Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky III

Trvalky III 08. kvě 2016 09:23 #306801

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Kaja napsal:
Campanulla Lactiflora , zvonek -- už třetí rok . mám je na více místech , ale jsou dost narostlé a dusí okolní rostliny . kdosi tady kupoval sazeničku . mám ho ze semínek . v Anglii měl dva metry .

DSCN7337.jpg
Tak to je mazec, já jsem koupila sazenici od krulichů a má tři puky, jeden zmrznul. A mají teda tak dva cm. Nicméně Květa tu psala, že se mu v květináči nelíbí, tak snad to bude příští rok lepší.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Trvalky III 08. kvě 2016 11:17 #306809

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Genoveso,neboj :) .Měla jsem to c.lactiflora podobně,nemohla jsem ho nejdřív sehnat,jela jsem do Flosu,tam mi ukázali květináčky(bylo to v dubnu),s tím,že to je on,byly to jen květináčky s plevelem,nevyrašil jim ani jeden...potom mi ho tady někdo pohaněl,že jeho teda nezaujal :laugh: ...nakonec jsem si ho koupila v Drážďanech na výstavě,pěkně rostl a za dva roky úplně vymrzl-v té velké zimě,byla jsem smutná.Jenže! se stihnul vysemenit a od té doby ho mám porůznu na zahradě habaděj.Přesazovat větší trsy se moc nedá,jsou to takové rozpadavé dužnaté kořeny ,ale jestli budeš chtít,pošlu ti na sklonku léta čerstvá semínka.Ta se dají i koupit,ale kupovaná mi nevzešla , ani ta od Thompsona.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Trvalky III 08. kvě 2016 11:25 #306810

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já koupila semínka v Baumax- firma Johnston . ty vzešly dobře. akorát jsou skoro všechny stejně modré a jenom asi jeden je hodně světlý do bíla .. a mohly by být i bílé . nevymrzají .

DSCN2871_2014-07-28_2016-05-08.jpg

zvonek v Anglii v parku St James - moje návštěva
Poslední úprava: 08. kvě 2016 11:52 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: skalnička, Evka, Kirsten, Jikra, Genovesa, alenak, Marta

Trvalky III 08. kvě 2016 12:07 #306813

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jano H, tak pokud se ten můj nebude mít k světu, ráda, moc ráda si vyprosím semínka. Děkuji.
Kajo právě tvé fotky (a nejen ty z Anglie) mě inspirovaly k pořízení této trvalky. Věřím, že se mi bude líbit i naživo, stejně jako Janě.

Trvalky III 08. kvě 2016 12:09 #306815

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, já už ho jednou taky sázela, ale nevydržel, myslela jsem, že ho sežrali slizouni, ale možná se prostě neujal ( jsem ho šoupla dozadu v očekávání vysoké kytky, takže jsem ho ztratila z dohledu a když jsem pak po čase pátrala, už nebyl :( )

Trvalky III 08. kvě 2016 19:04 #306822

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Genetika f praxi, aneb semenáčky pomněnkovců mají (některé) nové, dvoubarevné, květy.
Tak tu mám cca 4 nové odrůdy. Jedna má jemňoulince bledě modré kvítky, ostatní jsou
různě dvoubarevní potomci bílé a modré matky (a taťky).

Brunnera macrophylla, semenáčky v nových barvách

P2000778.jpg

P2000800.jpg

P2000715.jpg

P2000705.jpg

P2000794.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, skalnička, mišpule, Evka, Kirsten, Lukáš, Iveta, Jikra, Genovesa a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Trvalky III 08. kvě 2016 19:17 #306823

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Čtyři nové kultivary Brunnery ??? Jeník,Honza,Best of John a Star of Plzeň??? Joj :cheer:Jeden hezčí než druhý !
Poslední úprava: 08. kvě 2016 19:18 od jana H.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Genovesa, Marta

Trvalky III 08. kvě 2016 20:57 #306846

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jana V. napsal:
Genoveso, já už ho jednou taky sázela, ale nevydržel, myslela jsem, že ho sežrali slizouni, ale možná se prostě neujal ( jsem ho šoupla dozadu v očekávání vysoké kytky, takže jsem ho ztratila z dohledu a když jsem pak po čase pátrala, už nebyl :( )
Jani mně dneska přišlo, že trochu poporostl, ale spíš od zasazení stojí, skoro neroste. Navíc se mi povedlo ho dneska trochu přišlápnout, když jsem sázela baptisie.

Trvalky III 08. kvě 2016 22:04 #306851

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, no ty jsou k sežrání :woohoo: .
Mně se semenáčky nedějou, jen jeden se objevil u sousedky a věrně kopíruje svou matku J. Frost ;) .

Trvalky III 11. kvě 2016 09:53 #306958

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Brunnery mám vysemeněné téměř všude. Po většinou je to obyč. modrá, i když je fakt, že mláďata moc nezkoumám. Budu muset tvrdě plít, ale nechám to asi až po odkvětu, teď je mi líto tu parádu zlikvidovat.

JInak se tu před nedávnem myslím, Evka, ptala, na letošní semenáčky Verbeny bonariensis. Našla jsem narostlé malé rostlinky v záhoně, záměrně jsem letos ale nevysévala, bude to z podzima, co se samo vyklepalo.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa
Moderátoři: Eva L., Květa