Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - říjen 2012

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 18:04 #284838

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mišpul, skoro léto :woohoo:

Skalničko, ono to nebylo tak horký ;) ... pozpřeházela jsem 3 růže a pár trvalek kt. jsem při výrývání růží vzala s sebou.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 18:05 #284839

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,co je to prosím za krásnou růžovou růži jak u ní máš dlaň?:up

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 18:28 #284843

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evko, je to Kráska ze Sardinie ( ta se divila, co na ni spadlo :laugh: )
Belle de Sardaigne
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.40658.2&tab=36

letos ji dám do Topky, jsem z ní hotová.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule, Evka

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 19:29 #284855

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Eva L. napsal:
Kirsten napsal:
A taky jsem plánovala postřik proti houbovým a plísňovým chorobám.

Kirsten, tahle věta mě zaujala. Tím myslíš postřik růží ? Nebo třeba ovocných stromů ? Přiznám se, že o postřiku růží v tuto dobu slyším poprvé a docela bych se ráda dozvěděla víc. Že stříkám např. broskvoně, to je jasné, ale o růžích nic nevím. Můžeš mi naznčit zdroj informací ? Díky. :)

Evo, zdroj informací jsem já, tak to ber s velkou rezervou. ;) Důvod jediný - nestihla jsem to dříve a na růžích jsou patrné útoky ČS a pravé padlí, myslela jsem, že to tak alespoň trochu doženu. Počítám i teď, až růže trochu oschnou a přijdou zase ty teplejší dny (a ony určitě ještě přijdou), že jim dám pro příští rok malý náskok, s tím, že bych postřiíkala i půdu pod nimi.

Jen doufám, že to oteplení ještě přijde, obvykle i tady přicházívá.... i když zima, která předcházela tomu roku, co jsme to tady poprvé uviděli, začala 15. listopadu napadáním vysoké vrstvy sněhu a od té doby sníh vydržel, aniž by slezl, až do první půlky května, tehdy jsme sem přijeli poprvé. Bylo to velmi krásné. Vítaly nás padající kvítky z třešní a přitom byly na severních svazích ještě zbytky sněhu. Mám to tady moc ráda.
Kirsten

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 19:41 #284858

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Tahle kráska ani nepostřehla, že celou noc ležela pod závějí. Když dnes vylezlo sluníčko a začlo tát, oklepávala jsem z růží sníh, aby se neválely pod tou tíhou. Holka se načechrala a udělala KUK :up Baby blanket, letos Topka, zdravá celou sezonu a opravdu furtkvetoucí. Náhodná koupě loni ve výprodeji.
babyb281012.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, loro, fanynka, varouch, helena, evai, mišpule, Evka

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 19:50 #284859

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Tá príroda stále prekvapý. Krásne fotky, snáď sa ruže otrasú a ešte potešia. Do zimy ešte skoro 2 mesiace.B)

Re: Právě kvete - říjen 2012 28. říj 2012 20:39 #284866

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kirsten napsal:
Eva L. napsal:
Kirsten napsal:
A taky jsem plánovala postřik proti houbovým a plísňovým chorobám.

Kirsten, tahle věta mě zaujala. Tím myslíš postřik růží ? Nebo třeba ovocných stromů ? Přiznám se, že o postřiku růží v tuto dobu slyším poprvé a docela bych se ráda dozvěděla víc. Že stříkám např. broskvoně, to je jasné, ale o růžích nic nevím. Můžeš mi naznčit zdroj informací ? Díky. :)

Evo, zdroj informací jsem já, tak to ber s velkou rezervou. ;) Důvod jediný - nestihla jsem to dříve a na růžích jsou patrné útoky ČS a pravé padlí, myslela jsem, že to tak alespoň trochu doženu. Počítám i teď, až růže trochu oschnou a přijdou zase ty teplejší dny (a ony určitě ještě přijdou), že jim dám pro příští rok malý náskok, s tím, že bych postřiíkala i půdu pod nimi.

Aha, já už myslela, že mi něco ušlo, že existuje nějaký speciální fungicid, obdobný tomu jaký se používá třeba na broskvoně po opadu listů.
Kirsten, mám obavy, že stříkat teď proti č.s. a padlí je marnost nad marnost. Je to účinné hlavně jako prevence v květnu a v červnu, ale teď už je to jen zbytečná námaha, ztráta času a peněz. Ono se postřikem už nic moc nenadělá ani v létě, když se choroby na listech projeví v plné míře, natož teď. Nerada ti beru iluze, ale asi je správné na to upozornit.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Kirsten

Re: Právě kvete - říjen 2012 30. říj 2012 13:03 #284957

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Děkuji, Evo. Myslela jsem, že tím postřikem alespoň částečně zamezím rozšiřování spór hub a plísní. Vím, že jsem to nejdůležitější období prošvihla. :down
Kirsten

Re: Právě kvete - říjen 2012 30. říj 2012 15:28 #284961

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kirsten napsal:
Děkuji, Evo. Myslela jsem, že tím postřikem alespoň částečně zamezím rozšiřování spór hub a plísní. Vím, že jsem to nejdůležitější období prošvihla. :down

Kirsten, přece jen jsi mi nasadila brouka do hlavy a opravdu teď přemýšlím, jestli neexistuje nějaký postřik půdy (na listy to nemá cenu). Zkusím se pídit. :dry:
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka, Kirsten

Re: Právě kvete - říjen 2012 30. říj 2012 15:53 #284962

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Eva L. napsal:
Kirsten napsal:

Kirsten, přece jen jsi mi nasadila brouka do hlavy a opravdu teď přemýšlím, jestli neexistuje nějaký postřik půdy (na listy to nemá cenu). Zkusím se pídit. :dry:
byval Previcur, misto nej je ted Proplant www.e-agro.cz/proplant-50-ml-nahrada-za-previcur/d-71171/ je to presne pudni fungicid. Ale netusim, zda se to tyka taky CS.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, Kirsten
Moderátoři: Eva L., Květa