Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady II

Vaše zahrady II 17. led 2017 20:56 #315388

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hmm- to ona už asi neměla mízu . ale vám napíšu - jak jsem se kdysi ztrapnila kvůli meruňkám .
jeli jsme z dovolené na Slovensku - Duchoňce a najednou vidím strom meruňku - veliký . a starší pán a nějaká mladá obírali .. tak jsme zastavili a že jestli by nám neprodali . chlapík hned že jo at´ si to oberem všechno . tak jsem mu vděčně řekla ,,no aspoň se s dcerou nemusíte namáhat'' úkosem se na mně podíval a utrousil - to je manželka. :blush:
no obrali jsme to a naplnili všechno, co se dalo -krom nočníku malé dcery.. dokonce si ani nechtěli vzít peníze . :silly:
Poslední úprava: 17. led 2017 20:59 od Kaja.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, alenak, JUDY, Smuma, babkaela, Regina

Vaše zahrady II 17. led 2017 21:00 #315389

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Máme 4 stromky letité, určitě víc jak 30 mají, odrůdy neznám, meruňky velice chutné. Z nových jsme měli Bergeron, asi 7 let, velice dobré plody, strom rostl téměř jako vrba, loni (2016) na jaře ani lístek neukázala. Jako první uzrává Karola, jako všechno první ovoce je super, ale je to mladý stromek,4 letý. Velkopavlovickou máme 3 roky, ještě pořádně nezaplodila (3 ks). Měli jsme stromisko velikánské, mimořádně chutné meruňky, můj táta ji rouboval jako 18-ti letý, zemřel v 81 na podzim a meruňka se následné jaro neprobudila.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Vaše zahrady II 17. led 2017 21:05 #315390

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Mišpul, co můžu doporučit, mám to vyzkoušené - nasadit náprstníky pod jabloně. To jim velmi svědčí,vyčetla jsem to v knihách a vyzkoušela, hodně jsem s tím pomohla převislé okrasné jabloni. Nechávám tam náprstníky semenit, moc se jim tam daří. Naopak mečíky - ty nespolupracují, brzdí růst :laugh: , už u nás nejsou, nepěstuji. Oni ty staré rady nejsou k zahození, něco se osvědčí, něco ne :cheer: někdy jsem příjemně překvapená :), dostala jsem chuť na meruňky - jdu rozdělat kompot ;)
Poslední úprava: 17. led 2017 21:10 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, JUDY, Regina

Vaše zahrady II 18. led 2017 15:15 #315411

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Alenak, ma to svedcit naprstnikum nebo te jabloni? ;) Dle tveho popisu to vypada, ze obema. :P

Ja jsem vloni vysadila 2 Leskory k sobe a kamaradovi na zahradu (kazda v jinem koutu CR, asi 100 km od sebe), tak jsem moc zvedava, jak se jim bude darit a jake budou, az zaplodi. O Bergeronu jsem uvazovala, ale pak zvitezila ranna.

Vaše zahrady II 18. led 2017 19:24 #315441

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Kiko, oběma :)

Vaše zahrady II 19. led 2017 01:00 #315472

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak pod naši novou Rubinolu zasadím věneček z náprstníků a nechám je tam přesévat.Tu ostřihat,to bude taky kumšt.Musím být ve střehu,aby z ní J. neudělal kvrdlačku :unsure:

Vaše zahrady II 19. led 2017 08:52 #315486

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Co se týče meruněk už jsem vzdala. Stále přežívá sázená před pětatřiceti roky. Byl to takový chudák. Kdyby tenkrát nebylo deštivé léto, tak snad nežila. Sehnat tenkrát zjara meruňku bylo unikum. Přivedla mě k zasazení meruňka jedné ředitelky školy už tenkrát v důchodu. Co jsem koupila a zasadila v posledních letech a to žiju v Polabí, k ničemu.
Náprstníky vložím druhé půlce, ať dá na chalupě pod staré jabloně. Uvidíme. Třeba bude mít štěstí a to zas budu poslouchat. Co on vypěstoval. :laugh:

Vaše zahrady II 19. led 2017 13:58 #315505

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
102_2941.jpg

102_2944.jpg

102_2945.jpg

102_2946.jpg

102_2948.jpg

tak zas něco ze zimní zahrady -pěkné ale už začínám chytat absťák , no tak jsem si už objednal trvalky :silly:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Vendy, alenak, Marta, JUDY, Smuma, Regina, LucieT

Vaše zahrady II 19. led 2017 14:59 #315507

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj Luky, krásné fotky, ale ty rozkvetlé se mi líbily víc :) . Baví mě, jak jsme na tom všichni stejně - BLBĚ - myslím s těma absťákama :laugh: :laugh: :laugh: .
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Vaše zahrady II 21. led 2017 11:32 #315544

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Lukasi, aby byl absťák menší.Cos objednával?
Následující uživatel poděkoval: Lukáš
Moderátoři: Eva L., Květa