nelze odpovědět jednoznačně.
I teď lze přesadit trs pivoněk, možná i zasadit odkopek. Ale - pochybuji, že majitele bys teď uhnala, aby ti kousek odkopl. Zbyl by mu počochněný trs, já bych to neudělala. Kromě toho, teď by přemístěná pivoňka vyžadovala silnou péči ( sucho ). Navíc - je poměrně pozdě, na raných pivúních už mám poupata.
ad Krulichovi - pivoňky prodávají v hlubokém květináči, cca 2l. Velikost rostliny je podobná ( totožná ) jako u prodeje ( kdekoliv, odkudkoliv ) prostokořenných. Většinou koupíš jeden puk.
Jediný rozdíl je v tom, že u nás se pivoňky ( prostokořenné ) prodávají na jaře, v cizině na podzim. Od Krulichů jsou zakořenělé, třeba ( netuším ) by mohly být již starší ( neprodané v loňské sezoně ).
Doba od koupě ke květu se různí, podle vitality ( a štěstí ) na kultivar. Málokterý, ale i takové mám, mi po koupi kvetly již následující rok. Některé rok druhý, většína třetím rokem. Mám ale pivůni, která vykvetla až 4. rokem po výsadbě.
V podstatě to samé platí i u odkopků, nějakou dobu jim může trvat než se uhnízdí na novém místě. Hlavně nesázet hluboko.