Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - Léto 2017

Právě kvete - Léto 2017 09. srp 2017 22:55 #320376

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
|Luštěnici, poprvé jsem koupila semena,dlouho jsem ji sháněla, mám to už několik let a teď se sama přesévá. Ona dlouho klíčí, nevím přesně, možná až v květnu, ale vytratily se mi barvy, měla jsem 4 barvy, mám pouze fialovou a tmavě růžovou. Zajímavé je, že se nedá poznat na mladé rostlině barva, tmavý i světlý jsou stejný odstín, tak je možný že jsem to protrhala sama :unsure: . Objevila jsem chybějící barvy u švagrové, kterou jsem tenkrát podarovala, tak si to zas vemu zpět :laugh: . Já ji mám nacpanou všude, když překáží tak vytrhnu, viděla, i zkoušela jsem ji i v květináči, velkém, bylo to moc pěkný, ale to chce hodně vody, to bych se uzalejvala. V zemi náročná není. Švagrová ji má zase tzv.izolovanou na jednom fleku, takový velký koláč a ty 4 barvy, vč. bílé a vypadá to mooc dobře. Já tak ukázněná nejsem :) Přesazuje se jako malá, velká špatně koření.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra

Právě kvete - Léto 2017 09. srp 2017 23:21 #320377

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Aha, já už několikrát koupila v květináčku a po přesazení do záhonu příliš neroste :unsure: . Druhou jsem dala do velkého květináče a hnojím stejně jako surfinky a ta se teď konečně rozjela, ale stejně má tak 60cm, víc ani ň.
Tak doufám, že se aspoň v tom záhonku vysemení. Mám jen bílou a takovou růžovo-fialovou

Právě kvete - Léto 2017 09. srp 2017 23:37 #320379

• alenak
  • Platinum Boarder
Tak až Ti budou uzrávat semena, tak je rozházej po zahradě na více míst, vždy něco vyjde.Má ráda hodně slunce, je vidět, kde je vyhnojeno,má i tmavé listy, ona si stáhne třeba od růží, stačí před deštěm trochu cereritu. Jinak nedostane nic :)
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Právě kvete - Léto 2017 15. srp 2017 21:22 #320392

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Ještě kveteme. jak u vás?

zplevk.jpg

tapatka.jpg

verbena.jpg

komule.jpg

sasanka.jpg

montbrcie.jpg

jiinky.jpg

DSC000114.jpg

DSC000114.jpg
Poslední úprava: 15. srp 2017 21:24 od Gabča.
Následující uživatel poděkoval: varouch, Kika, Vendy, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal

Právě kvete - Léto 2017 15. srp 2017 23:24 #320395

• alenak
  • Platinum Boarder
taky kveteme ;)
DSC05220.jpg
luštěnice trnitá
DSC05195.jpg
vysoké cinie si vysévám, bez těch to nejde :)
DSC05048.jpg
řetězovka
DSC05076.jpg
Následující uživatel poděkoval: Vendy, Jikra, Ajka, Marta, Gabča, alcearosa, rok.zaruka, bradhal

Právě kvete - Léto 2017 16. srp 2017 10:27 #320396

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Krasne kvetete :up
Gabco, ta kombinace s bilym ibiskem je moc hezka. To jsou montbrecie? Ty, predpokladam, na zimu vyndavas ze zeme? A na prvni fotce jsou trapatky, nebo to je neco jineho? Jsou krasne.

Právě kvete - Léto 2017 16. srp 2017 23:09 #320399

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Kiko, ano jsou to montbrécie. Tyto jsou zapomenuty a po několika letech se v zemi rozmnožily a vykvetly si mezi astrama. Vyndávat je tudíž nebudu. Ale na jiném místě mám, ty ještě nekvetou a ty každý tok vyndávám, pro sichr. Někdy přes zimu můžou vyhnít.
A ta první fotka je záplevák - helenium. Je to krásná, vděčná kytička. ;)
Následující uživatel poděkoval: Kika

Právě kvete - Léto 2017 22. srp 2017 11:32 #320432

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Prosím o radu, jak moc se rozrůstá aster dumosus lady in blue. Byla jsem nucena ji koupit neb v diké nic jiného neměli a já potřebovala osadit květináče. Ráda bych je v říjnu-listopadu přesadila do záhonu kde by už zůstaly ... nebo pokud mi poradíte jiný kultivar pozdnější astry který je hezčí budu ráda... tohle byl fakt nákup z nutnosti :-( nejsem z toho odvázaná ...

děkuju

Právě kvete - Léto 2017 22. srp 2017 20:14 #320433

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
luci: je nižší (kolem 40cm), ale u mě se většina a. dumosus rozrůstá docela slušně - mám je u jednoho záhonu jako obrubu a poměrně rychle udělaly 40cm široký a několik metrů dlouhý pás. Občas trpí na padlí, ale letos jsou zatím v cajku.
Nevím, jakou jsi měla představu, modrých aster je hodně ve všech velikostech a tvarech..

Právě kvete - Léto 2017 23. srp 2017 12:25 #320436

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
varouch:
prosím tě je kompaktní ve smyslu jestli drží kulovitý tvar a nebo se tak různě rozleze? btw nezasychají ti květy a poupata? tuším že doma v praze jsem ji mít nemohla na tom úpalu strašně usychala ...

pak jsem koukala ještě na tuhle www.google.cz/search?safe=off&client=fir....0.1.137.Ac0bNRp_H6o
jednu bych asi pořídila :-)
Moderátoři: Eva L., Květa