Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Letničky, dvouletky a balkonovky

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 13. úno 2013 13:43 #286174

• marky
  • Fresh Boarder
Ahoj můžu se k vám přidat?Taky si vysévám semínka letniček už několik let a sadbu zeleniny do skleníku.Letos budu poprvé roubovat okurky na dýně tak jsem zvědavá:) jaká bude úspěšnost.Loni se mi vůbec nešly lobelky:( roky předtím problémy nebyly a loni ze 30 květináčků mi navylezla ani rostlinka:angry:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 13. úno 2013 14:23 #286176

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj Marky,
loni jsem nakoupila a nasela spoustu semínek a výsledek nebyl valný, přestože jsem výsevům (si myslím) věnovala dostatečnou péči. Mám podezření na špatný substrát. Seju tedy převážně kytky.
Letos jsem se zapřísáhla, že nekoupím jediný pytlík semen (zatím dodrženo, i když nějaké choutky mám :whistle: ), něco málo jsem nasela a leze to. Nejásám, na to je ještě brzo, uvidím, jak se letos bude dařit.

Modré lobelky jsem dala před pár lety na záhon a od té doby se mi přesévají, takže doma už nevysévám, je s nimi piplačka.

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 13. úno 2013 15:48 #286178

• marky
  • Fresh Boarder
Čekám už na druhý balíček ze sema.Hlavně na rašelinové tablety mám je poprvé ,když přišly poprvé tak mě málem kleplo co jsem to zas objednala :laugh: ,ale jak se namočily tak to bylo v pohodě.Ale první dojem byl hrozný :ohmy: .Tedˇuž v nich klíčí papriky a surfínie velvet salmon a verbeny.Do další várky přijdou surfínie rose vein velvet,krásnoočko presto,plamenka cuspidata směs,další druhy paprik a rajčat.To mám naplánované a to neplánované jsou aksamitníky asi 3 druhy,lilky,patizony atd atd.:) vejde se mi sem toho hodně B) a ještě máme před plotem metr široký a 60 m dlouhý záhon a je to do ulice tak tam mám trvalky a na doplnění letničky .A letos tam chci dát historické růže a celé to překopat a nově osázet.

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 13. úno 2013 16:39 #286179

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
No,to máš pěkný manévrovací prostor :)
Já zatím taky odolávám nákupům.Sice jak zahlédnu barevné pytlíčky,jsem v tranzu,ale při bližším ohledání jsem zjistila,že většinou vytáhli loňské zbytky,tak jsem zatím v klidu.Taky musím udělat inventuru,co za poklady mám doma.Ale ty otočníky dám zase.Voní,včelám a motýlům chutnají,bráška už se ptal,jestli na něj letos zase nějaké zbydou.

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 29. čec 2014 22:04 #291064

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
ervenec14085.jpg

Hledala jsem kam s nimi . Jsem letos nadšená z letniček, které jsem nasela do nového záhonu, než se rozrostou trvalky a růže.
ervenec14094.jpg

ervenec14090.jpg

ervenec14092.jpg

Nigella papillosa
Poslední úprava: 29. čec 2014 22:05 od Vlaďka.

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 29. čec 2014 22:17 #291065

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
A další je Mathiolla Stock Night Scented
ervenec14080.jpg

ervenec14097.jpg

Je to noční kvítí. Rozvíjí se se západem slunce a provoní celý dvorek. Můj muž říká, že preníkově, já nevím, sladce, kořeněně, možná taky, ale velmi intenzivně. Voní a kvete ještě i ráno, na přímém slunci se pak zavine, je to skoro takové chroští, co vypadá, že už nevykvete a večer neunavně znovu rozvíjí. A tak už od června, květy neopadávají, je neúnavná. Odolává suchu, dešti, krupobití...Jsem zvědavá, jak jí to vydrží.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., fanynka, varouch, Martin, Iveta, Jikra

Re: Letničky, dvouletky a balkonovky 29. čec 2014 23:16 #291066

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Vlaďko,noční fialu seju každý rok,miluju ji a bez té vůně by léto nebylo ono :) Loni v srpnu se mi zdálo,že jí docházejí síly a trochu jsem ji seřízla,tak o 10 centimetrů,ještě obrazila a kvetla dál
Jinak jsem letos sela i letní fialu,semínka z Lidlu krásně vzešla,pěkné rostlinky,ale ani jedna !!!! nebyla plnokvětá :S ,
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Iveta, Jikra

Letničky, dvouletky a balkonovky 01. srp 2014 07:55 #291167

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN0666.jpg

DSCN0766.jpg

DSCN0667.jpg

letos jsem všude rozhodila semínka černuchy . vypadalo to hezky , ale teď zase pletí a vysypávaní semínek
Poslední úprava: 01. srp 2014 16:19 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Martin, Evka, Jikra, Luša

Letničky, dvouletky a balkonovky 08. čen 2015 20:11 #297370

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
zdravím,
veľmi veľmi veľmi sa mi páčia tie kvetinky s bledofialovým súkvetím - aká je to odroda?
Také isté som videla na sobotnom výlete v Baden bei Wien , v rozáriu a priam ma uchvátili, mali ich aj v bielom a takisto v spoločenstve s černuškami, bielymi margarétami a slncovkami , ostatné si nepamätám. Nakoľko tam bolo asi 36 na slnku, mozog som mala uvarený a tak ma ani nenapadlo si to odfotiť.

Letničky, dvouletky a balkonovky 08. čen 2015 21:12 #297384

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Vítej Lušo.Já to znám jako jednoletou tařici.Pamatuju to jako dřív běžnou kytku vesnických zahrad.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Luša
Moderátoři: Eva L., Květa