Mišpul obdivuju, že v tom lijavci ses překonala pracovat

Já už se těším až vyběhnu (a budu kopat díry

) dneska, po pár dnech dneska zatím neprší.
Přidám ještě pár druhů včera nafocených.
Tak z tohohle kavylu jsem byla první rok nadšená. V zahradnictví nebyl přesný popisek, tak jsem si ho tipla na třtinový. Ale nejsem si jistá. První zimu přežila polovina

Na jaře jsem ho zastřihla, ale nevím jestli jsem to měla dělat. Letos dožívá pár zbylých, ale ani nekvetou a vypadají bídně. A to se mi líbil ze všech nejvíc. Je takový "lehký a jemný" a mění hodně odstínů červené a žluté.
Další kavyl (stipa tenuissima), letos ho mám první rok. Byla jsem upozorněná, že přezimování nic moc, ale koukám, že některým se i semení

Tak uvidíme, byla bych ráda, vypadá krásně u růží.
Molinia Edith Dudszus - pěkná, ale asi ji musím dát jinam aby víc vynikla.
Miscanthus sinensis MORNING LIGHT - ta se mi moc moc líbí. Bála jsem se jak bude šíleně narůstat (každý před miscantusy varuje že) ale u mě má problém se i ujmout. Po zasazení půl roku stagnoval, pak začal odcházet a já jsem vyndala ze země přesně ten bal co jsem zasadila. Ale zkusila jsem vzít od jiného prodejce a ty jsou lepší, ale dorůstají opravdu velmi pomalu, což mi ve smíšeném záhonu vyhovuje.
A poslední kousek je Hakonechloa albostriata. K té jsem se nechala ukecat od pana Fouse, a jsem ráda. Uvidíme co udělá přes zimu, ale vypadá fakt zajímavě.