Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vložení obrázku do fora

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:12 #263877

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
tak jsem se dívala na moje, jsou velký hodně, takže všem se šnekama se omlouvám, vkládat teda už nebudu...abych nezahlcovala
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:18 #263879

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Kajo, to je určitě OK, A myslím, že nejde o zahlcení (u normálních rychlostí), jako o delší načítání, prostě obtíže.

Obří fotky by mi nevadily, kdybych si je mohla prohlédnout :), když je sem tam nějaká, tak se mi holt jen nenačte, a jak jsem psala OT, prohlédnu si jí nelegálním způsobem ;)
Pokud jich je za sebou víc než (dejme tomu) 5, tak se mi odmítne načítat celá stránka a já holt přijdu i o texty. Ale jak píšu, já jsem "vyjmečná", holt tu jiné připojení není :( jsem ráda aspoň za to :up

Honzo, jsou programy, které umí zmenšovat fotky bez ztráty dat, takže nejsou rozmazané. Taky mě to vždycky štvalo, dlouho jsem používala IrfanView, teď jsem, insiprována Danah, přešla na PhotoScape, oba jsou v tomhle OK.

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:20 #263881

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Romčo , tak to by byla škoda - prostě zmenšíš ve foťáku a dáš v seriích a už to snad nebude vadit.. ;) :whistle: :woohoo:

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:21 #263882

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Amazonko, ď. Jsem si draze zaplatil ZonerPhoto, zůstanu u něj - vyhovuje mi, znám ho. Fotky se dají doostřit, ale přijdou mi pak umělé.
Už to není ono.
Poslední úprava: 22. čec 2011 10:22 od HonzaPM.

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:23 #263883

• amazonka01
  • Administrator
ROMANA napsal:
tak jsem se dívala na moje, jsou velký hodně, takže všem se šnekama se omlouvám, vkládat teda už nebudu...abych nezahlcovala

Romano, a nebylo by lepší ty fotky prostě zmenšovat? Nepřišli bychom tak o fotky :huh: ;)
U toho PhotoScapu to jde dělat hromadně, takže je to "práce" na 3 minuty.

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:24 #263885

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
mám rozlišení stejné jako Kája,....
a zmenšuju si je v počítači sama,... foťakem fotím kolem 5MB jednu fotku,..Když je stahuju dám si je na dvakrát jedny fotky si ukládám v plné palbě a ostatní si dávám do fotek na poslání a ty menšim,..
Romčo nic si z toho nedělej,... to vyčíháš, si chytrá holka,... Otevřu si fotku přes Microsoft Office Picture Manager - pokud máš windows je to standard,...pak si kliknu na zobrazit a dám miniatury,.... objeví se jich více foteček najednou a tlačítko ctrl držím a klikám druhou ručkou na ostatní fota a když vyberu pustim a označený zmenším najednou upravit obrázky-změnit velikost-rozměr předvolený web velký 640x480px - ok a uložit a je to,....:)
pokud je to zcestné prosím smazat,......

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:27 #263886

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
ROMANA napsal:
neumím zmenšovat ve foťáku a proto jsem přišla na trochu primitivní způsob, otevřu fotku při vkládání v malování a tam dám zmenšit na 40% třeba a pak už se vlezu do požadovaných MB, na rozměry se moc nedívám. Ono stačí nechat chvíli ikonku nad fotkou a tam se už zobrazí, jaké jsou rozměry a MB, jinak to neumím.

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:30 #263887

• amazonka01
  • Administrator
HonzaPM napsal:
Amazonko, ď. Jsem si draze zaplatil ZonerPhoto, zůstanu u něj - vyhovuje mi, znám ho. Fotky se dají doostřit, ale přijdou mi pak umělé.
Už to není ono.

JJ, taky jsem ho měla (naposled snad studio 10), ale normálně jsem používala Photoshop a jen na zmenšování mi přišel zbytečně velikej. Ale zmenšování bez ztráty kvality zvládal dobře, nebylo to umělé.
Nevím, co se mohlo stát :(
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 10:55 #263892

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Nemám problém s připojením na internet, doma je to ADSL, v prací kabelovka, a dost rychle se mí načte všechno, a v jakem koliv množství . Tak že velký fotky se mi líbí víc než malý, a rada prohlížím pravě fotografie květin, zahrad, škoda že když zmačknu na foto, a otevře se to v rámečku nezvětší se to ještě víc.
No kdy se to všechno naposled řešilo já nainstalovala aplikaci Picasa která je zdarma, a pří nahrávaní do webových alb zmenšuje velikost sama, nemusím dělat nic extra , a taky Picasa lehka v použiti , krasně tam jde oříznout fotky abych byli ještě hezčí. Od ti doby na server Krásne růže nic nenahrávám, ale používám tlačítko Obrázkovy odkaz kam zadávám URL fotky z webového alba. Tak že mám hezky webovy album, a můžu dělat příspěvky na který forum chci.B)
A ted jsem ještě zmenšila rozlišení na 1024 a foto na webu bude jenom 117kB , měla jsem 1500 a 270kB , tak doufám že ted už to bude úplně optimální.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Vložení obrázku do fora 22. čec 2011 11:20 #263897

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Zmenšuji fotky v Picniku, je to sice pomalé, ale dají se dělat výřezy, zmenšování a vše možné pěkně pohromadě. Hlavně to mám tak naučené, což je v mém případě jaksi nejdůležitější.
Romíku, opovaž se !!!:evil: :evil: :evil:
TVOJE fotky jsou bezvadné, zkus si nastavit na foťáku menší formát. Já tedy zmenšuji skoro vše 550xněco, co tam naskočí. Ale největší rozměr nastavím 550. Ony ty menší fotky nejenom rychleji naskakují při prohlížení, ale zdá se mi i lépe vypadají. Teda to při "kvalitě" mého foťáku....
Moderátoři: Eva L., Květa