V zářijové rubrice Právě kvete padlo téma vítací záhon, Honzův je snový.
Honza napsal :
Vlaďko, včera jsem změřil. Na fotkách (i v popisu) jsou výseče záhonů, dále na sebe navazují a tvoří tak velký obvodový.
Vždy se snažím mít určitou část tak nějak v rámci možností a chutě a sil a Zákonů zahrady sladěnou a porychtovanou k obrazu svému.
Popsaná výseč Vítacího má 4,4 x 1,5 m a popsaná výseč Žlutostinkového má 6,8 x 1 m. Líbily by semi širší záhony, ale to tu nejde. ...
...ve vítacím jsou (vidět na fotce) vlevo ´Harlow Carr´, uprostřed ´Boscobel´ a v pravém spodním rohu ´Strawberry Hill´.
Světlý kvítek kousek napravo od středu je ´Eglantyne´. Jinak tam dál voní (a na fotce nejsou vidět) ´Noble Anthony´,
´Rose de Rescht´, ´Comte de Chambord´, ´Falstaff´, ´Jacques Cartier´ - bílá i růžová a ´Baronesse´.
Honzo, dík za podrobný referát, uklidnil jsi mne množstvím růží

myslela jsem, že nahusto sázím jen já. Mám nudli asi 6m na
asi 1,3m. Je na přímém poledním slunci, ze všech ostatních stran stíněná. Sluníčko zapadá za tím komínem na fotce. Přísavník je sousedovic, já se ho snažím držet na uzdě. Sucho a velmi daleko od studny.
Teď zrovna mne záhon hrozně štve. Druhá vlna se tedy zrovna moc nekonná. Jsou tam víceleté Win. Catedral, Pilgrim, Gertr. Jekyll, Josse Carreras,. Novější Dominica Louiseau, Alden Biesen a nejnovější Crocus r., Marinette, Harllow Carr, Windflower, úplně v levém rohu Madamme Isaac Pereire. Za plotem se prodírala přísavníkem zvenčí N. Dawn, letos roste od země, zmrzla, snaží se. Byl to obrkeř.
V létě hodně kvetly monardy, zjara cibuloviny. Medituji, zda tam narvu ještě nějakou astru, aby to teď alespoň trochu stálo za pohled. Seda už tam jsou. Rozšířit dopředu by to šlo, ovšem s hrubou silou, jsou tam zbytky betonu. Hrubé síle senechce...Včíl co s tím.