Q, při tvém dotazu jsem se celkem podivila, jak vlastně The Oddfellows Rose mám. Ach jo, sázela jsem ji na podzim 2012.
Co k ní říci..
- původně jsem ji plánovala a zasadila k Bonica, pak se mi u ní ( barvou ) příliš nelíbila + chtěla jsem tam REUNext. Chyba. Reunext mě sejří ač barvou vyhovuje více, The Odd.Rose jsem přesazením moc nepomohla. Vůbec se jí to nelíbilo.
- u mne dosahuje výšky 60 - 80 cm ( podle vláhy ), v II. fl. nemá snahu dělat delší výhony, zůstává zhruba na dosažené výšce po I. fl.
- keřík je vzpřímený, širší V, rozvětvený na koncích, celkem hojná násada
- květy se neškvaří, zasazena na plném slunci. Poloplné, kratší životnost ( 2 - 3 dny ). Vůně - nečuchala jsem, asi velmi slabá.
- nemusí jarní přímrazky, po hodně studených nocích mívá až nažloutlé listí.
- patří k těm růžím, kt. ve vedrech číhají na pokles teplot.
- kvetení ve dvou vlnách, nevybavuji si, jestli tomu bylo kdy jinak.
- loni byla s kvetením v I.fl.rychle hotová, pak ještě vykvetl nový prut od báze - ten je na fotce. II. fl. byl, proti jiným rokům slabší.
Sum.: "zázrak" to u mne není ( navíc nesnese zápoj ), vyjímečnost dle mne tkví v barvě. Líbí se mi v kontrastu s Declic, sluší jim to spolu + podobné květy. Navíc je barvou podobná čerstvě rozvitým kvítkům H.Karsch, kt. je poblíž.
barva - záleží na počasí. Čerstvé květy mají poměrně dost červené ( jsou takové tvrdší, ne až tak pastelkové) , stárnutím se dostává do květů bílá.
Barvu bych spíše viděla tmavě růžovou, do mauve chybí dostatek modré.
pokud se podívám zde :
www.rosebook.ru/roses/gallery/the-oddfellows-rose/
barevně odpovídají všechny fotky kromě 4. a poslední. Na 3. f. je čerstvý květ, s barvou bych souhlasila při koukání přes hodně špinavé brýle.