Dano, měla jsem ji na staré zahradě, moc se mi líbí. Nechávala jsem jí tenkrát volnost a stříhala sporadicky. Větvičky, které se ohly až k zemi, zakořeňovaly, takže to chtělo jednou za čas upravit fazónu. Ale po jedné zimě hlavní keř neobrazil. Zůstala pod ním zakořeněná mláďata, která ho časem nahradila. A já nevím proč se to stalo, protože by měl být plně mrazuvzdorný. Kdyby se z něj tvaroval živý plůtek, byla by to otrava, kdyby semotámo něco pošlo (i když by náhrada rychle dorostla). Mám z loňska od Danate řízek žlutě panašovaného a teď jsem si ještě opatřila bíle panašovaný. Určitě ho někde vyzkouším.
Nechápu rozdíl mezi lonicerou pileatou a nitidou. Výškou a mrazuvzdorností by měly být shodné (podle Esvelda). Málem jsem se doklikala k popisu rozdílu
www.google.cz/search?q=lonicera+pileata+...ficial&start=10&sa=N - předposlední odkaz, ale stránka nejde otevřít.
Začala jsem vysazovat kolo z panašovaného buxusu.

Je to středový záhon s nízkými růžemi a potřebuju něco, co půjde udržet hodně nízko. Měla jsem řízky připravené z loňska, takže to risknu.