Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 23. čen 2011 12:02 #260499

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Mě ten název Nautilus přišel nějak zavádějící :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 23. čen 2011 12:03 #260500

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jeee Amazonko jak je ten svět malý a co si tu dělala v táboře si tu taky měla zahradu:woohoo: :woohoo:
Jo jo já bych se tam vždycky rozšoupla,.... ale nejde to že,...
Mají tam i dost kornusů,... ale já sem s nima skončila teda když nepočítám obyčejné svídy ale ty japonské nebo jak se jmenují kousa,... atd to mi tu prostě nejde jedna mi zařvala hned po zimě a druhá obráží od země, ty mi fakt nejdou,..
Maji taam i dost spešl jehličnany atd,.. docela i dost trav,..:)
Ale v keřích- listnáčích teda vedou
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 23. čen 2011 12:04 #260501

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
No jo jájo sem to splácla:whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 23. čen 2011 12:15 #260504

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Leni, my tam do 2009 bydleli, teda 15km od Tábora, už na Vysočině.
A jinak, právě cornus contraversa otamtud mám, za 120,- asi metrový keřík. A dělá mi pořád jen radost, dokonce i teď , jak "pěkně" omrzla v tom květnu, a už zase je jak nová.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 23. čen 2011 16:23 #260536

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
lenpel napsal:
Skalničko do toho co je nakraji Tábora když bvy si jela od Benešova jako po staré- je tam odbočka na Bechyni,... a je to u Té velké staré vily hned na kraji po levé straně je tam i nějaké gyncentrum-Nautilus nebo tak nějak,.... Mají toho tam všeho hodně dost pokladů a za dobré peníze nejedu tam často ale párkrát se stavim a nikdy nejedu s prázdnou,..

Lenko, díky. Ale přiznám se, že jsem musela chvíli bádat, kde to asi je. Už jsem na to, myslím, přišla. No, ještě jsem tam nebyla a to jsem v Táboře docela často. Nemáme to na trase ;) ale asi to tam dojdu při nejbližší příležitosti okouknout, když na to zahradnictví pějete takovou chválu :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 23. čen 2011 16:26 #260538

• skalnička
  • Platinum Boarder
Ještě přidám svůj asi čtyřletý caryopteris. Je naprosto bezúdržbový, jen na jaře opravdu fest sestřihnu a takhle krásně obrazí a v létě pak krásně kvete. A to je i na poměrně suchém místě. V pravo je vidět i malý semenáček. Kdyby o něj měl někdo zájem........ má ho mít. Jinak poletí do věčných lovišť. :)

caryopteris.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Daniela

Re: Keře 24. čen 2011 08:56 #260679

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Mileno ty mříže na clematisy jsem koupila v baumaxu ve slevě - oni byly povětšinou asi 2m x 2,5m, tak jsem je po dýlce rozřízla (ještě na parkovišti před baumaxem, bo bych to nedovezla domů :)) a jsou z toho dvě mříže. V zemi jsou zasazený tak, že jsem k tomu přikoupila vždycky dva špičatý dřevěný kůly a ty jsem zatloukla asi 75cm do země a tu mřiž k těm dvěma kůlům přidrátovala. Mám je tam druhým a místama třetím rokem, časem to asi v zemi začne odehnívat, ale vyměnit ty kůly jdou. Pokusím se to vyfotit, ale nevím, jestli mi muž dovolí jít na zahradu, mám vymklej kotník a děsně přísnej režim, takže na kvetení koukám z okna dalekohledem. :laugh:

danah: máš pravdu, textilka tam je, cornus je tam asi třetím rokem, teprve letos má první problém. Nastříkala jsem ho dithanem s přídavkem hycolu - jako dezert. Zatím (ehm.. dle sledování dalekohledem) žije. Ale tu textilku zkusím kolem kmínku odstřihnout. Kousek vedle mám druhou kousu, tak je zatím ok, ale textilku pod ní taky zkontroluju/zredukuju. Díky za tip.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Daniela

Re: Keře 24. čen 2011 11:19 #260690

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
skalnička napsal:
Ještě přidám svůj asi čtyřletý caryopteris. Je naprosto bezúdržbový, jen na jaře opravdu fest sestřihnu a takhle krásně obrazí a v létě pak krásně kvete. A to je i na poměrně suchém místě. V pravo je vidět i malý semenáček. Kdyby o něj měl někdo zájem........ má ho mít. Jinak poletí do věčných lovišť. :)

Skalničko, mohla bych se o něj přihlásit? Pokud není jiný zájemce, napíšu ti adresu do SZ. Díky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 24. čen 2011 15:18 #260716

• skalnička
  • Platinum Boarder
Helo, jsi první, tak je tvůj, i když si myslím, že bych jich kolem našla i více. Napiš adresu, pošlu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Keře 25. čen 2011 08:32 #260814

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Mříže na clematisy a růže (vážu k jedný z nich Sympathii, zatím to drží i ve fukejřích).

Za každou mříží jsou cca 50cm do země zatlučené dva kůly (koupeno v hobbymarketu, délka byla kolem 2m, zašpičatělý jeden konec)
P1040107_s.JPG

Ke kůlům je na několika místech mříž přidrátovaná (hnědá žíla z měděného 2,5 CYKY kabelu, přebytky ze stavby, skvěle se s tím dělá, hnědá není vidět a nerezne to).

P1040108_s.JPG

V případě potřeby to zvládnu rozebrat i já sama (jasně, že největší problém dostat se přes kytky) a nejsou na to potřeba žádný vruty, beton a podobný blbostě. Proč jsem clematis nenechala pnout po plotu - není můj, patří sousedce, který sice clematis nevadí, ale přecejen pořádek dělá přátele, a kdyby chtěli časem něco s plotem dělat, tak nepřijdu o clematisy.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Eva.Trifon, skalnička, Daniela
Moderátoři: Eva L., Květa