Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Historické růže 11. lis 2014 13:50 #292804

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Varouchu, díky.

Srny tu nemám.. Ostatní ano. Letos je všeho nějak moc a postřiky moc nezabíraly. Ale já jsem lajdák a nesystematicky jsem stříkala. Takže teď nevím, co je a není s postřikem. Tohle by mi ale tak nevadilo, protože věřím, že čas by to vyléčil.

Spíš mi jde o tu jeho výšku a mohutnost. Jestli by byl hezký vedený do trojnožky. To bych moc chtěla. Chci ho spíš uprostřed záhonu, tak aby si tam neuzurpoval místa moc.
A kvetl Ti letos dostatečně? Třeba Kachnishtě si ztěžovala, že ho ještě po 3letech neviděla kvést - tenkrát. Možná chce hodně hnojit. To bych mu dopřála co hrdlo ráčí.

Ještě budu mít tmavky dvě : Mogador a Louis XIV. Na ty jsem taky zvědavá.
Téma bylo zamčeno.

Historické růže 11. lis 2014 14:05 #292805

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Miško, je to opravdu trochu potížistka. Mám ho už hodně let, hádám 6-7? Když jsem ho hodně střihala, aby keř rozvětvil a zmohutněl, vůbec se mu do nějakého mohutného kvetení nechtělo. Letos jsem ho nestřihala prakticky vůbec, dlouhé větve jsem ohnula a vykvetl po celé délce těch výhonů. Krása nesmírná, ale protože ho mám až v pozadí záhonu a kvete k sousedovi, asi nevím jestli najdu nějakou velkou fotodokumentaci. Brzy po odkvětu prvního floru ho začala trápit černá skvrnitost a má jen velmi málo listů na koncích výhonů. Tím, že je u plotu v džungli, nedostanu se tam s postřiky(a stříkám málokdy všeobecně), vydatně hnojen je asi jen na začátku sezony, moc neopakuje. Nevybrala bych si ho někam, kde by byl celý na očích, podsazen dobrý, květy přenádherné.
Téma bylo zamčeno.

Historické růže 11. lis 2014 20:02 #292810

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Miško, kvetl mi i přes ten ohryz od srn. Ale kvetl mi jen na vrcholcích prutů, do stran sám od sebe moc nevyháněl. I podle fotek na HMF bych tipla, ze Jamain je ideální pro ohýbání výhonů k zemi. Z těch si pak pustí a nejspíš pak kvete bohatěji. To bohužel asi není to, co bys ráda, bojím se, že do trojnožky by to takový efekt nebyl. U mě se druhá vlna kvetení nekonala, klempíroval, srny hodovaly a okousaly i těch pár poupat, co zbylo. Krásně voní.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Historické růže 12. lis 2014 21:05 #292818

• Miška
  • Platinum Boarder
Holky díky.
Nejdřív jsem byla potěšená Vlaďčinou odpovědí : Nevybrala bych si ho někam, kde by byl celý na očích, podsazen dobrý, květy přenádherné. Protože to je přesně to, co od něj chci, někde vzadu vyčuhovat něco voňavého a tmavého.
Ohýbat výhony k zemi se mi moc nehodí, to už pak nebude mít tu pořádnou výšku. Ale zkusím to taky.
Dresla tady ukazuje dospělý keř: www.krasneruze.cz/index.php/forum/search...ildforums=1&start=90 .Docela jsem :blink: z toho. To by asi nepřicházelo v úvahu ta moje snaha vést ho jen výš do trojnožky.
No každopádně už je v zemi na tom místě, kam jsem ho původně chtěla. Uvidíme, co provede. Já to od vás pochopila taky tak, že u plotu vedený do špalíru,neboli na plocho bude to pravé ořechové. Jenže já tu takový plot nemám žádný.
Téma bylo zamčeno.

Historické růže 13. lis 2014 13:35 #292825

• Miška
  • Platinum Boarder
Jo a ještě jsem si vzpomněla, že když jsem se na to ptala Šípa při přebírání růží, tak mi odpověděl,že: má spíše tlusté neohebné výhony, které se spíš poženou nahoru.

Tak to už je tolik protichůdných informací, že už to nechávám být. Ale stejně se na něj těším.
Téma bylo zamčeno.

Historické růže 13. lis 2014 19:22 #292827

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN1690.jpg

DSCN1344.jpg

DSCN1388_2014-11-13.jpg

překrásná historka Mercedes -- škoda že kvete jenom jednou . voní úžasně . Dreslo díky --
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Vlaďka, MartaZ., Evka, Lukáš

Historické růže 13. lis 2014 20:35 #292828

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Kajo tu bych bral hned všemi deseti :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Historické růže 14. lis 2014 21:32 #292831

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Souvenir du docteur Jamain-mám ho od roku 2010, zakvetl v roce 2012 třemi květy, letos kvetl líp. Má tři pruty, které se ohýbají celkem snadno. Hanka
P6020126_2014-11-14.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Kaja, Evka, Miška

Historické růže 20. lis 2014 14:17 #292864

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Kájo,Mercedes je nádherná,ještě kdyby opakovala.Dívala jsem se na HMF www.helpmefind.com/rose/plants.php?searc...bSearch=SEARCH&tab=1 a podle vůně by to mohla být gallica ovšem obrázky neodpovídají.V rugosach je foto od Petrovice a zdá se mi podobná té tvé,jenže je tam uvedeno jako chybné a nikde jsem ji na jeho stránkách nenašla.Celkem by mě zajímalo co je to tedy za růži,na googlu se mi nic kloudného nepodařilo najít. B)

Souvenir du docteur Jamain jsem si teď koupila,tak jsem zědavá jak to bude s růstem a ochotou kvést. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Historické růže 20. lis 2014 16:22 #292865

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Evko moje Mercedes je Geschwind - takže hybrid multiflora -- kdysi od Dresly . :kiss:
Poslední úprava: 20. lis 2014 16:22 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa