Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Denivky

Re: Denivky 03. čec 2012 19:19 #281118

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mrk napsal:
minuly rok som si objednavala heidi eidelweiss a gentle shepherd. jedna mi vyhnila, druha kvitne. nejak ich ale neviem rozoznat, ktoru vlastne mam. aky je medzi nimi rozdiel?:blink:

Mrku, tyhle dvě jsou si ( obrázkově ) hodně podobné. Jako spousta dalších ( ála žlutá s červeným jícnem ). Rozdíly mezi nimi vidíš až tehdy, když máš srovnání na vlastní oči.
a ty máš jen jednu..

samo rozdíly mezi nimi jsou
možná by se dalo určit o kt. se jedná podle toho, jestli na zimu zatáhne.
Heidi Eidelweiss je dormantní, Gentle Shepherd semi - evergreen. To ale platí při mírnější zimě, u mne jsou dormantní i ty, kt. by být neměly.

Z obou by měla být "lepší" Gentle Shepard, má AGM ( + další medaile ), měla by být barvou nejbližší bílé.
davesgarden.com/guides/pf/go/27271/
davesgarden.com/guides/pf/go/28461/

----
Hespí, ty jsou krásné. Máš jich hodně do oranžova, že ? Značila sis matky ? To jsou předloňské ?
..taky se mi nejvíc líbí první z obou sérií.. Mišpul ti Ohniváka trefně pojmenovala :laugh:
Poslední úprava: 03. čec 2012 19:20 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mrk, mišpule

Re: Denivky 04. čec 2012 07:36 #281135

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Květi, děkuju za pochvalu. Ještě jich spousta nemá ani na květ, tak to bude představení na napřesrok. Ohnivák se mi jak pojmenování taky líbí. Zatím je jednostvolový, ale až se rozjede (doufám, že ho někdo(já) nebo něco nezahubí), tak podaruji. :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Denivky 04. čec 2012 18:51 #281160

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Včera jsem byla okukovat denivky v botanické v Troji. Jako na potvoru došla baterka ve foťáku, takže jsem si to musela jen vypisovat. Z těch co mě uchvátily má asi tak půlku v nabídce zásilkovka denivky.com (Denivková farma Dolce). Máte s nimi někdo zkušenosti? Jak moc hrozí záměny, když u nich objednám?

U horní vstupní brány opět prodávali přebytky ( za 40,- Kč). Z těch co byly rozkvetlé se mi žádná nelíbila, tak jsem sáhla po dvou z těch nerozvitých.
Dnes se rozvila první z nich : Allenhurst fairy ( viz foto). Druhá bude snad zítra. Vzhledem k tomu, že mě ještě pořád nepustilo žluto oranžové období, jsem spokojená, uvidíme, jak bude holka ochotná na rozrůtání a kvetení.

hem.AllenhurstFairy-zTroji.JPG

Na week.cz někdo zavedl "nový způsob" dokumentace aktuálního kvetení. Nejdřív mi to přišlo škoda, ale zas, když ráno by stejně byly odkvetlé, tak jsem je teď večer otrhala a vyfotila. Dnes kvete toto :
Poslední úprava: 04. čec 2012 18:54 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, mišpule

Re: Denivky 05. čec 2012 10:48 #281190

• Květa
  • Moderator
JanoV, na Dolce jsem slyšela samou chválu.

Doufám, že se ti povede přiložit fotku tvých rozkvetlých.

Ta z botanky je krásná. Já jsem se žlutých ( jasně, sluníčkově ) zabarvených zbavovala, nechala jsem si broskve + meruňky a žlutohnědé.

Z kupovaných tenkrát v botance jsou už pořádné trsance. :lol: Nechala jsem si ale jen některé.

P1110826.JPG

hodně se mi líbí ten Great Scott, kt. jsi mi dala, mám ho pohromadě s Rocket City, krásně spolu řvou.

Jak vůbec dopadlo tvé hledání echt růžové ? Našla jsi ?
Už jsem hodně dlouho žádnou nekupovala, zatoužila jsem po sladce růžové - davesgarden.com/guides/pf/go/58266/ nízké, plné
nebo této davesgarden.com/guides/pf/showimage/127979/ ( nabízí ji LG, ale bojím, bojím... je poměrně mladá )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: hespa1, helena, Kachnishte, mišpule

Re: Denivky 05. čec 2012 12:38 #281198

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Další z podárků.
007_2012-07-05.JPG

Když jsem se ptala(s třemi trsíky v ruce),jaká bude,prý asi bílá.No,už mi vykvetly všechny,bílá ani jedna.Zvečera jsem si tu kňourala nad katalogem LG(nad krémovými a růžovo-fialovo-bílo...)
Téma bylo zamčeno.

Re: Denivky 06. čec 2012 11:40 #281216

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Květo, díky za info ohledně Dolce, asi to risknu, viděla jsem je naživo v botanické. vypisovala jsem si jen ty, které měly spoustu květních stvolů.
Hledání růžové jsem před cca 2-3 lety vzdala a přeorientovala jsem se na oranžové a žluté ;) . Jediná skutečně růžová (i když velmi světlá), kterou jsem měla ( a bohužel jsem si jí nechtě zlikvidovala) bya Barbara Mittchel. Zdá se mi, že by i vyzvořila pěkný trsík, přemýšlím, že jí pořídím znovu.
Letos mě tedy chytly tmavě červěné, ale nevím kam s nimi ...
Ty z botanické - z nich mám taky radost. Nejvíc asi z Aldony. Má tedy jedovatou barvu ( a pořád dumám, jestli bych jí meněla přesadit jinam), ale vynahrazuje to spoustou stvolů na nich bohatou násadou květů a krásně voní - a taky je pozdní.
Great Scott - líbí se mi v trsu, detail květu není úplně můj šálek kávy, ale je to jena z mých nejbohatěji kvetoucích
Summer Spendor jsem přesazovala a nějak se jí to nelíbilo, ale do tédoby to také byla moc květuschopná holka.
Celkově, ty žluté z botanické mi dělají radost, ty růžové už ne tak moc.

Květo, prosím, na tvé fotce ten mohutný trs uprostřed - víš jméno?

Ve středu jsem byla v zahradnictví v Lotouši. Udělali vloni na podzim trvalkovou výsadbu jen tak pro okrasu - mají tam krásný denivkový záhon. Zatím jsou to mladé rostliny, ale až se to zapojí.... A nejen denivky, spoustu druhů šalvějí , dva záhony růží apod.. Akorát, že to nemají v sortimentu na prodej (tedy denivky mají, ale jiné než v té výsadbě). Tedy, kdyby měli na prodej ty samé, co měli zasazené, nechala bych tam majlant (tak byly krásné, silné a velké květy). Doteď jsem si myslela, že jsem imunní proti denivkám s tmavým okem, ale ty co tam měli, mě dostaly. Zkoušela jsem o tom debatovat s majitelem, ale je to takovej divnej pavouk (přïjde mi jak ten hostinskej z Hospody na mítince, co si postavil hospidu uprostřed lesa, aby mu tam nelezli lidi..), nikam to nevedlo. Ale slíbil, že příští rok by ty denivky už snad mohly mít i cedulky se jmény. Odebírá prej z Průhonic, tak třeba by se tam daly sehnat. Bohužel mi zas docházela baterka v mobilu, tak jsem stihla jen pár fotek celku, žádný detaily, ale stavím se tam příští týden s foťákem.
Téma bylo zamčeno.

Re: Denivky 07. čec 2012 11:18 #281257

• Květa
  • Moderator
Ty tmavé jsem právě nasázela k oranžádám z botanky. Mám tedy červené pouze dvě, stačí :lol: .

Myslíš tuto ?

P1110845.JPG

tak to bohužel..
koupila jsem ji před lety od p.Basíka pod názvem Midnight Magic.
davesgarden.com/guides/pf/go/17291/.... :lol: :silly: ..
psala jsem p. Basíkovi, sděloval mi, že prostě má pod názvem M.Magic vedenou světle meruňkovou, a že je to v pořádku.
Takže OK název už nikdy nezjistím. Nejspíš se bude jednat o nějakou starší ( starou ) denivku, před módou pavouků, zkrabacení, velkých květů.
Mám ji hodně ráda, květy má menší ( což mi nevadí ). Hodně větvená, tvoří obrovské množství poupat. Fajná barva.

Večer květy takhle podtáčí

P1110837.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, hespa1, helena, mišpule

Re: Denivky 07. čec 2012 17:40 #281272

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jojo, Květo, myslela jsem tuhle ;) , právě mě zaujalo, jak moc má květů.

V té botanické se mi právě tyhle žluto meruňkové zalíbily a v tom Lotouši taky mají podobné, ale s obrkvěty a v obrtrsech :silly: .
Pavouky nějak moc nemusím, velké květy a zkrabacení mi až tak nevadí :P , záleží jak vypadá celkově.
Téma bylo zamčeno.

Re: Denivky 07. čec 2012 18:32 #281276

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak už mi vykvetly všechny darované.Kromě dvou tmavých mám 4!!! trsy těchto oranžád :laugh:
005_2012-07-07.JPG

Zaběhla jsem s foťákem k sousedům a o tyhle tři půjdu škemrat.Stará paní se už o zahrádku nemůže starat a mladý je budižkničemu,tak to snad nebude problém.Moc by se mi hodily barevně.
009_2012-07-07.JPG

010_2012-07-07.JPG

011_2012-07-07.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, fanynka, hespa1, helena, Evka, Kika

Re: Denivky 07. čec 2012 22:21 #281292

• Květa
  • Moderator
Mišpul, první a třetí jsou super. Druhá je ten typ - blížím se bílé ( což je fajn ) jen - možná to dělá foťák - má "papírovější" květ. U mne tyto hrozně chutnají dřepčíkům, dokáží je vyšmirglovat až hrůza.
Zase, bílá, je bílá..

takovou to oranžádu ( či podobnou ) mám též, :up

Jano, tak třeba se skutečně v tom Lotouši uschopní a budou ke koupi.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa