Když jsem si o pár příspěvků výše Odyssey loni zařazovala do tabulky, zjistila jsem,

, že s ní vlastně vlastním tři růže tohoto britského šlechtitele.
šlechtitel Cowlishaw :
déle Rhapsody in Blue. Tmavě modrá růže s jednoduchým květem. V současnosti má nejtmavší pěstovaná. Květ je téměř jednodenní záležitost, na výhonu jich je dostatečný počet. I tak mi většinou výhon je s kvetením hotov do týdne. Pravdou je, že od báze ochotně vystrčí v sezoně další, takže kvete v několika ( slabších ) vlnách. Na podzim občas má sklony ke kandelábrům, trochu rozhozený habitus. Mně to tolik nevadí, džungle ledacos snese.
Mám za to, že moje rostlina je bezpodnožová, kandelábry nemívá tak vysoké jako jiná rostlina, kterou jsem ve výsadbě viděla.
Zdravá.
No a co pravila na letošní tropy ? Uškvařila se. Na jaře a v podzimním kvetení je ale hezká.
a posledním kultivarem je pak na podzim nově zasazený Purple Skyliner.
Moc k němu neřeknu, ptž. je zasazený ( nepoučitelná

) v hloubi záhonu, chodím jen málokdy. A tím, jak byl nízký, moc jsem ho neviděla.
Na jaře dost chutnal pilatkám. Prožraly dva výhony, musela jsem zakracovat, s později přišedším suchem pak zůstal nesouměrný. Listí i habitus nejspíše připomíná Ghislaine de Felingode. Samonosné pruty, vzpřímený růst. Světlejší ( multiflorové) listí, v podstatě bez trnů, jen na spodní straně listů a u květů jsou ty drobné protivné "háčky".
Květy jsem viděla zcela náhodou, nemám ani šajn, jak jsou trvanlivé. Opět, shluky připomínající GdF. Velikostně Ballerina, jen jsou více miskovité.
Od žádné nemám fotky ( od Rhapsody in Blue asi ano, ale musela bych tůůůze hrabošiti