Mišpul, EvaL má pravdu, A.h.Lady in Black to není.
( bych reklamovala .. oni jsou dost "zvyklí". Resp. byli, už od nich nic neobjednávám právě kvůli nerfíkům se "záměnami" ).
Pohledám fotky, chicht, možná i v čase, pokud neusnu... docela je zajímavé vidět co taková astra udělá za rok (

). Letos LinBlack ještě není v plném květu, je z horizontalis nejpozdnější.
Některé z Helenou presentovaných aster z Dodu mám, fotky dodám. Třeba bude zajímavé vidět, jak vypadají u mne.
Fanynko - pls. - jak vysoká je Blue Star v květníku ? On ji dělal kdysi Hl., kupovala jsem ji tam. Byl to nějaký dost nerost, myslím. Dresle zašla zcela ( pokud se nemýlím ), u mne byla v prvním roce cca 30 cm vysoká ( pouhých ). Pak jsem se domnívala, že jsem o ni přišla, nedávno jsem k mému překvapení uviděla modré hvězdičky v pozadí záhonu. Zatím jsem se k ní neproklestila - ale opět má cca 30 cm.
( = jestli nejsou různé klony.. )
Mrku, jakou máš frikartii ? Moench či Jungfrau ?
hm, mám Moench- a, úplně polehlého. Přičítala jsem to zaverbenování ( táhl se za světlem ) a tomu, že má moc živin ( zasazen v býv. kompostu ).
Docela přirůstá, navrhuji nehnojit.
Na jaře jsem kupovala A.f.Wonder off Staffa -
Danate dávala nedávno fotky aster, měla jsem za to, že byla mezi nimi ( jsem se zapomněla zeptat ) a krásně jí stála. Svou mám v květníku (

), stojící. Může být ovšem květníkem..
Pofotila jsem detail Blue Haven jsem z ní paff.
to jsou dva stvoly..
a detail ( v Misc. Sioux, EvoI )