Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Re: Vaše zahrady 17. čec 2012 07:19 #281588

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Jak kdybych videla svoji zahradu, plevele vsude habadej, ruzicka vysazena vloni zarostla mezi letnickami...
Taky jsem si planovala pri sazeni jak to bude letos vypadat a vsechno vypada tak nejak jinak. ;) ;) Misto upravene zahradky mam dzungli. A taky pomerne dost vloni vysazenych kyticek bud vymrzlo nebo nekvete.
Jen toho krtka tu nemam :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Vaše zahrady 17. čec 2012 18:21 #281604

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak já se taky přidám :laugh:
Všechno je uplácané,opršelé(už zase od 18 hod přeháňky).Lilie odkvetlé,růže líné(trápené od mravenců),kvete jen semtam nějaká denivka,dračík a vysemeněné hledíky a laskavce.Připadá mi to posmutnělé a jako v září.
Vlaďko,po řetězovce jsem moc toužila,objednala a dvě dostala jako dárek,tak už mám TŘI :laugh:
001_2012-07-17.JPG

Dračík z trhu.15 Kč a co nadělá parády ;)
004_2012-07-17.JPG

Bílými,nízkými lobelkami(tak to bylo i na sáčku se semínky :unsure: )měl být lemovaný tenhle bílo-růžový záhonek
009_2012-07-17.JPG

Asi příští sezonu proložím záhony bílými phloxy,řetězovkami a astrantiemi.Nějak se mi to začíná líbit.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, loro, fanynka, Vlaďka, helena, grimmh, Evka

Re: Vaše zahrady 03. srp 2012 10:53 #282073

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
medvdBrumla.jpg

atrium_2012-08-03.jpg

EdenRoseaherkules.JPG

FleuretteaSantana.JPG

zahrdkazjara.JPG

A ještě něco od nás:laugh: :laugh: :laugh: Zdraví Dída
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, loro, hana.johana, Pohlová, MartaZ., skalnička, helena, grimmh, mišpule a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 24. zář 2012 16:46 #283861

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
V zářijové rubrice Právě kvete padlo téma vítací záhon, Honzův je snový.

Honza napsal :

Vlaďko, včera jsem změřil. Na fotkách (i v popisu) jsou výseče záhonů, dále na sebe navazují a tvoří tak velký obvodový.
Vždy se snažím mít určitou část tak nějak v rámci možností a chutě a sil a Zákonů zahrady sladěnou a porychtovanou k obrazu svému.
Popsaná výseč Vítacího má 4,4 x 1,5 m a popsaná výseč Žlutostinkového má 6,8 x 1 m. Líbily by semi širší záhony, ale to tu nejde. ...
...ve vítacím jsou (vidět na fotce) vlevo ´Harlow Carr´, uprostřed ´Boscobel´ a v pravém spodním rohu ´Strawberry Hill´.
Světlý kvítek kousek napravo od středu je ´Eglantyne´. Jinak tam dál voní (a na fotce nejsou vidět) ´Noble Anthony´,
´Rose de Rescht´, ´Comte de Chambord´, ´Falstaff´, ´Jacques Cartier´ - bílá i růžová a ´Baronesse´.

Honzo, dík za podrobný referát, uklidnil jsi mne množstvím růží :laugh: myslela jsem, že nahusto sázím jen já. Mám nudli asi 6m na
asi 1,3m. Je na přímém poledním slunci, ze všech ostatních stran stíněná. Sluníčko zapadá za tím komínem na fotce. Přísavník je sousedovic, já se ho snažím držet na uzdě. Sucho a velmi daleko od studny.
dvorek912.jpg

dvzleva912.jpg

Teď zrovna mne záhon hrozně štve. Druhá vlna se tedy zrovna moc nekonná. Jsou tam víceleté Win. Catedral, Pilgrim, Gertr. Jekyll, Josse Carreras,. Novější Dominica Louiseau, Alden Biesen a nejnovější Crocus r., Marinette, Harllow Carr, Windflower, úplně v levém rohu Madamme Isaac Pereire. Za plotem se prodírala přísavníkem zvenčí N. Dawn, letos roste od země, zmrzla, snaží se. Byl to obrkeř.
V létě hodně kvetly monardy, zjara cibuloviny. Medituji, zda tam narvu ještě nějakou astru, aby to teď alespoň trochu stálo za pohled. Seda už tam jsou. Rozšířit dopředu by to šlo, ovšem s hrubou silou, jsou tam zbytky betonu. Hrubé síle senechce...Včíl co s tím.
Poslední úprava: 24. zář 2012 16:49 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: loro, Evka

Re: Vaše zahrady 24. zář 2012 21:10 #283878

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Vladko, Honzo, zasnu, jak dokazete nacpat tolik ruzi do cca 6-7 metru.A k tomu jeste semtam trvalku.Ja prave osvobozuju ruze od trvalkovyho sortimentu.Umistit vydloubany je tezky, moc.Zakladam novy plochy, tj. ukrajuju travu, dloubu jil a kameni, navazim kompost.Pouzivam moji "hrubou silu", pripadam si jako bullterier, je to nutnost, neco jako boj s drakem.Lepidlo se nudi.
Tady vydreny novy zahon.Je tam vselicos, pivonky, astry, denivky, sibir.kosatce, zaplevaky...husto, jeste musim najit skuliny pro ladoniky.
18.9.2012078.jpg

Marto, vsimni si, jedna z mych DVOU nestylovych konvi v hlavni roli.:silly: :silly:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, chrast, helena, Doubravka, vydrik, mišpule, Evka

Re: Vaše zahrady 25. zář 2012 12:57 #283887

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
mám podobnou, ale s delším...... jak se tomu říká?, míchám v ní hnojiva.
Záhon vypadá moc pěkně. Já jsem se včera dala do kompostu a dnes to cítím, a to je takový krásný den na práci, že by se jeden strhal,,,,
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: loro, Vlaďka, evai

Re: Vaše zahrady 27. zář 2012 17:14 #283950

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
nebýt pár aster a růží, tak mi taky nic moc na zahradě teď nekvete :(
ale podzim začíná zbarvovat listy a to je mazecB)

003_2012-09-27.JPG

004_2012-09-27.JPG

006_2012-09-27.JPG

016_2012-09-27.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, loro, Vlaďka, chrast, helena, evai, mišpule, Evka, Kika

Re: Vaše zahrady 28. zář 2012 09:12 #283955

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Podzim má svoje kouzlo v listech.
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 18. říj 2012 19:51 #284427

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Možno si niektorí pamätáte, ako mi vyzerala pred rokom záhrada, ale už začína žiť a trochu sa rozrastá a mám z nej radosť, plánujem zmeny, ale teši i tak- v pozadí je na fotkách trochu neporiadok, ale dnes som už sa do toho pustila.B) :)

17.1072.JPG

predzáhradka

17.1075.JPG

17.1081.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, Evka, papla

Re: Vaše zahrady 18. říj 2012 19:56 #284428

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Loro, prokoukla. :up
Nedivím se, že máš radost, moc pěkné.