Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Lilie III

Lilie III 11. bře 2017 19:50 #316997

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Lilie III 13. čen 2017 08:08 #319001

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Lilie budou letos špatné. Ty vysazené ven hodně skříply ty pozdní mrazy, nakrytí zeminou nepomohlo, poupata se ukázala poškozená a nebude z nich nic. Ty, co se mi podařilo uchránit stěhováním, zase trpí suchem jako všechno, co nedostává vodu z konve.

No name mix z OBI, kvete první, sotva se jí podařilo přerůst kraj květináče.

IMG_2422.jpg

IMG_2435.jpg

Dot Com - ty se mi podařilo uchránit zakrytím lahví od okurek. Mám jich v předzahrádce celkově asi třicet, vypadalo to tam vtipně. A taky to ráno zase všechno odkrýt, aby se to na slunku neuvařilo a večer zas zpátky pozakrývat, super zábava. Ale hurá, poupata mají. Kvůli suchu jsou jen po kolena. Holt nemůžu mít všechno.

IMG_2410.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, luci

Lilie III 13. čen 2017 19:40 #319008

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Moje první letošní z květináče. Trápím je tak už 4 rokem, bez přesazení.
DSC000324.jpg

DSC000443.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kamcule1, Jikra, alenak, Marta, alcearosa, luci, rok.zaruka, bradhal

Lilie III 28. čen 2017 13:23 #319466

• bradhal
  • Platinum Boarder
Asijská Ballroom - už pár let bez větší péče a s malou zálivkou, množí se samy. Letos už je opravdu vyryju, oberu drobotinu a pohnojím. Zaslouží si to. Jsou takové světle oranžové, tečkované v hrdle, nasazují slušně poupat. Jarní mrazy přečkaly pod velkým květináčem.
IMG_2876.jpg

IMG_2878.jpg

IMG_2879.jpg

IMG_2919.jpg

Mix z Obi, nakvétají další květy. Komu jsem je podělila, těm kvetou zatím jen ty první malé oranžové.
IMG_2607.jpg

IMG_2921.jpg

IMG_2905.jpg

IMG_2739.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Jikra, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, luci

Lilie III 02. čec 2017 18:03 #319609

• bradhal
  • Platinum Boarder
Tohle není White Pixels...ale záměna velmi hezká. Jsem zvědavá, kolik z těch vysazených bude nakonec bílých. :)

IMG_3196.jpg

1.jpg

Toto je jediná přeživší z Pixels Mix z Lídlu před pár lety. Daří se jí, každý rok je velká s obřími květy. Letos na jaře jsem ji vyndala, cibule jak pěst, obrala drobotinu, dala znova do země.

IMG_3222.jpg
Poslední úprava: 02. čec 2017 18:08 od bradhal. Důvod: foto
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, luci

Lilie III 04. čec 2017 23:19 #319672

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Letošní rok na lilie u mne je trochu slabší, na jaře to mrznutí nebylo pro ně dobré. Mohlo to být i horší, na začátek bílé voňavé trubky :)
DSCN9851.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Marta, bradhal

Lilie III 05. čec 2017 09:04 #319674

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já mám letos z lilií prd :( , většina z nich nasadila krásná poupata a když jsem se vrátila z dovolený, byly černý a opadávaly :angry: , ušetřeny zůstaly jen ty, co byly schované ve skleníku a 4 v květináčích ve stínu. Vůbec netuším, co se jim stalo. Jen jsem před odjezdem stříkala Mospilanem a protože se se stále ještě objevují červení brouci, tak sem je stříkla taky - jestli jim to způsobilo tohle, co netuším :unsure: . U některých byly ty 1-2 nejmenší poupata zřejmě ještě málo vyvinutý, tak ty teď rostou a snad i pokvetou...
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Lilie III 05. čec 2017 20:15 #319686

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Mně zase pro změnu nevylezla ani jedna ze čtyř cibulí Elodie , ty byly přímo v zemi , asi myši. V drátěném košíčku nevyšly další dvě a když jsem košík vyndala byly cibule nenarašené, jak jsem je na podzim vsadila.
Zkusím je dát do jiného substrátu do květníku - záhada.Ostatní sázené v sousedství mají poupata.

Lilie III 05. čec 2017 21:20 #319690

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Alcearoso a byly všechny ze stejného zdroje? Ono se s cibulema lilií nějak "kouzlí" :unsure: , vím, že některé jsou "chlazené" a některé ne a zatím jsem nepřišla na to, jaký to má význam :unsure: . Ale taky jsem měla předloni lilie od Jošta a vyrašily až hrozně pozdě, ale vykvetly nakonec a od té doby jsou úplně normální...
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Lilie III 05. čec 2017 22:36 #319694

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Jano, jak to popisuješ, řekla bych, žes je připálila,možná je jiná příčina. |Když by se cibule nechladily, tak jim budou rašit a vybíhat, což na prodej nepotřebují,málokdo si koupí vyběhlou cibuli, chlazením je zastaví v růstu a rašení,když jsou v zemi, pak to doženou.Dělá se to i s jahodovou sadbou. Třeba u růží, stříkají nějakým retardérem na zpomalení kvetení, aby narostl kořenový systém a hmota, proto dlouho u pěstitelů nakvétají, nevím přesně jestli i nezaštipují.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa