Jejda, to jsem ráda, že jsem kápla aspoň některým z vás do noty.
Gabreto, taky bych tomu nevěřila, ale tobě věřím, žes byla v takovém případě za exota.
Kachniště, máš velmi příhodný nick

jen aby na tebe pečínka počkala

- el. čerpadlo jede celou sezónu protože tím, jak máme jezírka nad sebou, po vypnutí čerpadla samospádem ještě vyteče nějaká voda, která zase v dolním přeteče a tím pádem by voda ubývala.
Přesto existují nějaké systémy na solární pohon, ale tím by se náš problém spojených nádob nevyřešil - asi by to celou noc na solárko neběželo.
Mým přáním odmala bylo mít zahrádku s potůčkem, tak se není čemu divit, když pomalu jako první v zahradě bylo aspoň maličké, tehdy vybetonované jezírko. Zahrada byla rovná placka, což se mi taky moc nezdálo, tak vykopáním prvního jezírka vznikla i první terénní vlna

Já už si zahradu bez vody neumím představit. Ta trocha práce na jaře a na podzim a nějaká ta koruna za elektriku a vodu, za vlahou pohodičku, další možnosti pěstování jiných druhů rostlin a pozorování života okolo vody, nepochybně vynahradí.
Jako další vodní dílo bych vám ukázala můj pramenný mlýnský kámen, cirkulaci zajišťuje malé akvaristické čerpadélko. Kámen stojí na velkých dlažebních kostkách, umístěných v celkem ploché hliníkové nádobě, zakopané do úrovně okolního terénu. Vody je tam málo a častěji ji musím hadicí propláchnout a napustit čistou. Ve vedrech se rychle kazí.
Ti, kteří znají už z Livingu, doufám prominou.
Fotka je taky asi 3 - 4 roky stará, dnes už byste nic moc neviděli, trochu víc mi okolí zarostlo. Donedávna se totiž v té nádržce ráda čvachtala naše čubina, tak jsem musela vodu nahradit jen kameny. Letos jsem zkušebně napustila, už ji to neláká, tak budu muset okolí trochu vymýtit a znovu uvést vodu do pohybu.