Kájo, jména u denivek jsou potíž, jednak proto, že oproti růžím jich existují statisíce kultivarů a mnoho z nich si je velmi podobných ( a jsme zase u těch fotek, které klamou) a jednak proto, že významným zdrojem bývali LG/LB a ti mívali ( alespoň v době před 15 lety, když jsem kupovala já) velké potíže se záměnami, takže ikdybys měla jméno poznamenané, není jisté, že by bylo správné

. No a zatřetí, denivky jdou dobře množit, takže se mezi zahrádkáři šíří celkem dosti, ale beze jmen

.
Zas na druhou stranu, sortiment u nás prodávaných denivek není zas tak velký, zdrojů je jen pár, možná by se dalo dohledat, ale narozdíl od růží není ucelená databáze, jako je HMF ( tedy, američani je mají, ale vzhledem k těm tisícům kultivarů je v nich těžké cokoliv dohledat, když nevíš jméno

).
Ale protože se denivky od sebe zas tak moc neliší vzrůstem, kvetením ( ano, jsou i přeborníci v kvetení, ale na českém trhu jich moc není), náchylností k nemocem a pod, přijde mi, že není tak nutné znát jméno kultivaru, stačí si vybrat tvar a barvu, co se mi líbí. Ale zas na druhou stranu, je několik osvědčených kultivarů, které potěší každého, jsou běžněji k mání a ty je dobré znát

( a mít).
Jezdívám kolem jednoho zahradnictví, kde jich mají celkem slušný výběr a v létě tam často zajedu a jdu cíleně do denivek a pokud kvete nějaká, co se mi líbí, tak si jí koupím. Přešla jsem u nich prostě na systém, že kupuji jen v květu a jsem spokojená.
Ostatně totéž aplikuju třeba u vysokých phloxů. U Krulichů jich mají snad padesát kultivarů ( možná i více), vyberu si ty, co mně nejvíc zaujmou ( přitom okouknu lupení, jestli je zdravé).