Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Čemeřice - Helleborus, poslové jara

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 01. úno 2021 19:49 #328034

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
Alenko, díky za rady...upřímně, mně se nějak ty jednoduché líbí víc a po těch plnokvětých ani moc netoužím. ;) Jo mor........ještě, že nemám místo. :woohoo:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 02. úno 2021 18:23 #328039

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ono hrozně záleží na tom, v čem je ta čemeřice zasazená, jak je v tom květníku dlouho a jak o ni bylo pečováno v době ze školky do nákupu. Když je v rašelině, kyselé - to nigrám a mezidruhovým - zrovna moc nevyhovuje. Plus náchylnost k přelití ( hnijou kořeny )nebo přesušení. Navíc, ten jejich koř. systém je poměrně bujný, květníčky snadno a rychle přerostou. No, prostě já je po nákupu ze substrátu vymývám.

Musím se poprsit, odměnila ( a nešetřila ) jsem se. Jen tedy dodání mě poněkud zaskočilo, jsou tu týden po objednání. No, budeme mít teď v ložnici zaplníno.
Nejsou všechny moje, něco mám v opatrování.
Aleno, ty růžové krajní jsou ICE, ta mezi nimi ne.Květy jsou malinko počochněné, fotila jsem hned po vyndání z balíku.

DSCN5650.jpg

DSCN5651.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Ajka, alenak, babkaela

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 02. úno 2021 18:44 #328040

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Květo, díky, jsou úžasné, sakryš, co mi to děláš ;) . Dokonce jsem podle listů ICE poznala, chválím se :laugh: , možná náhoda. Co to máš za odrůdu, já jsem kupovala Rose. Ty bílé jsou jaké? Taky vypadají dobře. Nemáš náhodou zkušenost s Emmou, vypadá to že bude nižší, květní stvol je skoro naležato v zemi a nic to nedělá, ale sázená z podzimu.
Uplně to vidím, ICE, sněženky, modřence atd...hurá jaro. Většinou jsem natrefila na květníky světle hnědé, tj. podle mého Holub, díky :) .
Poslední úprava: 02. úno 2021 18:48 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 06. úno 2021 19:04 #328042

• alenak
  • Platinum Boarder
Že budou mrazy - no a co, stejně budu nakvétat.... to si říká Shooting Star :laugh:

DSC08199.jpg

DSC08200.jpg

- dodatek - když nemá rozum a před mrazy nakvétá, tak dnes 8.2. příroda zařídila, zafoukala a ochránila sněhem;) ;)
Poslední úprava: 08. úno 2021 12:39 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, babkaela

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 06. úno 2021 21:01 #328043

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
Tak jsem dneska oběhla zahradu, než začal zase padat sníh a s radostí jsem zjistila, že tři nebo čtyři vysemeněné a léta opečovávané čemeřičky vypadají na první květ...to jsem zvědavá, jaké budou :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, babkaela

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 19. úno 2021 20:26 #328081

• alenak
  • Platinum Boarder
sníh utíká před očima ale díky němu čemeřice mrazy přežily a cítí jaro....bohužel i krtkové :angry:
DSC08270.jpg

DSC08277.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, babkaela

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 23. úno 2021 18:41 #328085

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Aleno, jj. S.Star je boží. Moje taky.
Emmu mám, novou od podzima, jediné, co k ní mohu říci - žije, nepřirůstá. Sázela jsem ji ale až v říjnu. Zatím mě ničím neoslnila.

Já se ( Spomyšl ) tu čemeřice bojím koupit, přece jen, je to dost pálka za rostlinu a "záměny" mi netřeba. Jinde nic co bych ještě neměla, neměli. Takže jsem si koupila sice dráže, ale s jistotou pravosti v DE.

v zásilce byly :
- dvě z Rodney Marbled Group ( "sourozenci" Anči ), já ty mramorované listy "žeru" :D. Bílé Moly´s White a Moondance ( ta je moje ).

DSCN5665.jpg

zcela vpravo Lola

- dvě zcela nové HGC, letos uváděné na trh - Lola a Liara ( ta je moje ). Mají velké květy a je jich hojně.

DSCN5669.jpg

- dvě HGC ICE - Frosted Rose a Rosalie, obě moje.

DSCN5670.jpg

.. a mám zase na pár let pokoj, snad.. :D

jinak mě Němci polonepříjemně překvapili, páč poslali hned ( bylo -13 st. při přepravě ). Odneslo to pár květních puků, nic závratného.
Horší byla naplněnost květníků kořeny, nemožnost sázet a rašelina. Svoje jsem přesadila hned do větších květníků, prekérka byla s těmi dvěma, které jsem tu opatrovala. Nechala jsem kvůli další přepravě být, špatně to holky nesly.

DSCN5674.jpg

zaplníno.
Poslední úprava: 23. úno 2021 18:41 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, babkaela

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 23. úno 2021 19:52 #328086

• alenak
  • Platinum Boarder
Ahoj Květo, výběr máš super, ať se jim u tebe daří. Hned bych tě obrala ;), nj. ale kterou, ty světlé prostě v šedi po zimě září. ICE Frosted Rose mám zapsanou, ještě mám zálusk na Peanny´s Pink. Ty kořeny mají nádherně prorostlé, asi nechám nákup na podzim. Myslíš, že máš pokoj :laugh: :laugh: se mi nezdá...mor..
Emma mi taky sedí, 1 kvítek rozkvétá do země, podoba s Merlinem, bylo tam trochu žluté, ještě je brzo. Byla jsem se podívat v Žehušicích, z HGC byla pouze Maestro, jinak vše série SP a orientálky, vše od Holuba, nějak jsem odolala, 2 l za 259Kč. Dnes jsem byla na pokuk v zahr. Chrudim, no tak drahota 580 - 850 Kč, nj. pouze z ICE HGC® Ice N' Roses® Early Red, něco HGC klasika, ale zdálo se mi přemočené, zvadlé, špatně opatrované, ty nejdražší ve velkých květináčích (asi 5l), dost nakvetlé - skleník, asi jsem hnidopich. :laugh
Jinak jsem je včera všechny ostříhala od listí, přežily mrazy pod sněhem dobře, pouze na 1 obyč. orientálce pod keřem bylo asi málo sněhu, tam dost poupat omrzlých. Na ICE jsem nenašla flíček nemoci, tam jsem listy zatím ponechala, i když se vytahuje na květ. Není pěkná po sněhu nigra, asi fakt lepší v květníku.
Sranda je, jak jsem kupovala vloni kamarádkám (Žižka), tak jsou chycené drábkem, neb se jim daří. :laugh:, z toho mám radost. :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 27. úno 2021 16:07 #328091

• alenak
  • Platinum Boarder
Květo, 1ní květ Emmy v 8 cm nad zemí :)
DSC08291.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, babkaela

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 09. bře 2021 21:59 #328117

• alenak
  • Platinum Boarder
jak jde vymyslet prodejní výstava čemeřic...brala jsem od nich na podzim, bez problémů, spokojenost

www.slovensketrvalky.sk/sortiment/vystava-cemeric
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa