Zkopírovala jsem onu debatu o crocusech sem, svůj příspvěk jsem pokrátila.
Květa napsal:
Na cibuličky jsem lempl, si je zapisuju hooodně laxně.
V záznamech mám - nejdříve Blue Pearl,pak Firefly, poslední pak Tricolor.
Koukala jsem na rozdíly mezi těmi třemi kultivary - mají mít stejně velké květy ( ty menší, že ? ), Blue Pearl zvnějšku tmavší, Firefly čistě světlounce fialové, Tricolor tu samou barvu, ale vnitřek květu by měl mít to okrové sedlo + nad ním bělavý proužek.
HonzaPM napsal:
Květo, Crocus sieberi ´Tricolor´ má nejen jinou barvu, ale je "obecně" (z podstaty) jiný.
Zkusím nafotit, až to tu rozkvete (C. chrysanthus ´Blue Pearl´ je trochu pozdnější, než C.s. ´Tricolor´).
Evka napsal:
Zrovna jsem našla odkaz kde jsou vyfocené oba dva a opravdu se zdá jako Blue Pearl.
tradewindsinternational.ca/product-categ.../?orderby=popularity
Honzo, za nafocené Blue Pearl budu vděčná.
Třeba se k něčemu dobéřeme.
Hrabala jsem ve svém archivu a
toto si myslím, že je Blue Pearl. Sázela jsem ho kdysi pod Cornus controversa do společnosti Pulmonarie Opal a Muscari Valerie Finnis. K dnešnímu dni zbyly pouze modřence.

. Fotka je z r. 2012.
v témž dni jsem pořizovala fotku oněch debatovaných crocusů, kvetly poprvé po zasazení.
ty samé crocusy letos ( ona dotyčná fotka, považuju je za Firefly )
ať už půjde o cokoliv, je krásně vidět, jak se za ty 4 roky pomnožily.
a poslední f.
Tricolor. Vykvetl předevčírem, bohužel ( a to je jeden z důvodů, proč si cibuloviny nezapisuju - přehrabošil mi cibuličky krtek, jsou hodně hluboko a víc květů zřejmě nebude. K dalšímu odpisu jsem přispěla na podzim i já, při přesazování růže

)Fotka je hodně mizerná, v noci pršelo. Oba květy jsem musela rozevřít prsty, jsou poničené. U Tricoloru je to bílé hrdlo i tím málo patrné.
vzala jsem květ "Firefly", vyfotila spolu. Tricolor s tmavou stopkou květu.
a ještě otevřené květy.
normálně jsou stejně velké, víc se mi "Firefly" otevřít nepovedlo.