Teda lidi, člověk vás chvilku nehlídá a vy hnedle spácháte takovou krásu.
Lilie jsou moje velká láska (sakra, neříkám to už málem o každé kytce?).
Evo, ty turbánkové jsou obvzlášť nádherné.
Myslím, že máš v zásobě hotovej fotkovej arzenál.
Jak vysokou máš prosím Evinu? U mě je dosti nízká max. do metru.
Jalav, ta Miss Feya, to je barvička. Sakryš...
Romano, koukám, že taky odstraňuješ prašníky. Já taky.
Dreslo, s Black Beauty budeš určitě spokojená. Je to první a nejstarší orientpet.
Je v sortimentu přes 50 let a pořád je o něj zájem, to mluví samo za sebe.
Kvete skoro nejpozději ze všech lilií, takže dobře prodlouží sezonu.
Má velké množství druhotných poupat, takže se postupně rozvíjí a kvete senzačně dlouho.
Dokáže udělat i 160 cm na silných stoncích, takže ji u nás ani nevážeme.
Ostatní dvě, na kt. se ptáš, nemám.
Lilie (nejen botanické) můžete objednávat i na stránkách hlavní liliářské organizace v ČR - martagon.cz
Letos na jaře poprvé neprodávají - organizační změny.
Ale na podzim určitě zase budou. Dají se tam sehnat různé lecosy - stačí se proklikat a domluvit.
Semenáčky můžete získat 27. března 2010 v 9:00 hod. v Krajinově posluchárně Přírodovědecké fakulty UK,
Benátská ul. č. 2 v Praze 2 - areál botanické zahrady Na Slupi, vstup zdarma i do zahrady.
Do budovy nejlépe od nemocnice - 1 zastávka za Karlovým náměstím. Paní na vrátnici vás určitě ráda nasměruje.
Je to tam fajn, chodím tam poslouchat Ing. Václavíka - o cibulovinách celkově a snižuju věkový průměr.
martagon.cz/akcechystane.htm
O liliích napsal vyčerpávající knihu Ing. Břetislav Mičulka - Pěstujeme lilie, Brázda.
I ten lilie prodává. Mívá inzeráty v Zahrádkáři, bohužel nemá www stránky.
Dá se u něj sehnat spousta jeho vlastních novinek, i semenáčů, takže pokud chcete originály,
tak není co řešit. Šlechtí hlavně aurelian hybridy - to jsou opravdu parádní kousky,
které všechny dosavadní převyšují. Zejména si cením pyramidálního květenství,
kt. u masově nabízených aurelian hybridů není.
Předloni jsem objednával poštou u Ing. Hlouška - je např. autorem nádherné Begaglocke.
Fotky
www.martagon.cz/rubriky/rubriky.htm
Se omlouvám, že jsem se tak rozepsal, jsem doma spolu s nemocí a už mi ta zima neba. :side:
Krásná fotka regale. Přidám regale album.