Lukáši, dlužím odpověď na bělokvětky.
Oboje, tzn. jak Puskinie Album, tak bělokvěté modřence jsou z nějakého dávného nákupu tuším v LG.
Puskinia Album - kupovala jsem kdysi 3 cibulky ( zajímal mne rozdíl ). Proti obyčejné, z kt. mám loučky, se tato příliš nepomnožuje.
Ze stejného roku mám i Muscari botryoides Album. To je množení ještě línější, několik let zůstával stejný počet cibulek. Teď snad již trochu se namnožily. O pár.
Na fotce nebyl, již je odkvetlý.
Na fotce je Muscari armeniacum Album. Je o kousíček vyšší než předchozí, nakvétá později. Mám ho poměrně krátce, kupovala jsem ho v nějakém výprodeji v Německu. Tomu se zde líbí, množí se. Vždy jsem dávala do hnízdečka asi 5 cibulek, za dva roky je v místě počet dvojnásobný. Do země nehrabu ( teď

), tudíž nevím co se tam děje. Ale po prvních květních stvolech vyráží ze země další ( z dceřinných cibuliček ? ), čímž se doba kvetení o dost prodlužuje. Jsem s ním náramně spokojená.
Zaznamenala jsem nějaké bělokvěté v Bau.
Já tedy modřence mám moc ráda. Pravdou je, že v krutozimě mi některé pomrzly ( skoro všechny ty nádherné Fantasy Creation + čerstvě zasázené žlutokvěté ), moc nemusím M.azureum - silné chobotnicové listí. Měla jsem modré, asi jsem si je přerýváním úspěšně oddělala.
www.theplantexpert.com/springbulbs/Muscari.html
z odkazu/fotek pěstuju asi všechny... ( kromě M.azureum Album )
teď kvetou M.latifolium
mají "tulipánovité" listí
tady se chystají mé nejmilovanější M. armeniacum Fantasy Creation