Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hibiscus syriacus

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 06:50 #16101

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Zuzko, dá se dost dobře řezem udržet v nějaké únosné výšce. Já mám svůj už skoro 20 let...od proutečku, jenže jsem ho 2x přesazovala a poté ořezala až skoro u země, aby se chytnul...povedlo se a letos má tak 1,5 m tenkých větviček, žádný silný větve. Kamarádka má modrej a ten je na růst dost skoupej, nemá takřka žádné přírůstky, pár cm za rok. Tak bych si s tím hlavu nelámala...prostě si ho budeš řezat podle potřeby. Loni jsem na podzim v baumaxu ve výprodeji koupila bílý s červeným okem a dala jsem ho do záhonu :laugh: před New Dawn, vypadá to pěkně, ale ještě je maličkej.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 06:53 #16102

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Když jsem byla malá,jezdila jsem s našima každej rok na dovolenou do Maďarska, do kempu pod stan. Taťka to měl z práce, takže jezdila celá parta. V tom kempu byla jedna taková hlavní asfaltka a ta byla lemovaná živým plotem právě z ibišků....Vždycky, když nějaký vidím, tak se mi ten kemp vybaví...byla to nádhera, hrálo to všemi barvami..nostalgie....docela bych se tam chtěla jet ještě někdy podívat, jestli je to tam takové hezké pořád....

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 06:58 #16104

• ZuzanaCh
Romano, že by?
To by mě potěšilo! Já se radovala, jak dobře to mám vymyšlený. Na tom místě se točí sluníčko celej den, což je přesně to, co Hibíšek chce. A to, že raší později mi náramně vyhovuje, protože sedí na rohu skleníku, ve kterémžto rohu mám svoje sukulentíky. Takže dokud by nebylo moc sluníčka, tak by nestínil a naopak stínil v těch pařácích.
Tak já to s ním zkusím, když říkáš ....:laugh:

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 09:48 #16108

• ROMANA
  • Platinum Boarder
to je jasný, zkus, za to nic nedáš a kdyby začas hodně růst, každej rok zjara ho šmikneš, neublíží mu to, kdybys viděla ten můj po přesazení....hrůza. Nejdřív byl na terase, ale táta nadával, že se mu ten proutek pořád plete pod sekačku....a když trochu povyrostl, přemýšlela jsem, kam s ním...mám tak málo místa...přesadila jsem ho k jedný noze pod pergolu, jenže za ním byla meruňka a on byl v hlubokém stínu - pod korunou meruňky a pod střechou pergoly, málo kvetl. Tak šel znova ven...tentokrát ale krumpáčem! no přervala jsem ho, protože jsem ho vůbec nemohla dostat ven. Ořezala jsem ho na dvě očka - to bylo takhle touhle dobou.....a zjara jsem čekala a pořád se nic nedělo...vyrazil, ale nic moc, hodně jsem zalévala a on v létě krásně obrazil. Je to už tak 4 roky zpátky a už je z něj krásnej keřík...jsem ráda, že nechcípl ;)

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 14:44 #16124

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
ROMANA wrote:
Když jsem byla malá,jezdila jsem s našima každej rok na dovolenou do Maďarska, do kempu pod stan. Taťka to měl z práce, takže jezdila celá parta. V tom kempu byla jedna taková hlavní asfaltka a ta byla lemovaná živým plotem právě z ibišků....Vždycky, když nějaký vidím, tak se mi ten kemp vybaví...byla to nádhera, hrálo to všemi barvami..nostalgie....docela bych se tam chtěla jet ještě někdy podívat, jestli je to tam takové hezké pořád....
Mám bratra u Nitry a tam jsou ibišky všude. Střihané do 1.5m a ten modrý už kvete i mě a letos vyhnal 1m pruty. Líbi se mi že kvetou až teď.

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 20:44 #16146

• ROMANA
  • Platinum Boarder
jj, jsou krásné!!!!
dneska jsem spáchala hřích.....vedle u sousedky, která tam dneska nebyla, jsem přes plot utrhla větvičku úplně sladce růžového ibišku....nikdy jsem takový neviděla:blink: dala jsem ho do vody, pustí kořínky?
mám takový růž.fialový
23_023.jpg

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 20:45 #16147

• ROMANA
  • Platinum Boarder
a kamarádka krásně lila modrý
23_021.jpg

Re:Hibiscus syriacus 19. srp 2010 20:46 #16148

• ROMANA
  • Platinum Boarder
pak mám bílý, ale nemám fotku...má červené oko, ale není čistě bílý, má takové jakoby rozpité červené fleky, příště vyfotím

Re:Hibiscus syriacus 21. srp 2010 09:58 #16219

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Právě jsme se vrátili ze Slovenska - Velký Meder. Ibišky jsou tam uplně všude. Toto je plot asi 3m vysoký.
DSCN7695.JPG

Re:Hibiscus syriacus 21. srp 2010 12:00 #16224

• ZuzanaCh
No nádhera .....
Jenže, já pod dojmem obludy, která mě vystěhuje ze zahrady, jsem místo toho objednala (a už dostala) metrovou levanduli .... kam s ní ...HA!:blink: ....
Moderátoři: Eva L., Květa