Květo, díky za info ohledně Dolce, asi to risknu, viděla jsem je naživo v botanické. vypisovala jsem si jen ty, které měly spoustu květních stvolů.
Hledání růžové jsem před cca 2-3 lety vzdala a přeorientovala jsem se na oranžové a žluté

. Jediná skutečně růžová (i když velmi světlá), kterou jsem měla ( a bohužel jsem si jí nechtě zlikvidovala) bya Barbara Mittchel. Zdá se mi, že by i vyzvořila pěkný trsík, přemýšlím, že jí pořídím znovu.
Letos mě tedy chytly tmavě červěné, ale nevím kam s nimi ...
Ty z botanické - z nich mám taky radost. Nejvíc asi z Aldony. Má tedy jedovatou barvu ( a pořád dumám, jestli bych jí meněla přesadit jinam), ale vynahrazuje to spoustou stvolů na nich bohatou násadou květů a krásně voní - a taky je pozdní.
Great Scott - líbí se mi v trsu, detail květu není úplně můj šálek kávy, ale je to jena z mých nejbohatěji kvetoucích
Summer Spendor jsem přesazovala a nějak se jí to nelíbilo, ale do tédoby to také byla moc květuschopná holka.
Celkově, ty žluté z botanické mi dělají radost, ty růžové už ne tak moc.
Květo, prosím, na tvé fotce ten mohutný trs uprostřed - víš jméno?
Ve středu jsem byla v zahradnictví v Lotouši. Udělali vloni na podzim trvalkovou výsadbu jen tak pro okrasu - mají tam krásný denivkový záhon. Zatím jsou to mladé rostliny, ale až se to zapojí.... A nejen denivky, spoustu druhů šalvějí , dva záhony růží apod.. Akorát, že to nemají v sortimentu na prodej (tedy denivky mají, ale jiné než v té výsadbě). Tedy, kdyby měli na prodej ty samé, co měli zasazené, nechala bych tam majlant (tak byly krásné, silné a velké květy). Doteď jsem si myslela, že jsem imunní proti denivkám s tmavým okem, ale ty co tam měli, mě dostaly. Zkoušela jsem o tom debatovat s majitelem, ale je to takovej divnej pavouk (přïjde mi jak ten hostinskej z Hospody na mítince, co si postavil hospidu uprostřed lesa, aby mu tam nelezli lidi..), nikam to nevedlo. Ale slíbil, že příští rok by ty denivky už snad mohly mít i cedulky se jmény. Odebírá prej z Průhonic, tak třeba by se tam daly sehnat. Bohužel mi zas docházela baterka v mobilu, tak jsem stihla jen pár fotek celku, žádný detaily, ale stavím se tam příští týden s foťákem.