ad Omoshiro - hm, nejsi první, která si na neprosperitu klematisů původem z Japonska stěžuje. Nechci ale paušalizovat, jen že jsem se s obdobným "brbláním" již setkala.
ad Arabela - nemůžu si ji vynachválit. Nejdéle kvetoucí klematis u mne, dtto i v tom loňském suchu.
Hodně spokojená jsem byla s Sweet Summer Love, potřeboval chvíli času než se projevil. Kvetl poměrně dlouze, hojně a k mému překvapení i dost silně voní.
klematisy kupuju po netu, páč ty, o kt. mám zájem ( chci ozkoušet ), většinou v běžné síti neseženu.
loni jsem pár klematisových nákupů provedla, celkem dost jsem si "užila"

jejich následnou opaterou v průběhu roku. Do země jsem se tu rašelinu bála dát, ještě že tak.. nejspíš by zasazením bylo po nich.
zaujalo :
- perfektní balení ( kartonkové přepážky )
- clematis vit. White Princ Charles, rostl i v květníku celkem bujně, pěkné žebrování rubové části květu, líbil se mi i tvar květu.
- na zkoušku jsem si vzala dva klematisy viorna, modrému se růst a kvést v květníku nechtělo, bordo byl bujný.
Jsem zvědavá, jak si následně povede, potřebuju z něj "stěnu"
- nepříjemnost vznikla při podzimní dodávce, měli termín platby do pol. srpna, dodávka koncem září. Jenže jak se loni školky chtěly rychle rostliného materiálu zbavit, poslali klematisy hned po zaplacení. V těch nej vedrech, samo se ještě zatoulaly na poště, stav tomu odpovídal, klela jsem hodně.