Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hosty - bohyšky - funkie

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 13:23 #252165

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Je mi vás líto, vím, jak se na nové lupení každoročně sama těším, ale neviděla bych to jako katastrofu.
Jednak - nové puky hosta tvoří až daleko později v roce ( ty, co vyrostou v roce následujícím ), druhák - ona rychle pomrzlé listy nahradí, třeťák - snese opravdu vysoké dávky hnojiva. Ofous kdysi vyprávěl, jak zkoušel, co za koncentraci hnojiva hosta vydrží. Přesně to v hlavě nemám, ale 5 x vyšší než doporučenou ( ? ) . Takže dusík ( Kristalon Start, dala bych opakovaně ) a budou jako "nové".

Pokud si pamatujete, předloni byl na L. dotaz na hosty pomlácené kroupami. Rada byla ořezat, rychle listy nahradí. Mně loni počátkem července se upálil onen virozní Regal Splendor, kt. mám v květníku, listy jsem obrala, nové byly do 14 dnů.

Moje jsou v poho - teda mrazově - ale také jsem uvažovala, že jim lupení ořežu a přihnojím je, páč někt. mám pomlácené od Bendy a pumlíče.
Poslední úprava: 04. kvě 2011 14:48 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: amazonka01, VláďaJ

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 13:26 #252166

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květuš a jak seš na tom mrazově jinak OK?

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 14:15 #252171

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa napsal:
Takže dusík ( Kristalon Start, dala bych opakovaně ) a budou jako "nové".

Pokud si pamatujete, předloni byl na L. dotaz na hosty pomlácené kroupami. Rada byla ořezat, rychle listy nahradí.

Provedeno, ořezáno od rána, teď dostaly 2x dávku Hortilonu Start (Kristalon neměli ;))

A dík, já si právě nevybavila, co a jak a kdy :)

Re: Hosty - bohyšky - funkie 04. kvě 2011 15:32 #252185

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Díky Květo! To je super zpráva. Je fakt, že když mi je pomlátily kroupy před dvěmi lety , tak si taky velice rychle listy nahradily samy. A to byly totálně zničený. Ani jsem je nijak nehnojil(nevěděl jsem to) a přesto narostly.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 08. kvě 2011 10:19 #252642

• amazonka01
  • Administrator
Jsem drobet v šoku. Koukám, co mi to leze ze záhonku, a on to malý lístek hosty. Fakt jí tam nikdo nesázel. Tak je mi to divné a dloubnu pod ní a nic. Vytáhnu ten lístek (byl to celý puk, jako ulomený od kořenového balu) a on má kořeny. Jak mi hosty ty hryzouni sežrali, tak tenhle puk si odtáhli pod přední záhon a on snaživě zakořenil.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 08. kvě 2011 10:29 #252643

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
To má člověk radost, viď ?

Už jsem našla dva mrtvé hryzouny, ale ještě je jich v hnízdě asi dost. Pořád se objevují nové díry.

Hosty mi taky omrzly, budu řezat. Rodgersie, kt. mráz vzal nejvíc, už strkají nové lístky.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 08. kvě 2011 11:04 #252650

• amazonka01
  • Administrator
Radost jasně (jen tedy nevíc, co je to zač, ale to zase tolik neva), ale hlavně mě překvapila ta regenerační schopnost. Teď už je mi jasné, že obrazí za každou cenu :D

Re: Hosty - bohyšky - funkie 08. kvě 2011 12:03 #252653

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Dík za informace o hnjení, tolik bych si netroufla. Je to zvláštní, ale hosty mi zůstaly skoro netčené. ASi z dvaceti jedna celá a jedna lehce šlehlá. A ta zmrzlá byla uprostřed poměrně hustého záhonu :blink: Přijde mi to, že u nás šel mráz spíš výš po stromech a keřích.

Re: Hosty - bohyšky - funkie 18. kvě 2011 09:20 #254051

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Tak jak na tom jste omrzlinky?
Já bych chtěla potěšit všechny postižené. Včera jsem okukovala moji totálně omrznou novou Dianu Remembered a z prostředku vylézají nové lístky, takže nezoufejte. Všechno co bylo nad zemí zmrzlo,ale byla asi hloubš zasázená, takže raší z těch původních dvou puků.
Jenom budou asi zabržděné tou zimou....

Re: Hosty - bohyšky - funkie 18. kvě 2011 09:35 #254056

• amazonka01
  • Administrator
Raší všechny, dvě teda hodně váhavě (ty dopadly nejhůř, puky jsem jim seřezávala), a jedna měla jeden puk (o který přišla) a tak má teď jeden hnusnej lístek. Budou letos slabé a deformované, ale žijí. Dneska dostaly další dávku (dokvasila mi kopřivová jícha, tak jsem celé dopoledne hnojila), tak jim snad trochu pomůže.
Moderátoři: Eva L., Květa