Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny III

Cibuloviny III 18. říj 2017 11:33 #320741

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
rok.zaruka: Já mám z těch velkokvětých babičkovských ještě Flower Record, údajně taky voní, ale vyzkoušeno nemám. Můžu taky poslat.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Cibuloviny III 12. lis 2017 22:24 #321096

• Tulasinka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Chtěla jsem se zeptat, do kdy můžu dát do země cibulky tulipánů a hyacintů? Na balení je napsáno, že se může i v prosinci, ale už jim lezou klíčky, tak jestli to není už moc pozdě. Dřív jsem to z technických důvodů nestihla.

Cibuloviny III 12. lis 2017 23:01 #321098

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Rychle sad´ - dokud nemrzne. taky aby stihly pustit kořínky.že mají puky nevadí, jen je neulámej :)

Cibuloviny III 12. lis 2017 23:22 #321101

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Taky ještě sadím. Dnes mě ze zahrady vyhnal dřív hnusný studený déšť, mohla jsem to konečně hotové. Sázela jsem asi i později, prostě dokud to šlo, je to lepší, než nechat do jara doma.

Cibuloviny III 13. lis 2017 09:32 #321104

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Sázela jsem tulipány a krokusky loni týden před Štědrým dnem a v pohodě. Na jaře měly trochu zpoždění, ale vykvetlo všechno :)

Cibuloviny III 13. lis 2017 12:15 #321106

• Kaja
  • Platinum Boarder
dá se sadit - dokud není zmrzlá zem . taky jsem kdysi dávala do země cibulky před vánocema. ale třeba loni jsem sadila cibule narcisů -brzy na jaře jsem z nich tahala jenom shnilé listy. cibulky taky shnily. a dodnes nevím proč . kolem jsou nasazeny i jiné narcisy a v pohodě.

DSCN3219.jpg

- kvetly více jak měsíc - bylo to 2kg balení z Lidlu , bez názvu . jsem se podělila s dcerou a letos tyhle u nás už neměli . ale mám zase jiné . do fialkova.
Poslední úprava: 13. lis 2017 12:19 od Kaja.

Cibuloviny III 13. lis 2017 15:51 #321108

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Lídl měl i letos pěknou nabídku, ale už jsem si toho nevzala tolik, jenom podlnění těch, co se mi líbily nejvíc. Loni to sázení všude bylo náročné. Letos tu mám ještě tři malé sáčky tulipánů, nějaký šťavel a podle fotek od vás jsem se rozhodla zkusit ty sasanky, co z nich vyroste. A 2kg narcisů, jakože k řezu. Ha ha, už se vidím, jak vykvetou a já si zas uříznu sotva jeden. :)

(Ptala jsem se v trvalkách, jestli se dá rozdělit na podzim šater. Nakonec jsem ho vykopala, potřebovala jsem tam navézt další zeminu a posadit růži. Ovšem z toho ocásečku z krabičky z Lídlu se za sezonu stal kořen o délce lokte, o kus tlustčí jak pořádný křen, s dalšími postranními kořeny silnějšími než tužka. No ty jo. Část se při dobývání olámala, tak počítám, že se tam příští rok ukážou.)

Cibuloviny III 13. lis 2017 18:03 #321109

• Kaja
  • Platinum Boarder
tuším jsem někde odpověděla , že šater má kůlový kořen . není snadné ho vykopat a už vůbec ne dělit . chtěla jsem taky jeden vyrýt a darovat . zničila jsem ho rycíma vidlema. je tam jak byl - uvidím na jaře , co bude .
Poslední úprava: 13. lis 2017 18:22 od Kaja.

Cibuloviny III 13. lis 2017 18:49 #321111

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
kdysi jsem musela přesadit šater a nechytil se mi, ale byl letitý, na přesazení je choulostivý ;)
taky jsem sázela jednou cibule z výprodeje v prosinci před vánoci a vše OK

Cibuloviny III 13. lis 2017 18:49 #321112

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Já ho mám vysemeněný všude, je to ale ten vyšší drobnější květy-nikdy jsem tento neobjednával-byla to 2x záměna. Ten s většími květy přišel až na potřetí :angry: Nevím, jestli se bude také tak semenit, ten s malými kvítky je děsný plevel
Moderátoři: Eva L., Květa