Trifonku, tak zkus př. rok o víc - 1/2 ? ( letos mokré léto, možná tím )
ad Prince... že já pusu nedržela

nerada líčím "jak to bylo" za jiné...
Neberte prosím moji repliku o nesázení Prince jako dogma, jen jako : tohle se v jednom případě stalo...
- všechny astry bych normálně zasázela, teď. Sama tu mám asi 6 kousků v květníčkách, do země půjdou ( až jim udělám někde místo, čili tak do 3 týdnů ), nebojím se, norm. přežijí.
- všeobecně raději sázím kytky na jaře, vzhledem k tomu, že mám místo na uskladnění přes zimu, mám s tím zkušenosti - připadá mi to jako větší jistota. Při uskladnění mi snad žádná kytka neodešla, při podzimním sázení někt. ano ( při mých podmínkách - mokro, dost kruté mrazy.. ale zase nemám jíl, alébrž písek )
z aster mi nepřežila ( přes zimu odešla/ vyhnila ) :
Aster horizontalis
A.eric. Blue Star
Prince - měla jsem dvě sazenice, Eva po Prince toužila ( v té době byl snad všude vyprodaný ), tak jsem jí dost na podzim jednu sazenici vyryla ( jako že astra, normálka bejlí, to se chytí ...). Zimu neustál ( + Lady in Black , se divím ).
Poměrně pozdě obráží, doporučuju místo označit. První dva roky mi moc nerostl. Teď je OK.
Okurkáč by mohl pomoci udržet větší sucho - jinak tma by na přezimování vadit neměla, stejně zatahuje a v předjaří pak lze dát na světlo..