maggi, žlaby vyfotím, ale jsou to jen takové kmeny, ve kterých je vydlabaná (ale asi motorovkou) díra po celé délce, jsou tak metr, možná víc dlouhé, ale dnes cvaknu.
A ty muškáty: v září si ořežu sazenice z těch co mám, normálně řízky /né vepřové/ tak 10 cm velké, jak se mi to povede, dole odstraním listy, nechám jen na šošolce, květy odlámu. Napíchám je do raš.subrstrátu do takových těch sadbováčků, co si v nich zjara kde co koupíš, jsou po deseti a maj ucho. Řízky do nich napíchám, ani nedávám stimulátor, prostě jen tak, ale nesmí být až na dně, muškát koření čistě jen z té řezné plochy!!! a nechám je ve skleníku, co to počasí dovolí. Pak je vemu domu, do ložnice na okno. Postupně třeba nějaký chcípne, ale tak jeden z těch deseti. Zalévám, až když je to úplně vyschlé, lehké, aby neshnily. Od února je začínám hnojit, letos tak narostly, že jsem je musela doma zaštípnout, a ty špičky, co měly tak 2cm a jeden lístek jsem taky zasadila!!!

byly tak krásné a bylo mi to líto vyhodit, chápejte, pak je to tak drahý....v těch krámech...no a ty se mi všechny taky chytly a dohnaly bezproblémů ty nařízkované z podzimu:-)
dám vám sem pak fotku, jaký byly na okně rozkvetlý a bohatý.
jednoduché, ne? já se s ničím nepářu:P