Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kosatce

Re:kosatce 10. čen 2010 07:16 #8369

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Romanoooo, prosím, já bych od tebe ty zbytky odkouopila, budu mít lány volého a kosatce skoro žádné nemám.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:kosatce 10. čen 2010 09:47 #8382

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
ROMANA wrote:
Gabreto, slimáky jsem dvakrát sypala ferramolem, ale některé listy jsou taky děravé. A tu skvrnitost mám u některých taky, letos budu staré rozrostlé vyndavat, vrátím tam jen pár a ty něčím omočím. Mají takové hnědé tečky, ale všechny né, tak uvidím, jestli to pomůže. Mám jich plno obednáno, musim staré zredukovat, aby se mi nové vešly:-)

Já sypu už od jara vanishem i ferramolem, zkoušela jsem ovesné vločky (ale nevím, zda mají nějaký účinek, jestli ty mrchy jenom nekrmím), stále to sbírám, ale je jich strašně. Letos mi sežrali úplně všechno (všechnu zeleninu, z kytek nejvíc kosatce včetně poupat).Proti květilce jsem několik let poctivě stříkala Sumithionem Super (už se asi od loňska nevyrábí), z napíchnutých míst jsem dokonce zkoušela i "vypreparovat" vajíčka těch bestií, napadená poupata jsem likvidovala, stříkala jsem i proti té skvrnitosti (myslím, že na to někde radili Novozir, už nevím), jenže všechno zbytečné. Letos jsem to prostě už vzdala a nechám si jen odolné a nenáročné kytky. Kosatce miluju, ale nedá se nic dělat. Ty prožrané a skvrnité listy, které zanedlouho zhnědnou, na záhoně žádnou parádu nedělají. Nejhorší je, že tyhle choroby se mi dostaly už i na ty obyčejné kosatce, které tím dříve netrpěly.Takže nic, no.

Re:kosatce 10. čen 2010 11:19 #8395

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Emilko, budu je dávat jednomu známému, má velikou zahradu. Už jsem mu poslaa i přebytky narcisek, které jsem redukovala.

Re:kosatce 10. čen 2010 14:08 #8417

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Záhonek.:)
P6100038.jpg

Re:kosatce 11. čen 2010 06:43 #8439

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
romano:woohoo: :) to je krásná sbírka..:)
jevgeni..krásný:)

blue chip
P6090327.JPG

Re:kosatce 11. čen 2010 06:46 #8440

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
pink saphire
P6110031.JPG

Re:kosatce 11. čen 2010 06:54 #8443

• ROMANA
  • Platinum Boarder
no tak ten je úúúúžasnýýýýýýýýýýý!!!!!!
Možná takový také někde mám, ale všechny loni zasazené nekvetou, musím počkat na zarok...Už si ani nepamatuju, jaké jsem sázela, ale bylo jich hodně, cca 40 ks a letos mi jich přijde asi 60:blink:
kam já je na tý mojí maličký zahrádce dám? Taky máte vždy takový problém, ale nakonec to přece jen někam zakopete?? Najdu pokaždé místečko....a to zahrádku nepřifukuju:woohoo:

Re:kosatce 11. čen 2010 07:50 #8475

• Emilka
  • Platinum Boarder
Holky krása, už jsem včera omrkávala internet. Jediné co mi na těch kosatcích vadí, jsou ty jejich kořeny, vždycky nějaké zničím jak pleju.

Re:kosatce 11. čen 2010 07:53 #8477

• ROMANA
  • Platinum Boarder
no jo, ty boule jsou moc na povrchu. Ale já to moc neokopávám, jen vytrhávám plevel. Ale toho tam moc není, mám to dost osázené, právě abych se nemusela dokola lopotit. Mrkni na k-gardens, má neuvěřitelný výběr a opravdu jsem s ním velice spokojená.

Re:kosatce 11. čen 2010 08:01 #8481

• Emilka
  • Platinum Boarder
Romano, už jsem tam včera byla, mám z toho hlavu jako balvan, to je výběr nad výběry. Nevím , který dříve. Moc se mi líbí i ty nízké. A budou mi vracet doplatek za mateřskou, kterou zpětně vrátili na lonskou úroven tak se budou objednávat :laugh: :laugh: :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa