Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kakosty, gerania, čapí nůsky

Kakosty, gerania, čapí nůsky 04. bře 2014 07:48 #287738

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,já jsem loni měla Rozanne první sezonu a mělo průměr kolem 60cm.Pokud by se chtělo nepřiměřeně rozšiřovat,tak ho šmiknu a hotovo. :) Minulý rok na jaře jsem měla obavu,že nepřezimovalo,ale jen později vyrašilo.Uvidím jak to bude s přezimováním tento a další roky.Každopádně je to neocenitelná trvalka. :up
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kakosty, gerania, čapí nůsky 04. bře 2014 10:01 #287742

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
A takový strach jsi vloni měla, jestli vyraší, viď? Já si to pamatuju, protože jsem kvůli tomu obíhala svoji novou Patricii, jestli to náhodou nevzdala. Přišla taková malá neduživá a první léto jen seděla a kořenila, až vloni se konečně ukázala a musím uznale říct, že je jí KUS! Ale barevně je dost řvavá a výrazná.
Ze Ctěnic jsem si přivezla Azzure Rush, tak jsem na něj zvědavá.
Zkoušeli jste kakosty množit? Já jen, že si přikupujete, tak to asi bude oříšek, ne?

Kakosty, gerania, čapí nůsky 04. bře 2014 14:08 #287744

• Evka
  • Platinum Boarder
Miško,myslím Vlaďka psala,že jim p. Fous opět potvrdil,že se Rozanne nedá množit.Našla jsem článek,kde se uvádí možnost rozmnožování řízky nebo i dělením.Nicméně je to patentovaná rostlina,takže by se teoreticky neměla množit ani "pro svou potřebu".

www.buzzle.com/articles/geranium-rozanne.html

Kakosty, gerania, čapí nůsky 04. bře 2014 18:08 #287747

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Obhlížela jsem ty svoje a mám obavy,že po Lakwijk Star mi zbyla jen bílá cedulka.Byl to na podzim takový hovňousek.Doufám,že se něco vyklube zpod země.Jinak to vypadá nadějně.Sanguinea mají loňské,zelené lístky a ostatní snad taky budou ok.

Kakosty, gerania, čapí nůsky 04. bře 2014 18:41 #287749

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Hmm :sick: , jsem tu cedulku našla volně ležící. Nemám ánung, kam jsem ho zasadila. Doufám, že si ho nevypleju. Věřím, že někde vyraší.
Gerania příbuzná s Rozane jsou pro zahradníky skvělý byznys. Jsou totiž úžasná a bohužel se mnží nejlépe invitro.

Kakosty, gerania, čapí nůsky 05. bře 2014 15:17 #287762

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad množení - někt. jdou,trvá to ale dlouho. Rozeanne mi nikdy kořeny nepustila.

Evko, ona ale moc ušmiknout nejde. Kvete na stále se prodlužujících výhonech + na bočních výhoncích z nich.
Jakmile do ní šmátneš, odstřihneš kvetoucí a je po ftákách. Navíc ještě jakmile s klacky pohneš, není na ní moc pěkný pohled. Nikdy je již nevrátíš na místo tak, aby ležely stejně, na někt. lístky pak koukáš z rubu. Nic moc.

Našť. moje Roz. opravdu nemívá víc jak 60 cm poloměr. "Koláč! přes 120 teda ale dává. :laugh:

Honzo, ad Havana Blues. Doufám, že se nemýlím, pamatuju, že jsem si možná napsala do tabulky jiné jméno. Pokud ano, snad mne Helena opraví, ona to měla dobře... ;)

Je-li tomu tak, pak Havana Blues jsme kupovaly loni na jaře. Nenadšení. Jednak mladé lístky měly být do žluta ( ale jsou protivně do žluta ) , druhák - skomírá. Nerostlo, nekvetlo, chůdě. Uvidím, co předvede letos.
Nevím, jak to dopadlo, jestlis u B. chtěl nové rostliny nebo zpět peníze. Volila bych druhý případ.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Kakosty, gerania, čapí nůsky 05. bře 2014 16:29 #287766

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Reklamovala jsem u Basíka na jaře 2012 neživotná gerania a molinie, peníze přišly na účet obratem.

Kakosty, gerania, čapí nůsky 05. bře 2014 19:03 #287772

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květa napsal:
Honzo, ad Havana Blues. Doufám, že se nemýlím, pamatuju, že jsem si možná napsala do tabulky jiné jméno. Pokud ano, snad mne Helena opraví, ona to měla dobře... ;)

Je-li tomu tak, pak Havana Blues jsme kupovaly loni na jaře. Nenadšení. Jednak mladé lístky měly být do žluta ( ale jsou protivně do žluta ) , druhák - skomírá. Nerostlo, nekvetlo, chůdě. Uvidím, co předvede letos.
Nevím, jak to dopadlo, jestlis u B. chtěl nové rostliny nebo zpět peníze. Volila bych druhý případ.

JJ, je to Havana Blues. Moje zkušenost není tak špatná. Na podzim se trochu rozrostlo a kvetlo. Barvu listů si nepamatuji. Všechna loňská gerania jsem šanovala s tím, že první rok mají na usazování. Letos se mají předvést.

Kakosty, gerania, čapí nůsky 05. bře 2014 21:16 #287780

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dámy, díky. Napsal jsem Basíkovi jen to, že přišly prázdné květináčky.
Čekal jsem, co odpoví (jsem tak protivný, vím...).
Napsal tu zprávu o špatném přezimování, o přehlédnutí balící obsluhou
(asi už má mnoho objednávek a přibral nespolehlivou pomocnou sílu),
a také o tom, že mi obratem posílá nové sazenice. Ty jsem si na poště
vyzvedl zrovna dnes. Jsou to úplně ty stejné prázdné květináčky jako předtím.
Ještě přemýšlím, jestli si ze mě někdo dělá pr... dobrý den.
Nechám je schválně v teple a jestli nic nevyleze, tak mé bankovní konto
je hladově otevřené, jestli vyleze, budu mít eventuelně deset žlutých jedůvek. :laugh:

(líbí semi ta narážka na webu Krulichových o zasílání zatažených trvalek v únoru :silly: )

Kakosty, gerania, čapí nůsky 06. bře 2014 06:18 #287783

• Evka
  • Platinum Boarder
Honzo,mě pořád právě tak nevylézalo Rozanne,vypadalo to,že tam vůbec nic není.Vlaďka mi tehdy radila ať do toho hlavně nedloubu.Poslechla jsem ji a za nějakou dobu se objevil kopeček rašících kuliček (tak mi to připadalo než se lístky rozvinuly). :)
Poslední úprava: 06. bře 2014 06:20 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa