Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 30. srp 2010 08:33 #17014

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Tak konečně M.Malepartus a M. Silberfeder mi kosí :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. srp 2010 14:06 #17034

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Květa wrote:
Trifonku, co na to říct...:( :S :side:
většinou se snažím k cenám nevyjadřovat.. ale co je moc, to je moc.. vždyť za ty trávy chtějí 19 eurošů , no to mě..
a kdyby to aspoň byly nějaké novinky, vzácnosti... ale jde o celkem běžné kultivary, pravda sazenice jsou narostlé ( buď dali víc puků nebo jsou 2leté ).. ale stejně..

navíc - o tom, zda f. Adagia odpovídá by se dalo polemizovat, z možného Moudreho nic nevykoukám ( jj, listy by mohly odpovídat, ale když nekvete.... ), navíc, prodávat trávu kt. u nás se tím, co ji nejvíc zdobí - tedy květy - pochlubit asi nebude moci za tyhle prachy... dobrý !

Původ trav na cedulích je Německo ?
Asi, je tam pouze kód pro čtěčku a první číslice je 4. Jo, je to drahé, nekoupil to žádný, tak jak jsem to našla minule tak to tam bylo, a ještě nabízejí Penisetum setacum rubrum, to co mám z Tesca a za skoro 200,-. Já ho dala do většího květináče a půjde do kůlny nebo garáže.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. srp 2010 14:45 #17038

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
nějaké penisetum s oregánem
pen.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. srp 2010 16:28 #17042

• horte
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj, občas mrknu na vaši diskuzi, abych se inspirovala. Zatím mám jen 5 druhů okrasných trav, dvě Penniseta, Cortaderii, Miscanthus zebrinus a nějaký hodně vysoký, který nekvete. Chtěla bych si ještě pořídit nějaký Miscanthus s červenými květy, líbí se mi Ferner Osten, ale ještě bych potřebovala nějakou nižší formu, poradíte nějaký? Na P. rubrum jsem se taky nechala nachytat loni na Floře. Schválně jsem se paní ptala, jestli je mrazuvzdorný a ona mě přesvědčovala, že ano. Pro jistotu jsem ho dala do květináče do sklepa, ale stejně nepřežil. Člověk by řekl, že na výstavách prodávají odborníci a ono houby, navykládají vám cokoliv, jen aby to prodali. Chtěla bych ještě Pennisetum, nějaký větší, s delšími klasy, narazila jsem na netu na eshop Květiny Šíblová a ta má v nabídce Pennisetum alopecuroides viridescens, už tady o něm byla také zmínka. Znáte někdo tohle zahradnictví? Nebo je lepší si objednat u Krulichů, ti jsou už prověřeni?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. srp 2010 21:09 #17066

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Zahradnictví paní Šíblové je velmi solidní firma. Měla jsem od ní před dvěma lety objednané rostliny, přišly v naprostém pořádku silné zakořeněné sazenice. Kvalitou se vyrovná Krulichům, jen má menší sortiment.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 31. srp 2010 00:25 #17074

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Co dělám špatně, že mi penniseta nekvetou (nestihnou vykvést)?:angry: Jitko, tiše závidím.
Kdybych měla jedinou odrůdu, tak to svedu na ni, ale mám na očích nejméně 3 různé a nekvete ani jedno. Jedině p.orientale Karley Rose.

K červeně kvetoucí ozdobnici - zrovna dnes jsem juchala nad hádherně červenými květy Septemberrot. Nepřijde mi ani moc vysoká, jenže tady není vysoká ani Ferner Osten.

Květo, jak vypadají Macramee a Digestif? Mám je ve rmenu, než se k nim dostanu - to bude trvat, tak prosím zpravodajství.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 31. srp 2010 01:10 #17080

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dreslo, tobě nekvete ani ten ne-Moudry ?

Měla jsem jedno penisetum od Basíka - loni mi s ním došla trpělivost a jak to nedělám, letělo. Musel jít o nějakou buď kultivarovou záležitost nebo bůhví - nekvetlo.
U mne Hameln teprve začíná, ještě je brzo. Jitko, tohle bude nějaké to L.Bunny či Honey, ne ? Moc pěkné.

ad Macramme - sleduju ho, pouze občas, páč se k němu musím prodírat. Nedávno měl nakoseno. U mne už začínají kvést téměř všechny Misc.
Ovšem na Digestif jsem se chtěla ptát já tebe, páč jsem si ho nekoupila. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 31. srp 2010 01:17 #17081

• Květa
  • Moderator
ad nízký červeně kvetoucí Misc. - pro Horte
no, ono jde o to, co považuješ za nízký kultivar. U mne ( já mám Misc. výškově v normě ) je červeně kvetoucí a nejnižší právě F.Osten. Podobně vysoký je Rotsilber, ale to je tím, že kvete nízko nad trsem, jinak je daleko mohutnější i víc rozrůstavý.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 31. srp 2010 01:19 #17082

• Květa
  • Moderator
Fotila jsem dneska P.a. var. viridescens
P1070391.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 31. srp 2010 01:20 #17083

• Květa
  • Moderator
a trs ( snad bude vidět aspoň při zvětšení )
P1070390.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa