Emilko, ustřihla jsem v létě odkvetlé bambule, nechala uschnout a vydolovala. Myslím, že jsem někdy nějaké sela i v létě, ale na jaře jsem určitě sela loňské a vzešly. V ZZ do krabičky, ne do volné půdy, tam se mi nerozsemeňuje. Mám je pak ve skleníku u rakčat a každý podzim je pak dám do čerstvé země, občas zaleju kristalonem. Loni poprve už nějaké kvetly (myslím, že to jsou ty udávané 3 roky od výsevu ke květům), tak jsem vybrala největší cibule a ty putovaly na podzim na pole. Jenže loni kvetly samé christophii a na poli se ukázalo, že mezi nimi jsou i Purple Sensation, takže ty budu muset dát jinam. P.S. se semení i do volné půdy, jen chvíli trvá, než ty nítě člověk zaznamená. Letos už byl pod mateřskými rostlinami úplný trávníček a nevypadalo to hezky, chtělo by to přerýpat. Letos se chystám na bělokvětý Mount Everest a Mt. Blanc (jsou pekelně drahé v obchodech)
Letos mají první květy i vyseté lilie královské.
Honzo, drenáž nemám. Snažila jsem se dohledat loňskou fotku, nic jsem nenašla. Myslím, že stály až do konce sezóny. Nadšená jsem z bílých, ty stály a kvetly určitě celý rok. Mám Schneekönigin (Snow Queen) a Adrian (to by snad měl být Schneehügel). Rozdíl mezi nimi nevidím, buď jsou podobné, nebo mi prodali záměnu.
Víš, jakou máš odrůdu? Možná, že vyšší poléhají.
Já tu zatím mám všechny 3 Královny, Blauhügel, Amethyst, Marcus, Caradonnu, Schwellenburg, asi Tanzerin (značená je Tanzarine), Vesuvius, Viola Close. Chybí mi Ostfriesland - bývá v ČR k dostání.
Pak se ještě prodávají ty Merleau.....
Takže chci vyzkoušet, co v nich je, zatím jsou mnohé ještě v květináčích.
Bližší je Schneekönigin, vzdálenější Adrian.