je, že je pod dost náporem dusíku, kolem ní vede psí tunel a Benda ji dost často kropí. I proto je před ní ta šalvěj, aby největší nápor odnesla ona. :laugh:
Částečný stín jí po poledni ( zejména v druhé polovině roku ) poskytuje Guirlande d´Amour.

Odstraňuji jí jen odkvetlé květy, neprovádím zpětný střih po I. flóru.
hana.johana napsal:
Květo, jak máš Let´s Celebrate velkou (výška, šířka). Mám dojem, že ji budu muset přesadit.Díky za odpověď. Hanka
Květa napsal:
Hanko, spořádaná ( hustá ) metrovka. Širší V tvar, střihnu ( 60 cm ? )
hana.johana napsal:
Takže se bude přesazovat. Díky za info. Hanka
Květa napsal:
Nz.
Tvá je zatím nižší ? užší ?
( moje je částečně ve stínu, tak se tahá )
hana.johana napsal:
Je úplně prťavá, asi 20cm vysoká a 30cm široká. Je zasazená mezi většími růžemi a když dosáhne výšky, o které jsi mluvila, nebylo by to ono, byla by moc utiskovaná. Hanka
Poslední úprava: 15. zář 2015 13:29 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 00:28 #300725

• Květa
  • Moderator
Když jsem si o pár příspěvků výše Odyssey loni zařazovala do tabulky, zjistila jsem, :woohoo: , že s ní vlastně vlastním tři růže tohoto britského šlechtitele.

šlechtitel Cowlishaw :
déle Rhapsody in Blue. Tmavě modrá růže s jednoduchým květem. V současnosti má nejtmavší pěstovaná. Květ je téměř jednodenní záležitost, na výhonu jich je dostatečný počet. I tak mi většinou výhon je s kvetením hotov do týdne. Pravdou je, že od báze ochotně vystrčí v sezoně další, takže kvete v několika ( slabších ) vlnách. Na podzim občas má sklony ke kandelábrům, trochu rozhozený habitus. Mně to tolik nevadí, džungle ledacos snese.
Mám za to, že moje rostlina je bezpodnožová, kandelábry nemívá tak vysoké jako jiná rostlina, kterou jsem ve výsadbě viděla.
Zdravá.
No a co pravila na letošní tropy ? Uškvařila se. Na jaře a v podzimním kvetení je ale hezká.

a posledním kultivarem je pak na podzim nově zasazený Purple Skyliner.
Moc k němu neřeknu, ptž. je zasazený ( nepoučitelná :silly: ) v hloubi záhonu, chodím jen málokdy. A tím, jak byl nízký, moc jsem ho neviděla.
Na jaře dost chutnal pilatkám. Prožraly dva výhony, musela jsem zakracovat, s později přišedším suchem pak zůstal nesouměrný. Listí i habitus nejspíše připomíná Ghislaine de Felingode. Samonosné pruty, vzpřímený růst. Světlejší ( multiflorové) listí, v podstatě bez trnů, jen na spodní straně listů a u květů jsou ty drobné protivné "háčky".
Květy jsem viděla zcela náhodou, nemám ani šajn, jak jsou trvanlivé. Opět, shluky připomínající GdF. Velikostně Ballerina, jen jsou více miskovité.
Od žádné nemám fotky ( od Rhapsody in Blue asi ano, ale musela bych tůůůze hrabošiti
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Harkness + Fryer - růže dle šlechtitelů 15. zář 2015 00:29 #300726

• Květa
  • Moderator
Další růží ( už jsem loni ukazovala ) z britské provenience je Warner(-ova ) Rosengarten Zweibrücken. Růže pojmenovaná po stejnojmenném rosariu ( Zweibrücken, Baden-Baden ), kde byla oceněna Zlatou medailí.

Základem popínavka, menší květy intenzivní tmavěfialové barvy.
"Laxové" listí až do té míry, že mi tam teď roste výhon a opravdu netuším, zda se nejedná o pláně. :laugh:
Zatím špejličky/větvičky.
Kvetla bohatě, květy v horku rychle odkvetly.

DSC04558.jpg

Nyní, v chladu, je barva ještě sytější, tmavší.
Poslední úprava: 15. zář 2015 13:31 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Iveta
Moderátoři: Eva L., Květa