MartaZ. napsal:
A Květo už ti někdy ty červené kalíšky udělala?
www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=1593
Dani, máš ?
Marto, u mne podobně jako u JanyH.
Kalíšky jsem měla jedinkrát ( a žádná hitparáda, teda, bylo jich pár a brzo opadaly ) - 7 synů mi tenkrát rozkvetlo už někdy o prázdninách ( červenec ? ) a následně udělalo právě kalíšky. Pak byla ještě druhá, pozdější vlna květů.
Netuším, co má na dobu vykvetení vliv ( délka veg. období, ochlazení či naopak oteplení ) - u nás bývá na podzim slunce o dost méně, mívám "potíže" i s vybarvováním listů někt. rostlin.
pravdou je, že kdyby mi kalíšky udělalo, považovala bych to už za nadstavbu

. Ono má takových plusových bodů, že ještě toto... to už by FAKT bylo k neuvěření.
- velmi brzy se olisťuje
- není nemocné
- spolehlivě mrazuodolné ( i u mne )
- přirůstá poměrně rychle, nikoliv však závratně rychle ( cca 40 cm/rok )
- nádherně se mu loupe borka
- kvete v době, kdy na keřích bys květy pohledal... ( kromě paniculat, že

)
- poměrně dlouhou dobu - dámy tu psaly, zač. září, že jim kvete, u mne nakvétalo. Teď teprve se přehouplo do druhé poloviny kvetení.
- na množství květů si tedy vůbec nestěžuju
- květy mají úžasnou vůni ( za slunce ), po zaboření čumáčku. Neobvyklou. Říkám jí vůně ze subtropů ( ála kamélie, gardenie.. ta sladká, co se u nás na rostlinách téměř nevyskytuje ). Inzeruju ji jako vůni pomerančových květů ( ale ty jsem fetovala jen jednou, kdysi, tak za to neručím )
Opylovači jsou z něj totálně zblblí.
- natáhla jsem si ho na stromek, akceptuje to, nesnaží se býti znovu keřem.
- část dne mu stíní cedule, neprotestuje... ale až ji jednou přeroste.. to bude SKVOST. Je rok od roku krásnější.
Bohužel lépe ho vyfotit neumím, pořád musím x sluníčku.
... to jsem zase byla důkladná