Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Klematisy - Plaménky II

Klematisy - Plaménky II 18. led 2019 08:49 #324594

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
To jsi mě moc nepotěšila. U mě je zatím taky takový nijaký. Listí nějaké udělal, i když nijak závratně, s květy se taky nepřetrhl. Vyhazovat ho nebudu, dokud žije, ale zklamání to teda zatím je. A to jsem ho tak moc chtěla. Stejně jak Omoshiro, který každý rok udělá jeden nový výhonek, loni ani ten ne. Hm.
Letos chci jet určitě do Parkonu. A jestli někde potkám Arabellu za slušnou cenu, tak taky beru, tu odrůdu miluju, sevejde a kvete furt.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: quendery

Klematisy - Plaménky II 18. led 2019 21:32 #324599

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Bradhal, já bych možná raděi než do Parkonu vzala rodinu na výlet do Jeseníků, je to krásný kraj a před městem Bruntál ... je takové zajímavé zahradnictví (lepší je prý domluvit se předem, kdy tam člověk dorazí ... viz nahoře Jak to u nás chodí) a pokoukat se tam ... www.nejlevnejsizahradnik.cz/Klematis-c6_0_1.htm
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Láďa, bradhal

Klematisy - Plaménky II 19. led 2019 11:13 #324600

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN8672_2019-01-19.jpg

poprvé kvetl Multi Blue .

polishspirit.jpg

Polish Spirit - bujný klematis-
Poslední úprava: 24. led 2019 06:29 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Kika, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, babkaela

Klematisy - Plaménky II 25. led 2019 12:07 #324617

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Omoshiro - hm, nejsi první, která si na neprosperitu klematisů původem z Japonska stěžuje. Nechci ale paušalizovat, jen že jsem se s obdobným "brbláním" již setkala.

ad Arabela - nemůžu si ji vynachválit. Nejdéle kvetoucí klematis u mne, dtto i v tom loňském suchu.

Hodně spokojená jsem byla s Sweet Summer Love, potřeboval chvíli času než se projevil. Kvetl poměrně dlouze, hojně a k mému překvapení i dost silně voní.

DSCN8848.jpg

klematisy kupuju po netu, páč ty, o kt. mám zájem ( chci ozkoušet ), většinou v běžné síti neseženu.

loni jsem pár klematisových nákupů provedla, celkem dost jsem si "užila" :unsure: jejich následnou opaterou v průběhu roku. Do země jsem se tu rašelinu bála dát, ještě že tak.. nejspíš by zasazením bylo po nich.

zaujalo :
- perfektní balení ( kartonkové přepážky )

DSCN8589.jpg

- clematis vit. White Princ Charles, rostl i v květníku celkem bujně, pěkné žebrování rubové části květu, líbil se mi i tvar květu.

DSCN8595.jpg

- na zkoušku jsem si vzala dva klematisy viorna, modrému se růst a kvést v květníku nechtělo, bordo byl bujný.
Jsem zvědavá, jak si následně povede, potřebuju z něj "stěnu"

DSCN8641.jpg

DSCN8642.jpg

- nepříjemnost vznikla při podzimní dodávce, měli termín platby do pol. srpna, dodávka koncem září. Jenže jak se loni školky chtěly rychle rostliného materiálu zbavit, poslali klematisy hned po zaplacení. V těch nej vedrech, samo se ještě zatoulaly na poště, stav tomu odpovídal, klela jsem hodně.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kika, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, bradhal, Malajkaa

Klematisy - Plaménky II 25. led 2019 21:19 #324623

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Arabellu taky chválím, i když se mi zdála předloni lepší, suchý vzduch dával všemu dost zabrat
DSC08191.jpg

Sw. Sum. Love mám asi 3 roky, teprve letos byl lepší, no hlavně voní, Květo máš ho nádherného obra, já ne
DSC08950.jpg

moc mám ráda Fay- ten kvete i nakvétá asi nejdéle i do pozdního podzimu
DSC08424.jpg

klematisy mám povětšinou z Parkonu, když mají výstavu, jsou i levnější a výběr, i novinky

DSC08385.jpg
tenhle mám od p. Dufka, letos se mu zadařilo, ani nevím, jak se jmenuje, budu ráda za určení, je trojkový :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, varouch, quendery, Kika, Láďa, Jikra, Ajka, alcearosa, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Klematisy - Plaménky II 27. led 2019 00:31 #324630

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Aleno, ten Fay je úžasný.

ad modrý - má úponky nebo nikoliv ?
připomíná mi Perle d´Azur v pozdnějším stádiu kvetení. Ale je to jen střelba od boku. Páč Perle mívá spíše 5 okv. plátků, na tvé f. vidím vždy 4.

www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=365

Klematisy - Plaménky II 27. led 2019 10:57 #324633

• Malajkaa
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 4
Aleno, krásné. Neznámý bych řekla starý dobrý Blekitny Aniol - Blue Angel. Má 4 i 5 lístků.
www.botanikfoto.com/en/details/image-pho...-blekitny-575059.php
Míša M.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Klematisy - Plaménky II 27. led 2019 21:14 #324636

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Dámy děkuji, ten modrý má pouze 4 plátky.
Vloni jsem odstranila Rooguchi, namrzal, padlí a nic moc se mu tady nedařilo. |Místo toho jsem koupila v Parkonu Princess Diana. Ale taky seděl, ani jsem se nedivila, uvidím jak letos, květ měl malý asi 3 cm, měl by kvést taky do 10, oni klemíci si dávají čas na usazení, nechám se letos překvapit :) .
DSC08384.jpg

- napadlo se mi podívat na stránky p. Dufka, porovnávala jsem a nejblíže se zdá kl. Emilia Plater, ono ani na jménu nezáleží, hlavně že kvete a daří se mu tady ;)
Poslední úprava: 27. led 2019 23:33 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kika, Láďa, Jikra, bradhal

Klematisy - Plaménky II 28. led 2019 08:48 #324639

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
V poslední době jsem doslova propadla nízkým klematisům do výšky max. 1m. Líbí se mi jejich zvonkovité kvítky, nepotřebují vysokou oporu a všude se vejdou, kvetou celé léto. Co víc si můžu přát ? :cheer:
Vlastně můžu, ještě se mi líbí Cl. integrifolia Floris www.google.cz/search?q=clematis+floris&t...EAE&biw=1600&bih=764

Pink Dwarf
Cl.heracl.PinkDwarf2.jpg

Blue Ribbons
Cl.integrifoliaBlueRibbons1.jpg

Little Artist
Cl.integrifoliaLittleArtist.jpg

Pangbourne Pink
Cl.integrifoliaPangbournePink.jpg
Následující uživatel poděkoval: varouch, quendery, Kika, Láďa, Jikra, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal

Klematisy - Plaménky II 28. led 2019 09:09 #324641

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Evi, máš je nádherné!
Já mám jeden, je to takový mrzáček, ale pravda je, že se mu moc nevěnuji. Asi bych mu měla najít lepší místo. :blush:
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa