Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - Duben 2012

Re: Právě kvete - Duben 2012 04. dub 2012 22:41 #277607

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
danate1 napsal:
Dnes rozkvetla Wildcat, a je to Květi BOMBA

Dani, ježíš ta je opravdu boží. Jak velké jsou u tebe květy ? a keřík - kolik ti narostla ? Kolik má přírůstky/rok ?

Předem omluva - ještě tu budeme nejspíš s magnolkama strašit... ode mne dnes taky jedna fotka... a pak chci pofotit zcela rozvitý květ a nakonec celý keřík.... teda když neomrzne hlášenými mrazíky.

Moje Meg opravdu vypadá jako zmenšenina tvé Wildcat. Květ se ještě nestihl zcela otevřít. Toto poupě je největší, ostatní jsou menší, nejspíš je mládě neutáhne.

P1100638.JPG
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, evai, mišpule, Evka, Miška, Kika

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 06:35 #277610

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tedy ty vaše magnolky jsou :up !! Já po nich nikdy neprahla, přišlo mi to jako tahání dříví do lesa, když rostou v městských parcích a doma to chci takové přírodní "čistčí" ale tahle jemná barva a květ vůbec typickou magnoli nepřipomíná. Je tu vlákno, kde je nějak více podrobně řešíte, abych si početla? tady jsem našla prodejce www.bambuscentrum.cz/bambuscentrum/3-KAT...2012/12-MAGNOLIE-G-M kde by měl mít dost druhů, ceny jsou vyšší, ale zase ten výběr ...... Jo a ty vaše voní?

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 07:48 #277615

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ty magnolie jsou uzasne, az budu mit svoji zahradku, taky si aspon jednu poridim.

Na nasi soucasne zahradce ted takhle krasne kvete travnik - kombinace ladonek a puskinii

IMG_2056_vyrez1_1024.jpg
Poslední úprava: 05. dub 2012 07:48 od Kika.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, danate1, Lenka, hespa1, hana.johana, mrk, helena, Kachnishte, evai a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 08:31 #277620

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Květa napsal:
Hespí, mně ty vysazené se také ještě nehýbají. Listy jsem teda ještě nechala, jsou pichlavé, Benda se jim aspoň vyhne.
Ale budou OK, neboj.. to Epimedium fargesii ´Pink Constellation - listy u země zapadaly opadaným listím, nemohlo k nim sluníčko a jsou úplně zelené. Vršek zcela spálený.
Mě se listí z nich sfouklo, byly v těch holomrazech na sluníčku, takže taky byly spálené a jelikož ( jak je mým zlozvykem) jsem je nechala i v původních květináčcích, tak mám podezření, že i vyschly. :down
Budu tedy doufat, že to ještě rozchodí.

Kiko, tak tohle byl můj sen mít na předzahrádce. Bohužel, mám tam velký úpal a ty cibulovinky to nějak nemají rády.
Poslední úprava: 05. dub 2012 08:32 od hespa1.
Následující uživatel poděkoval: danate1

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 10:11 #277625

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Kiko, to je sen :up :up :up

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 17:40 #277645

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kiko,balzám na duši i oči :up
Vykvetl můj jediný hyacint.Je trošku pochroumaný,byl připlácnut dřevěným šlapákem :blush:
Hyacint.JPG
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka, Miška, Kika

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 18:54 #277652

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Kiko, ten ladoňkový koberec je nádherný!!! Jak jsi to dokázala? Mně se ladoňky vůbec nechtějí množit.
Danate, připojuji se k dotazu: jaké že to jsou tulipány? Zvlášť ty první fialové :up .

Orsejový kobereček.
orseje.jpg

Puškinie od Basíka - potěšily mě, dlouho kvetou.
pukinie.jpg

Koniklec s včelkou.
koniklec-fial.jpg

Prvosenka jarní.
prvosenkajarn.jpg
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, helena, mišpule, Evka, Miška, Kika

Re: Právě kvete - Duben 2012 05. dub 2012 21:53 #277674

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
přibylo nádherného jara.. páni..

Miško, asi jsme tu o magnolkách nikde nepsaly. Jsme z nich s Danate nadšené, páč je máme doma 3 jaro - a poprvé tyhle dvě rozkvetly. Já jsem teda šťastná jak malá holka, hrozně se mi líbí. Moje voní, moc pěkně. Nejspíš se v Ne bičnu a pokusím se ji ochránit před mrazíky.
Zlákala mě na ně právě Danate, má menší magnoliový hájek :lol:
Naše jsou z Německa, ale ty ceny ( i výběr ) u Kastnera vůbec nejsou špatné. Mně se vždycky na tyhle drahotový úlety složí rodina, s povděkem ( ;) ) si vyberu něco k narozkám....
( Jen poslední dobou mám utrum :angry: , syn přešel na oděvy. Asi měl pocit, že mamka je za hadroše. )

Možná si troufám, ale s rozměry M. Mag's Piruette uváděnými Kastnerem bych si s chutí zapolemizovala. Kupovala jsem ji jako vhodnou na malé zahrady ( dwarfí ). Přirůstá max. 10 cm/rok... to uváděných 5 m se dočkají asi pravnoučata, teda..

Ladoňky - mám " v sadu", v trávě, nedělám s nimi nic ( ani hnojení ). Rozlejzají se samy, docela dost. Právě jsem letos konstatovala kam až doputovaly.
Puškinie - taky se mi zdají celkem množivé. Jen jim zřejmě nějakou dobu trvá než cibulky zesílí - mám spoustu mladých, kt. mají daleko menší květy než na Lenčiných f.
Kiko,Lenko... :up
Následující uživatel poděkoval: Miška, Dida

Re: Právě kvete - Duben 2012 06. dub 2012 07:12 #277681

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Dekuju za pochvalu :blush: moje zasluha to neni, ale taky tuhle nadheru miluju a desne se na ni kazdy rok tesim.
S ladonkama nic nedelam, take nehnojim, jen je nechavame na pokoji, parkrat do roka travnik posekame a tot vse. S puskiniemi mam stejne zkusenosti jako Kveta, delsi dobu jim trvalo, nez se zacaly mnozit. Jinak je mam obe na polostinnem miste, pod ovocnymi stromy, vlhkost moc velika neni, ale davaji to.
Mne se naopak velmi pomalu mnozi ladonicky, mam jich v travniku jen par kousku.

Lenko, ten orsejovy koberecek je taky nadherny!

Koniklece jsem si poridila vloni dva, jeden ma jeden kvitek a druhy temer odesel a zacina odznova. A to vedle u sousedu maji krasne velike trsy a ja se tesila, ze mi zesileji a jednou budou taky takove.
Následující uživatel poděkoval: Lenka

Re: Právě kvete - Duben 2012 06. dub 2012 08:18 #277686

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Ad puškinie: taky mám takový menší a o hodně ranější, kvetou zároveň se sněženkama (viz foto). Proto mě ty Basíkovy taky docela překvapily, vypadají spíš jako malé hyacinty než jako puškinie, na které jsem zvyklá. Jsem zvědavá, co udělají příští rok, dala jsem je do takové jakoskalky na úpal, nevím, jestli tam budou chtít být (nejspíš moc ne). Musím přes ně nechat přerůst nějakou polštářovku, aby jim aspoň trošku stínila.
pukinieran.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa