Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Vaše zahrady 22. čen 2014 06:47 #290149

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Skalničko, díky za krásné vhledy do zahrady! Obrovský kus práce odveden, zahrada působí velmi rozlehle - pro představu jak veliká prosím je?
Kirsten
Poslední úprava: 22. čen 2014 06:48 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 22. čen 2014 06:58 #290151

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Velmi povedené(není tu palec nahoru :) ).Ty trávy to krásně odlehčily,působí to vzdušně a jak píše Kirsten-vypadá zahrada rozlehle.U toho jezírka bych si sedla,vypnula mozek a jen se kochala ;)
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 22. čen 2014 07:01 #290152

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalni, díky za fotky :) , moc hezky se na to kouká a osobně moc obdivuju, žes zvládla udržet ten původní záměr a nemáš to přeplácaný. Já tohle nezvládám. Chytne mě mánie (denivková, růžová, hortenziová apod...) a už začínám překopávat, abych udělala místo momentálním favoritkám. Zjistila jsem, že žádný záhon nevydržel v původním osázení a tvaru déle než cca 4-5 let :whistle: . Jednak to začne bejt přehuštěný, jednak je pořád třeba místo na nové přírůstky :P .
Moc se mi líbí tvoje obrtrsy trav :up :woohoo: .

A mám dotaz. Co je to na fotce níže vlevo od cestičky to vyšší bílekvetoucí ? Mavuně?

skalnička napsal:
A poslední...

Zahradní domek.
kboud.jpg

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Iveta

Vaše zahrady 22. čen 2014 07:51 #290156

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Skalničko,moc krásná zahrada. :up
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 23. čen 2014 10:18 #290177

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Skalnička, máš nádhernú záhradu, tam sa musí perfektne relaxovať.
Anka
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 23. čen 2014 16:14 #290180

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Díky všem za slova chvály a uznání. Ona zahrada v celku jako takovém vypadá docela slušně, ale v detailech je pak ještě hodně co dohánět, protože prostě neumím tvořit hned na poprvé. Jen velice málo rostlin bylo poprvé zasazeno a na svém místě již setrvalo. Některá místa jsem od základu překopala (viz ten roh ve vývinu). Některá místa jsem překopávala několikrát - viz záhon u vchodu, co zmiňuje Honza. Nad tím jsem dlouho bádala, ještě déle ho malovala, nakonec vypadá úplně jinak, než jsem původně zamýšlela, ale i když už jsem s ním částečně spokojená, bude to chtít poopravit. Po krajích mám plicníky, které jsou super na jaře, ale teď už mají padlí a vypadají nevábně, navíc se fest rozrůstají. Podobně stachys - udělá prima koberec, ale leze do chodníku, který za chvíli nebude vidět.

Zahrada může mít odhadem tak 1000 m2, bez plochy domu, ale vč. stání pro auto, pergoly, bazénu, skleníku, zahradní boudy a manželova "koutku". Místa na sázení je ještě relativně dosti, geniální nápady tu a tam stále přicházejí, ale zvětšovat záhony můžu buď nenápadně, anebo musím setsakramentsky dobře argumentovat, proč chci zas zabrat kus trávníku. Zkrátka má představa hezké zahrady se dosti rozchází s představou zahrady zbývajících členů rodiny. Já jásám, že se výsadba konečně zapojuje a vzrůstá :woohoo: , zbytek brblá, že je to hrozná džungle. :unsure:

Honzo, záhon s WC, Mary R. a Redouté je na té fotce, jak je vidět kousek bazénu a kousek houpačky. To je též mé věčné "bojiště". Po okrajích jsou levandule, mezi zmiňovanými růžemi jsem jeden rok měla ostrožky, které byly sice nádherné, ale dokonaly stínily WC. Levandule zas morduje Redouté (je jí kousíček vidět). Takže jsem ostrožky, kromě jedné, vykopala a prdla tam monardu, která měla jinde tak do 70 cm, tady mi narostla skoro do metru, takže WC je opět stíněna (na fotce není vůbec vidět). :( Takže opět se bude překopávat.
Jediná Mary R. docela jede, protože je úplně na kraji, u buxusu.

Jano V., není nic moc co obdivovat a o záměru se snad ani nedá mluvit :laugh: Chtěla jsem zahradu, kde bych se mohla trochu realizovat, kam si nasázím to, co se mi líbí, nebo čím se nechám strhnout :laugh: . Mánie mívám taky. S růžemi jsem původně vůbec nepočítala, teď chodím a vymýšlím, kam by se ještě vlezly. O denivkách nemluvím - s těmi mívám záchvat každé jaro.
Ano, to bílé je mavuň. Semení se, potvora, o 106 a já nemám srdce ji vyrvat, tak ji nechávám, ale už není zbytí, budu ji muset silně zredukovat - utiskuje mi Jude t.Ob. a Moulinex. Pokud bys chtěla, můžu poskytnout (mavuň :) ).

Mišpule, když jsme jezero založili, šupli jsme do něj rybky a první moje cesta, když jsem přišla z práce, bylo právě krmení ryb. Zahrada byla v podstatě holá, trávy maličké, byla jsem u jezera jak ve vitríně a sousedi si museli myslet, že jsem idiot, který denodenně vysedává u "louže" a čumí do ní. Ale jak říkáš, na pohodu prima. Navíc, za těch pár let se k jezírku stačí přiblížit a ryby okamžitě připlouvají ke kraji a čekají, co jim, kdo hodí.

Takže takhle je to s naší zahradou. ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Vlaďka, Martin, mišpule, Evka, Kirsten, Iveta

Vaše zahrady 23. čen 2014 19:12 #290184

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalni, díky té fotce s mavuněmi vezmu bílé mavuně zas na milost :P . Původně jsem je všechny vyházela, protože pak se mi to míchalo s tou červenou a výsledkem byly růžové. Ale přes mojí snahu letos opět vykvetla jedna bílá, tak si jí zas namnožím ;) . Jsou to hydry, taky mám zamavuňováno. Zvlášť, když přežije zimu starý trs B) , letos mám některé mavuně víc jak metrové ;) .

Já si pak někde najdu diskusi, šoupnu tam fotku koutu, kam potřebuju nějaké "tůjky", aby k nám nebylo vidět od sousedů. Poradíš mi, viď? Já na ty jehličnany nějak nejsem, vůbec se v tom neorientuju. Ale manžel vyžaduje celoroční bariéru :unsure: .
O víkendu jsem si koupila zlatý jilm, už tam mám zlatou růj, nebude to celé jehličnaté, ale mějaké tam dát musím ;) .
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 25. čen 2014 09:51 #290209

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj Jani, no nevím, jestli jsem zrovna ten správný člověk na porady. ;)
Pár jehličnanů sice na zahradě mám, koupené z prvotní euforie vlastní zahrady. Kus "tújového" plotu máme též, protože to je prostě nešvar minulé doby - aby nás nebylo vidět, uděláme bariéru z tůjí. :angry: Takže jsem podlehla manželovi, když prohlásil, že jedeme do baumaxu nakoupit tůje, abychom je mohli hned vysázet. Tenkrát jsem si aspoň prosadila dát je dál od sebe a mezi ně jsem našoupala obyč ptačí zob. Pravda, ten mezi tůjemi dost dlouho živořil (měl handicap dříve zasazených tůjí, tzn. konkurence kořenů a tím pádem sucho), ale už se jakž takž zmátořil, stříhám ho a snad za rok, dva, tři bude vypadat k světu a aspoň trochu rozbije tu šílenou tújovou stěnu.
Téma bylo zamčeno.

Vaše zahrady 26. čen 2014 22:04 #290239

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
001_2014-06-26.jpg

Dnes jsem šmikla u země šalvěje a některé slézy.Obrala odkvetlíky z Albericha.Už se těším na likvidaci jehličin a úplně tam vidím povlávající kavyly,seda,levandule,ve spodních partiích drobnokvětky.Hmmm... :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., helena, evai, Evka

Vaše zahrady 27. čen 2014 07:13 #290241

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
No Mišpul, to jsem se konečně chtěla zeptat: jak jsi to s manželem zařídila, že kývl na odstranění těch jehličin. Pamatuju se, jak jsi psala, že ten asi nepůjde, protože ho manžel bránil jako vlastním tělem.
Tak byla dobrá večeře při svíčkách? Nebo Hezké chvilky bez záruky? :silly:
Každopádně to dopadlo podle Tvých představ a Ma petite Provense už bude kompletní,viď?

Skalni, připojuji se k chvále na zahradu. Vydrž a drž se své představy, rodina to jistě časem ocení.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa