Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Klematisy - Plaménky II

Klematisy - Plaménky II 29. čec 2019 09:39 #326013

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Lukáši, co s tím Rooguchi děláš? Tvoje fotky mě tu kterýsi rok uhranuly, klematis jsem si sehnala, podstrojuju mu, ale je tak desetinový než na tvých fotkách (i když květy krásné). Jak dosáhnout takového bujení a kvetení?
Edit - mám dočítat. Taky ho mám tak třetím rokem a je to ocásek, hurá, nejsem sama. A jo, zkusím ho podepřít odspoda jak muškáty v truhlíku.
Poslední úprava: 29. čec 2019 09:40 od bradhal.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Klematisy - Plaménky II 29. čec 2019 10:05 #326015

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Bradhal, mám to podobně :laugh: . Asi je 4letý,u mě každoročně namrzá, mívá padlí, je háklivý, ale krásný.
Lukáš ho má výstavní :up
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Klematisy - Plaménky II 29. čec 2019 10:12 #326016

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Mám podobný Rooguchi - Olgae - asi 7 let, v polostínu. Bují a vesele kolonizuje okolí semenáčky. Za současného sucha bych se ale nedivila, kdyby stagnovaly a ujímaly se hůř. Moje semenáče na slunci jsou oproti těm přistíněným poloviční.

Klematisy - Plaménky II 29. čec 2019 10:34 #326018

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN4037.jpg

dnešní Ernest Markham

DSCN4039.jpg

Daniel Deronda - opožděné kvetení oba po večerním lijáku
Poslední úprava: 29. čec 2019 10:35 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Kika, alenak, babkaela, ibiska

Klematisy - Plaménky II 31. čec 2019 11:05 #326044

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květa napsal:
Sweet Summer Love - velikost květů.

Je naveden na kari síť o výšce cca 170 cm. Po jejím dosažení volně přepadá, i tím se vytvořila nahoře bambule květů. Poměrně hustá. Kvete od výšky cca 130 cm.
DSCN1315.jpg

velikost kvítků cca 3 cm.

DSCN1313.jpg

DSCN1314.jpg

Květo, tisíceré díky za promptní fotoslužbu. :)
Vida - květy jsou docela velké. Ani ti nevím proč - představoval jsem si "něcojako recta",
jen s vínovými květy - asi by se mi maličké kvítečky líbily i víc...
Když jsem poprvé viděl Sw. S. Love na jaře 2015 v Arboeku v Obříství, měl jsem právě dojem
těch pidikvítků, tak jsem si to fixnul do hlavy právě tam.
Měli tam poslední tři - vzal jsem všechny, doufajíce, že alespoň jeden skončí u mě v zahradě.
No nakonec tam neskončil žádný a řízek, který jsem si udělal, po dlouhém nadějném "vypadání"
nakonec zašel...
Tak jsem si pořídil pět nových sazenic, jednu si teď v sobotu odvezl kamarád na Rakovnicko
do písku a ultrasucha, čtyři mám v předzahra, kde aktuálně dva jiné velkokv. plaménky kleplo,
tak tam nebude tak prázdno. Anebo zafungují zákony zahrady a kleplé se vzchopí a já budu
mačetou krotitel džungle. Těším se na vůni a uvidíme.

Klematisy - Plaménky II 31. čec 2019 16:41 #326053

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, nz.
Z těch drobnokvětých klematisů jiné barvy než bílé ( dejme tomu klasického květu ) jsem měla kdysi Pretty in Blue, ten činil dojem menších kvítků, páč se mu plátky stáčely, v. +/- metr, neprosperoval, po jedné zimě již nebyl.
www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=2087
kamarádka měla pak Cl.x triternata Rubromarginata, v podstatě ten samý případ, již není
www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=540

Teď zkouším asi tři drobnokvěté klematisy se zvonkovitým květem, zatím nic moc. Dva sázené loni na podzim ještě neprorostly, poslední Fascination ( www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=2126 ) pak jsem měla cca dva roky v květníku ( ani tam nerostl ), loni na jaře jsem jej vysadila - a asi není..

Ve svých podmínkách si jakéhokoliv klemouše, který je vydýchá a kvete, hodně vážím. Na velkokvěté si již netroufnu, díky tomu, že jsem je sázela do pozadí záhonu ( nemožnost častějšího prolití ) mi jich tu přežilo a prosperuje pouze zlomek.
Loni jsem po dlouhé době měla klematisový záchvat, dívat se ale na ty totál horkem žluté listy i u méně náročné viticelly se mi zajídá.

I proto dlouze kvetoucí vonný SSLove - mlam. Prosychající bázi něčím přiklopím.
Snad s ním budeš spokojený.

Klematisy - Plaménky II 31. čec 2019 21:17 #326061

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kájo, máš je krásné, ale Daniel Deronda je opravdu oproti mně opožděný, mně kvetl na začátku července. A musím říct, že jeho barvu miluju, je nádherně sytá a sametová.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Klematisy - Plaménky II 01. srp 2019 06:57 #326063

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Kiko , je to asi proto , že mi dcera na jaře brala všechno u země. ani nevím , jestli nekvete podruhé . jaro jsem strávila ve špitále. ;)

madanejuliacorrevon.jpg

Madame Julia Correvon . taky kvete ted´ -
Poslední úprava: 01. srp 2019 06:57 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal

Klematisy - Plaménky II 20. zář 2019 23:12 #326439

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Koncem července jsme tu vedli povídání o clematisu Sweet Summer Love, fotky kvetoucího ( již nějakou dobu ) jsem přikládala.

Dnes je 20. září, S.S.Love stále kvete ( a voní ). Samozřejmě ne již s takovou bohatostí jako v létě.

DSCN1894.jpg

Asi se ještě budu muset zamyslet nad jeho opěrou, ptž. kvetl v podstatě jen nahoře. Na té části výhonů, kt. přepadly dolů, květy doposud nevytvořil.

Ještě delší dobu než on ( tj. od května ) mi kvete Inspiration, Star River a Arabella. Tyto mají navíc i poměrně velké květy. A jsou tolerantní suchu. Loni i letos OK.

Nově se k nim druží i Clematis viorna Princes Red. Jsem zvědavá, co udělá v letech příštích, zasazený teprve loni. Zatím nemá ani oporu.

DSCN1903.jpg

DSCN1905.jpg

fotky současné.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kamcule1, Ajka, alenak, babkaela, borovec, bradhal

Klematisy - Plaménky II 23. zář 2019 21:47 #326442

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Květo, zírám. Ten můj Sw.S.Love skončil kvetení v srpnu. Teď slabě prokvétá, 1 - 2 kvítky, syčák. :cheer:

Arabellu, tu chválím též. Kvete, ale má teď malé květy a sem, tam.

Co taky prokvétá douho je Fay, i když se mi zdál bohatší vloni,ale letos nedostal vodu, nj. ;)
Moderátoři: Eva L., Květa