Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny II

Re:Mečíky 05. srp 2010 18:04 #15076

• patka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 110
já žasnu nad tou nádherou, vůbec jsem netušila jak úžasné mečíky existují, musí se před zimou vybrat ze země žejo, nebo už jsou nějaké mrazuvzdorné?
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 05. srp 2010 18:35 #15079

• Eva.Trifon
No on mi občas i nějaký přezimuje, když ho zapomenu:unsure: . Musí se vytáhnout na podzim,já se řídím radami ostatních.
Obyčejně je vytahuji podle počasí koncem září, začátkem října, nechám osušit, odstřihnu ten stvol, asi 6 cm nad hlízou a mám je ve sklepě přes zimu, na jaře odstraním ty slupky (pokud jsem to udělala na podzim tak vyschly), namořím nějakým sajrajtem proti hmyzu. Letos jsou nádherné a nemají třásněnku:) , což jsem ráda, asi je spláchly ty lijáky, vodu opravdu potřebují.
Mě se líbily zase tyhle www.zahrada.cz/forum/cibulnate-kvetiny/m.../?retezec=me%E8%EDky v Olomouci na letní výstavě mají novošlechtění naši pěstitelé.
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 05. srp 2010 19:19 #15086

• patka
  • Expert Boarder
Evo Trif diky, líbí se mi moc, musím trošku prostudovat co se dá u nás sehnat, nejvíc se mi líbí jak jsi dávala odkaz Morskaja pena a Severnaja Venecija, ale netušim, jestli bych je u nás sehnala, nejdřive si asi prohlídnu nabídku Basika
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 05. srp 2010 20:59 #15105

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
patka v jarnim katalogu LukonGlads je velky vyběr českych odrud a jsou nádherny. Morskaja pena a Severnaja Venecija rusky odrudy ktery nejsou k mání pokud vím.:unsure: Nekupovala bych holandsky směsí jsou to stary odrudy.
Zachazím s mečikama stejně jako Eva, hlavně mít dobry sklep abych mečíky přes zimu uchovat.
Evo, v tom odkazu novy odrudy ukazuje Antanas Markevicius šlechtitel z Litvy www.gladiolus.lt , je to jeden z mala šlechtítelu co komunikuje na foruméch, a pro komunikace s českými šlechtitely studuje česky jazyk :blink: , psal že už něco dodál do Čech možna že jeho odrudy v budoucnu taky bude možne koupit.
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 06. srp 2010 20:30 #15240

• patka
  • Expert Boarder
Jevgenie, díky, katalog LG nemám zrovna nejnovější,ale mají nabídku i na netu, na přezimování úplně ideální podmínky nemám, ale
zkusím ...:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 06. srp 2010 21:03 #15241

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Jo mečiky za zkoušku stoji , ted pršelo a musela jsem mečíky dat do vazy, kam vlastně patří, ale vždy je mi lito kytky střihat.
P8050020.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 06. srp 2010 21:08 #15242

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jevgeni nádhera ty sou,...
;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 07. srp 2010 19:42 #15350

• patka
  • Expert Boarder
hm tak LG nemá na netu v nabídce jediný mečík, jdu hledat katalog
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 07. srp 2010 23:02 #15372

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Myslím, že mečíky prodávají až najaře, vždyť teď ještě kvetou nemůžou je prodávat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Mečíky 08. srp 2010 08:58 #15390

• patka
  • Expert Boarder
:blush: no to víš že až na jaře , jsem z těch mečíků úplně pomatená, uvědomila jsem si to až jsem včera začla prohledávat na netu....:) a nikde jsem je v nabídce nenašla
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa