Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - Jaro 2016

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 08:41 #306311

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3938
Judy, nevídané, nádherné. My, co máme kolem sebe jenom rovinu, můžeme jen tiše závidět. Těším se, až ti jednou- po zaplnění všech škvír, zídka naplno rozkvete. Už teď je to paráda, natož potom... :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 08:49 #306312

• Ajka
  • Platinum Boarder
Napsala jsem svůj neskonalý údiv a obdiv nad Judy famózní zídkou, odeslala a kde nic, tu nic. V sekci "právě kvete 2" , ale potvrzeno odeslání, tak zase nějaký šotek. :ohmy:

P.S. Při odeslání druhého příspěvku, se objevil i první. :laugh:
Poslední úprava: 28. dub 2016 08:50 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 09:01 #306314

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Gabča napsal:
Teda Judy, klobouk dolů. Mákli jste si, ale stojí to za to. Pěkně jste ten svah vyřešili. :up :up :up

Gábi, ono to ani jinak nešlo. Ten svah byl původně víc než 4 m vysokej a 1 m od baráku, každý jaro nám kolem domu týden tekl potůček - tlačila se podzemní voda zezadu, jak tál sníh - je to jílovice, pak se to samozřejmě začalo pomaličku sesouvat.... nakonec je to zakrojený na 2 patra. Nad těma horníma pražcema je ještě jedno patro- tam ale byla místy ta stěna úplně kolmá - a náš anděl strážný v podobě architekta řekl : "kleče - ty to kořeny udrží a pěkně to zaroste" - a taky jo- a už jsme ryli jak krtci díry na kleče. Mákli jsme si, ale teď je klid. I když taky to není úplně dokonalý a musím to občas opravit, když se uvolní nějakej šutýrek :) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: varouch, Smuma

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 09:07 #306315

• JUDY
  • Platinum Boarder
Jana V. napsal:
JUDY, je to paráda ;) .

Mmch., bude dlouho trvat, že nastane stav, že nebude kam sázet, páč těch mezer mezi kameny je ještě dost :P , jen tedy nevim, kam sázíš růže :whistle: ?

:) :) :) - to je jen část zahrady, ta míň podstatná, něco taky občas v mezerách odejde, to je pravda - taky jsem šla cestou pokus - omyl, kterým rostlinkám to bude vyhovovat. A ty růže - už jsme přece přirývali kousek trávníku - manžel je zlatej- i betonový kostičky posunul... B)
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 09:16 #306316

• JUDY
  • Platinum Boarder
Ajka napsal:
Judy, nevídané, nádherné. My, co máme kolem sebe jenom rovinu, můžeme jen tiše závidět. Těším se, až ti jednou- po zaplnění všech škvír, zídka naplno rozkvete. Už teď je to paráda, natož potom... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Ajko, chceš postavit zídku? My, co už teď víme, že terénní vlny se dají udělat i na rovince, s tím nemáme problém. :laugh: :laugh: :laugh: Taky jsem si jednu chvíli říkala, že už bych se tím mohla živit - a říkal to i ten architekt, jestli bych u něj nechtěla dělat... B) . Mám suché zídky ještě před domem a u schodů.... :whistle: :whistle: :whistle: . Ne, s těma svahama to byl prostě fakt boj...ale bavilo mě to strašně. Pracuju hlavou, takže to byl pro mě úžasnej relax a vyčištění mozku. A ještě jsem si vyrobila tenisovej a golfovej loket - takže jsem byla IN a ani jsem nepotřebovala drahý vybavení. Naštěstí ale jen přechodně :P .

Moc děkuju, moc si vážím vašich reakcí.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 09:52 #306320

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
JUDY, nádhera s krásou dohromady. Pri prezeraní týchto fotiek som slintala, ako psík nad kosťou.
Anka
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 09:59 #306322

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ty jo, Judy, sklapla mi celist. Ty prazce jsou vyborny napad, ale i tak, kdyz to vezmu celkove, to musela byt strasna makacka a teda nevim, jestli bych se do toho pustila. Ja jsem takovy ten postupny menic, premistit tohle, vykopat tohle. Stacilo mi, kdyz jsme na podzim predelavali predzahradku, to jsme vykopali vsechno (teda 90% byl plevel), kytky dat jinam, upravit a zase zacit vracet zbytek kvetin. Mela jsem pocit, ze to nikdy nedodelame, ale oproti vam to bylo leharko.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka, JUDY

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 17:49 #306337

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jojo, my co máme placky, už roupama nevíme co a tak stavíme zídky a vyvýšené záhonky, abychom placku narušili :P , já už mám 2 kamenný zídky, jednu cihlovou a teď ty dřevěný záhony :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 19:20 #306345

• Ajka
  • Platinum Boarder
Joj Judy, zídka by se mi líbila, jenom bych nevěděla kam s ní. Ale je překrásná. A Janiny vyvýšený záhony, hm praktický a taky moc pěkný. :woohoo:

Jak jsi psala, že sis´ vyrobila tenisový a golfový - tak jsem vytřeštila oči, že jako kurt a hřiště? :ohmy: Už bych se u tebe nedivila ničemu ,no, ale on je to jenom loket! Ale vážně Judy, velikej respekt.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Právě kvete - Jaro 2016 28. dub 2016 21:03 #306349

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
JUDY, myslím, že jste měli ohromnou kliku na architekta, protože základy úpravy jsou nejdůležitější, kytky doplníš vždycky, ale hýbající se svah - to je akorát špatné spaní :woohoo: , v okolí se někdy divím, jaká hrůza vzniká za " odborníků", hlavně bez praxe, ale zahrada je práce na celý život, nikdy není dodělaná :laugh: , a bezúdržbová :laugh: , ať ti to roste a kvete :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa