Eva L. napsal:
Kirsten napsal:
A taky jsem plánovala postřik proti houbovým a plísňovým chorobám.
Kirsten, tahle věta mě zaujala. Tím myslíš postřik růží ? Nebo třeba ovocných stromů ? Přiznám se, že o postřiku růží v tuto dobu slyším poprvé a docela bych se ráda dozvěděla víc. Že stříkám např. broskvoně, to je jasné, ale o růžích nic nevím. Můžeš mi naznčit zdroj informací ? Díky.

Evo, zdroj informací jsem já, tak to ber s velkou rezervou.

Důvod jediný - nestihla jsem to dříve a na růžích jsou patrné útoky ČS a pravé padlí, myslela jsem, že to tak alespoň trochu doženu. Počítám i teď, až růže trochu oschnou a přijdou zase ty teplejší dny (a ony určitě ještě přijdou), že jim dám pro příští rok malý náskok, s tím, že bych postřiíkala i půdu pod nimi.
Jen doufám, že to oteplení ještě přijde, obvykle i tady přicházívá.... i když zima, která předcházela tomu roku, co jsme to tady poprvé uviděli, začala 15. listopadu napadáním vysoké vrstvy sněhu a od té doby sníh vydržel, aniž by slezl, až do první půlky května, tehdy jsme sem přijeli poprvé. Bylo to velmi krásné. Vítaly nás padající kvítky z třešní a přitom byly na severních svazích ještě zbytky sněhu. Mám to tady moc ráda.