Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 28. čec 2010 00:16 #13771

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ááá.. no, skončila u mne.
Tak dlouho jsem čekala až nebudou doma, že jsem propásla vhodnou dobu. Takže tu jsou stále nezasetá.
:blush:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 28. čec 2010 20:25 #13818

• Eva.Trifon
Máte krásné trávy. Tuhle jsem koupila včera v Tescu.
DSCF2720_penisetum.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 28. čec 2010 20:27 #13819

• Eva.Trifon
Snad je mrazuvzdorná, měli i p.rubrum, tu jsem nebrala a krásné heuchery, ty taky nemám.
DSCF2721_penisetum_setacum.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 29. čec 2010 01:00 #13865

• Květa
  • Moderator
Trifonku, nejspíš tě zklamu.
Pennisetum setaceum u nás ( podle všech dostupných info, sama jsem ji nikdy neměla, neodvážila jsem se ) mrazuvzdorná není. I ta obyčejná zelená forma má udávanou z8 - tzn. pouze - 12 st. Tvoje je navíc - jak koukám - panašovaná. Variegátní kultivary trav bývají méně zimovzdorné než jejich zelení předci ( není ale pravidlem ).

Zvláštní je, že variegátní P.setaceum není nikde zmiňováno. Dívala jsem se i na stránky prodejce ( Landgard ), mají tam pouze f. tří penniset - bordo listy, variegátní a variegátní s bordo v listu. Jestli jsou nějak ( s něčím) pokřížené, tím i víc mrazuodolné - se nelze dopátrat.

Je teda hrozně krásná, ale myslím, že ti zimu nepřežije. To ji měli v trvalkách ?
Šla bych ji vyměnit za heucheru.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 29. čec 2010 10:09 #13901

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Květa wrote:
Danah, abych pravdu řekla, nikdy jsem toto řešit moc nemusela. Jak moc je to zlé ? Jak ji máš dlouho na stanovišti ?
Jednou mi trochu vyhnil Cabaret, odlámala jsem někdy během roku uhnilé co to šlo ( abych mu usnadnila prorůstání nových stébel ), ze srpnového přirůstání to zacelil.
Je to dost špatný, teprve po tvé odpovědi jsem tedy prostřední uhnilé vytahala, ale pochybuju, že tím prorazí nová stébla, asi mi nic jiného nečeká, než to vyrýt a rozebrat. Jo a na místě je asi 3 roky?
DSCF5177.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 29. čec 2010 23:21 #14087

• Eva.Trifon
Květo díky, já se dříve zeptat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 29. čec 2010 23:22 #14088

• Eva.Trifon
:blush: Měla dříve zeptat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. čec 2010 00:21 #14089

• Květa
  • Moderator
Trifonku, je mi líto. Hrozně nerada někoho zarmucuji, sama vím, jak moc to sejří mne, když si obstarám něco nevhodného.

Danah - upřímně, nic moc. Ale pokud dobře koukám, už mu uvnitř jedno stéblo vyráží. Hnojilas jej ?
Víš co, tady nastává dilema. Říkáš na místě tři roky, tzn., že je zakořeněnlý, když rozebereš, bude začínat znovu. Pokud necháš, zaroste - jen je otázka, jak dlouho mu to bude trvat.
Kdyby se toto stalo mně, utrhala bych ten vyhnilý vnitřek ( není potřeba, ona by stébla měla prorazit i tak, ale spíš jakési usnadnění ) hned někdy v květnu, tak 2 - 3 x přihnojila Krist. Start, příp. slepičincema ( pro dusík ). Pokud by to nestihl zacelit letos, příští rok by už vypadal jak nový.
Mně Benda celou zimu a předjaří usilovně hnojil trs M.Gracillimusu, spálil jednu jeho část. Obrážet začal velmi špatně, přehnojené puky žloutly, zahnívaly. Už vypadá naprosto OK, jen má jednu část vyšší. Z toho usuzuji, že zacelit by měla i tvoje Graziella.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. čec 2010 10:57 #14153

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Květo, díky, hnojila jsem na jaře a pak už nee :blush: Ono jde spíš o to, jestli mu v tom místě bude svědčit i do budoucna...je tam jílovitá navážka tak 20cm vysoká, pro výsadbu jsem sice dělala vylepšené jámy, ale pak je tam textilka a kačírek, třeba se tam drží moc vlhko, nerada bych o něj přišla. ostatní trávy jsou okolo ve stejných nebo podobných podmínkách a v pohodě.
Říjen 2008
DSC01718.JPG

Je to ten trs vpravo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. čec 2010 13:12 #14181

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Danah, co je to tam za umělecké dílo? K trávám se hodí.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa