Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - Jaro 2017

Právě kvete - Jaro 2017 09. bře 2017 21:24 #316943

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Recept nemám, ony se dost špatně rozrůstají...jen vím, že se mají rozsazovat ještě v květu. Tyhle jsem dostala asi před dvěma roky a je jich pořád stejně. :whistle:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Právě kvete - Jaro 2017 09. bře 2017 22:52 #316945

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Nemůžu tomu pořád přijít na kloub. Na staré zahradě jsem je od někoho dostala. Pár. Během pěti let se fakt hezky rozrostly. Bylo to polostinné místo, ne úplně mokré, rostla tam velká lípa a kus dál nějaká thúje. Sem jsem je stěhovala v létě. Naspěch. Pak se nějakým nedopatřením stalo, že se blízko k nim vysadila hosta. Skoro na ně. Nemnoží se ale aspoń zůstávají. Tak jsem je začala opatrně stěhovat na lepší. Zas blízko jehličnanu. Tam se jim daří líp. Vím, že se má dělat v květu,někde jsem to četla tuším,to jsem už dělala vloni. Tak mám letos pomalu nejvyšší čas.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Právě kvete - Jaro 2017 09. bře 2017 23:00 #316947

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Bledule se mě taky nerozrůstají, letos kvete jedna, alespoň neodešla ;)
DSCN8343.jpg

DSCN8349.jpg
tyhle jednoduché sněženky se dobře rozrůstají
DSCN8348.jpg
jaterník podléška
Poslední úprava: 09. bře 2017 23:03 od alenak.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Marta, rok.zaruka, Regina

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 08:27 #316950

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Regino, někde jsem četla, že bledulka potřebuje narozdíl od sněženky o dost vlhčí půdu ( nejsem si jistá, jestli i kyselejší?). Z toho jsem si vyvodila, že v mé suché zahradě se o ně ani snažit nebudu.
Mívala je tu sousedka. Když jsem byla malá, měla jich plnou předzahrádku ( otočená na sever, stíněná domem). Postupem let se bledulky začaly vytrácet, už jich má jen malý hlouček. Myslím, že problém jsou dvě thuje, které zasadila po obou stranách toho záhonu. Thuje mají kromě silných kořenů i hustou síť jemných kořenů, které jdou pod povrchem půdy a vyřerou a vysajou všechno do vzdálenosti i víc jak 4m od kmene :unsure: .
Když rostou bledulky v lese pod stromy, určitě je to na místech, kde je tak vlhko, že ani ty stromy to nestíhají všechno vypít. Takže je třeba hledat v zahradě takové podobné místo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 08:51 #316951

• Regina
  • Platinum Boarder
Jano, jak to popisuješ u sousedky, tam jsem já měla a ještě mám, ten původní trsík. Ne, že bych to úplně věděla. Ale chtěla jsem je blízko oken, abych je viděla. Myslím, že je to snad nejmokřejší místo tady v zahradě. Mám písky, takže žádná bažina. A mám pocit, že je to zase moc mokré. I proto jsem přesazovala. A tam jsou od loňska ze dvou čtyři. Udělám k tomu snad fotodokumentaci o víkendu :lol: Nevím, jestli to má souvislost. Ale s vyhrabováním listí se zase moc nepářu. Ono se to časem nějak vstřebá,vyjme nemocných růží. A na tom lepším místě a kdysi v zahrádce bylo to listí.Tady zůstává z opadaných šeříků a dřevitých pivoněk.
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 09:41 #316954

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Regino, muselo to fungovat minimálně jako ochrana před vysoušením půdy větrem ;) .
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 09:59 #316955

• Regina
  • Platinum Boarder
Jano, souhlas, když se po zimě do toho pustím, tak je vrstva zespodu mokrá, skoro jako krusta. Někdy se až divím, že tím prorazí taková malá kytička. Totéž i sněženky. Pak ji to opatrně rozdrobím kolem.A nechám už v záhonu,
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 09:59 #316956

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Je dobré si všimnout, kde rostou bledule v přírodě. Zásadně na podmáčených loukách okolo potoků. Máme tu několik takových lokalit, kde jsou bledule chráněné a když kvetou, tak je to úžasná podívaná na tisíce květů.
Škoda, že nemám fotku.
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 10:06 #316957

• Regina
  • Platinum Boarder
Evo, škoda. Někde jsem viděla. Nádhera. Proto se s nimi tak hrabu. Ale podobné podmínky nemám a nebyly ani ve staré zahrádce.A tam přece jen šly. Tak třeba do smrti vypěstuju pár trsíků. Asi ta podmáčená louka a chráněná oblast to určitě nebude.Ale lepší něco než nic. :)
Téma bylo zamčeno.

Právě kvete - Jaro 2017 10. bře 2017 13:18 #316963

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
to jsou všechny co mám :S

DSCN2820_2017-03-10.jpg

3x jsem obracela fotku , dala jinou a stejně se nezobrazila- tak pardon
Přílohy:
Poslední úprava: 10. bře 2017 13:27 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Kika, alenak, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa