ad Corky, doba květu - můj kvete současně s ostatními denivkami, nikoliv dříve.
Bradhal, k dotazu obruba z denivek - mám ji. Kdybych znovu osazovala holinu, ( neměla denivky ani růže ) - už bych tuto variantu nikdy nezvolila.
Skýtá v sobě mnohá úskalí, si myslím.
- barevnost denivek. Ono zvolit denivku k denivce ( páč většina má 3 barvy v květu, + promo fotky klamou )je samo o sobě oříšek. Natož ještě k růži ( skupině růží ).
- jde také o to k jaké růži a jakou denivku ( výška ). V potaz vzít : tvar trsu denivek ( fontána ) + to, že dle ZZ polezou k růži, tam mají vyhnojíno - budou keřík růže omezovat ( tvar, listy ) od báze do výšky cca 60 - 80 cm. Nízké ( skalkové) denivky se zase rozrůstají rychleji plošně. Mj. ne každá denivka přirůstá stejnoměrně - den.vs.denivka.
- mám denivky takto vysazené cca 6 let ( ?, možná o chlup déle ), poslední 2 - 3 roky mne zlobí rozrůstavostí trsu, omezují i vyšší růže ( B. Britten ). Zbavit se jich nechci, jinam je nemohu dát, ale spokojená nejsem.
Pěstuju denivky pouze s jednou barvou v květu, i tak, když rozkvetou s růžemi, je to dost barevný peklo.
PS. : ZZ - se trsy v kvetení i střídají. Jak květ denivky vydrží pouze jeden den, tak v Út. je osypaný bordový, ve St. máslový..
jo, ještě dodám dvě poznámky -
na poslední f. tmavá "vymáčkla" již skoro úplně své dva sousedy - nezdá se, ale jsou tam 3 denivky. Dtto ta oranžová vlevo válcuje okrovou.
ani nechci počítat fimfníky, kt. jsme s Janou vynaložily na hledání echt sladce růžové... nenašly, tenx nebyla. Už nehledám.