Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re:Clematisy 29. dub 2010 22:21 #6084

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Botanický lila
P4290287m.jpg
"Violet Pink" (macropetala), Grupa
Atragene, fioletowo - lila, pełne
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 14. kvě 2010 20:55 #6912

• Šarka
Snad by to mělo patřit mezi zkušenosti se zasílaným materiálem - ale na začátku března jsem poslala mailem objednávku p. Dufkovi na 10 clematisů a protože se nic nedělo, poslala jsem nyní /dost pozdě / urgenci p. dufek byl opravdu obdivuhodně vstřícný- připustil , že se objednávka mohla zatoulat -během jednoho dne jsme aktualisovali výběr druhů a do dvou dnů přišly rostliny ve vzorném stavu , pečlivě zabalené. Ré:opět jeden cenově přijatelný a poctivý zasilatel[img] Snad by to mělo patřit mezi zkušenosti se zasílaným materiálem - ale
na začátku března jsem poslala mailem objednávku p. Dufkovi na 10 clematisů a protože se nic nedělo, poslala jsem nyní /dost pozdě / urgenci
p. dufek byl opravdu obdivuhodně vstřícný- připustil , že se objednávka mohla zatoulat -během jednoho dne jsme aktualisovali výběr druhů a do dvou dnů přišly rostliny ve vzorném stavu , pečlivě zabalené.
Ré:opět jeden cenově přijatelný a poctivý zasilatel
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 14. kvě 2010 21:22 #6913

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
také já mám s p. Dufkem jen dobré zkušennosti: Do 14 dnů od objednání mi přišly parádní rostlinky. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 14. kvě 2010 23:45 #6915

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Snažila jsem se poslat mail, vracel se mi. Správná adresa je dufekrobert zavinac seznam.cz
Jak jsem vyrozuměla po telefonu, mailová komunikace jde přes syna, takže je asi lepší ujistit se telefonicky. Zítra se tam stavuju, podám raport.

Začínají kvést alpiny
IMG_7647.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 17. kvě 2010 12:39 #7070

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
začíná kvést montana Rubens
07_038.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 17. kvě 2010 15:29 #7081

• hana.johana
  • Platinum Boarder
Tenhle mi muž donesl z nějaké staré zrušené zahrady vloni na jaře. Vypadalo to, že se ujal, ale nakonec nevypučel ani lísteček. Letos jsem si pořídila clematisy viticela a při jejich sázení jsem s překvapením zjistila, že montana začíná vyrážet od kořenů!!! Ještě že mám tak málo času dělat na zahradě "udržovací práce". Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 17. kvě 2010 20:24 #7097

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Před rokem jsem dostala jako "dárek" k nákupu v místním zahradnictví Cl. alpina. Byl tak poničený, že byl určen do kontejneru. Záchrana se podařila a mám z něj radost:)

Clematis_alpinum.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 18. kvě 2010 07:09 #7125

• zdenka
  • Platinum Boarder
Včera mi taky vykvetla loňská podzimní sazenice montana Rubens - má slovy dva květy, překvapilo mě, jak jsou velké - čekala jsem mnohem menší.
Prý má vonět ... Romano, voní?
Jinak máte moc hezké.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 19. kvě 2010 07:30 #7185

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Zdeni, po pravdě....já nevím :huh: ale přivoním a napíšu. Mě to ani nenapadlo k ní čuchat....květy nemá malé, jsou spíš takové "drobné" a je jich strašně moc. Moje taky ještě není obsypaná jak bývala, chudák, jak je dvakrát za sebou překopaná, jsem vůbec ráda, že začala růst. A teď teda jede!!!! Dodám fotku, jak je už trochu víc nakvetlá. Než mi zbořila branku, byla v květu jak svatební brána! Sousedka mi ji přes plot chodila okukovat, ptala se, co je to za nádheru. Bohužel ale fotku nemám :blush:
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 20. kvě 2010 10:50 #7314

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
alpina Ballet Skirt
IMG_8004.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa